Logo Gadero
service
Blog

Waarom is een kerstboom goed voor u?

Gadero logo
Geschreven doorHanneke
Geplaatst19-11-2021

Het is weer tijd voor de gezelligste tijd van het jaar: kerst! Wat ons betreft is het kerstfeest niet compleet zonder kerstboom. Zo’n groene reus in de hoek van uw woonkamer, vol met sfeervolle lichtjes en mooie ornamenten, maakt het feest compleet. Ooit getwijfeld over de gezondheidsrisico’s van een kerstboom in uw huis? Nergens voor nodig!

is een kerstboom goed voor je

In de onderstaande blog leggen we alle manieren uit waarop een kerstboom goed is voor uw gezondheid. Lees snel verder om alle voordelen van een kerstboom te ontdekken.

Voordeel kerstboom

Een kerstboom is niets anders dan een dennenboom of spar, mooi versierd in de woonkamer. Deze bomen staan al eeuwen voor levenslust, vitaliteit en het eeuwige leven. Maar waar komen deze verhalen vandaan? Is een kerstboom echt goed voor je gezondheid?   Iedereen kent de heerlijke geur van een dennenboom. Wie associeert die geur niet met een schoon huis of een frisse auto? Een kerstboom is natuurlijk ook gewoon een dennenboom en verspreidt dus de hele decembermaand die lekkere geur in uw huis. Etherische olie van de den helpt tegen negativiteit en tegen piekeren. De geur van een den is dus heilzaam voor uw geest!   De naalden van de dennenboom krijgen ook allemaal helende eigenschappen toegedicht. Zo zijn de naalden een bron aan vitamine C, werken de knoppen van de jonge dennenboom stimulerend en hebben deze naalden een gunstig effect op de luchtwegen.

kerstboom versieren wit

Kerstboom vroeg versieren

Nu snappen we dat u niet direct uw nieuwe kerstboom gaat strippen van de naalden om helende elixers te maken. Er zijn ook psychische voordelen aan het (vroeg) opzetten van uw kerstboom. Veel mensen hebben leuke herinneringen aan kerst vroeger. Door nu uw kerstboom op te tuigen gaat u weer even terug naar die tijd en dat zorgt voor hetzelfde gevoel van blijdschap wat u in uw jeugd had. Kortom begin maar vast met het optuigen van die kerstboom!   Bij Gadero vindt u genoeg echte kerstbomen in het assortiment, van 1.75 tot 4 meter. Zoekt u een duurzamere optie, die u mogelijk ook in de tuin kunt herplaatsen? Kies dan voor onze Nordmann of Zilversparren met kluit.

Alternatief voor de kerstboom

Het kan best zijn dat u deze blog leest en denkt: ‘Dat is leuk een echte kerstboom, maar ik ben hartstikke allergisch’. Of misschien durft u het niet aan, omdat u huisdieren of kleine kinderen heeft. Hoewel het jammer is om die heerlijke dennengeur en alle gezondheidsvoordelen die daarbij horen mis te lopen, zijn er ook genoeg alternatieven voor een echte kerstboom. Bovendien krijgt u dan wel het ultieme geluksgevoel wat bij het versieren van de kerstboom hoort! Pakt u toch nog een beetje van die fijne endorfinen mee.    Kunstkerstbomen Het bekendste alternatief op een echte kerstboom is natuurlijk een kunstkerstboom. Tegenwoordig zijn er zulke mooie kunstkerstbomen dat ze bijna niet van een echte te onderscheiden zijn. Dit zijn voornamelijk kunstkerstbomen gemaakt van PE kunststof. Deze kerstbomen zijn echter vrij duur, door het tijdrovende proces om ze te maken. Kerstbomen van PVC zijn weer veel goedkoper, maar zien er ook minder echt uit. Eigenlijk is een kunstkerstboom van PE/PVC de beste optie, als u kijkt naar prijs/kwaliteit. Meer weten over welke kunstkerstboom u het beste kunt kiezen? Lees dan onze blog ‘Hoe kies ik de juiste kunstkerstboom?’.   Houten kerstbomen Het kan ook maar zo zijn dat u helemaal uitgekeken bent op de klassieke groene kerstboom. Heeft u dan de houten kerstboom al ontdekt? Deze kerstboom van houten planken is het perfecte alternatief op de gewone kerstboom, bijvoorbeeld als u eens toe bent aan iets anders of maar weinig ruimte in huis heeft. Een houten kerstboom is bovendien uitgerust met kleine plankjes, waar u allemaal leuke kerstdecoratie op kunt zetten. Zo decoreert u uw kerstboom dit jaar eens heel anders. Ontdek ook ons aanbod houten kerstbomen.

Tigerwood houten kerstboom kerstversiering

Bij Gadero vindt u alles om het komende kerstseizoen tot een succes te maken. Naast onze echte kerstbomen, kunstkerstbomen en houten kerstbomen bieden wij ook een groot assortiment aan kerstdecoratie, kerstverlichting, kerstkramen en notenkrakers aan. Alles bij u thuis geleverd! En we zijn van mening dat het nooit te vroeg is om de kerstversiering op te hangen, dus bestel uw nieuwe kerstboom vandaag nog.