Logo Gadero
service
Blog

Shinen met een lichtkoepel

Gadero logo
Geschreven doorMark
Geplaatst08-07-2019

Daglicht is gezond voor de mens en heeft veel invloed op het dagelijks leven. Zo is daglicht goed voor het humeur en voor de gezondheid. Wist u dat daglicht ook invloed heeft op uw biologische klok? Wanneer u te weinig daglicht ziet, valt u lastiger in slaap of heeft u juist meer moeite met wakker worden. Wij hebben veel situaties waarbij klanten hun overkapping, carport of blokhut als te donker ervaren en hiervoor hebben wij meerdere oplossingen.

lichtkoepel platdak

Lichtkoepel plaatsen

Het woord zegt het al een lichtkoepel is een bolvormig raam die u in het dak kunt plaatsen. Zo komt er op een natuurlijke manier daglicht naar binnen wat uw ruimte een stuk aangenamer maakt om te vertoeven. Met een lichtkoepel verlicht u uw ruimte wel 35 tot 45% beter dan een raam van dergelijke grote. Dakkoepels zijn er in vele soorten en maten voor zowel binnenshuis als buitenshuis, maar waar gebruikt u welke koepel?

lichtkoepel binnenshuis

Dakkoepel Binnenshuis

Een standaard lichtkoepel zien wij binnenshuis veel terugkomen bij mensen met een aanbouw. Met een aanbouw wordt de ruimte verlengt en blijft de daglichtinval hetzelfde, hierdoor wordt een ruimte donkerder. Een simpele oplossing is dan om een lichtkoepel op het platte dak te plaatsen. Wij adviseren om een dubbelwandige dakkoepel te plaatsen, want deze dempt geluiden zoals regen beter. Daarnaast zien wij deze koepels veel terugkomen in keukens. Bij het koken is het fijn dat u ziet wat u doet en daarvoor is een dakraam koepel de ideale makkelijke oplossing.

Een lichtkoepel in de badkamer is ook een veel voorkomende optie. Zo is een badkamer niet geschikt voor een standaard groot raam, aangezien iedereen dan naar binnen kan gluren. Speciaal voor de badkamer zijn er opengaande koepels. Zo krijgt u een mooie daglicht inval en uw badkamer wordt ook nog eens goed geventileerd!

lichtkoepel veranda

Dakkoepel Buitenshuis

Ook buitenshuis worden er veel lichtkoepels geplaatst. Een veranda die aan het huis vast zit wordt vaak ervaren als donker. Ook blokkeert deze het daglicht naar de woning toe, daarom is het ideaal om hier een koepel te plaatsen. Hetzelfde geldt voor carports en overkappingen waarbij een dakkoepel plaatsen simpelweg de oplossing is voor natuurlijke daglicht inval. Een tweede optie is om polycarbonaat platen te plaatsen, deze zijn compleet licht doorschijnend en zorgen voor zeer veel daglichtinval.

Bij blokhutten of luxe buitenverblijven zien wij net als in de badkamer de opengaande koepels terugkomen. Blokhutten worden zomers best warm en dan is een opengaande koepel heerlijk. Daarnaast is het ook goed voor het hout aangezien een extra raam beter ventileert. 

Bij Gadero vindt u veel verschillende lichtkoepels, voor zowel binnen- als buitenshuis. Bekijk ons hele aanbod aan dakkoepels om te zien wat bij uw situatie past.