Logo Gadero
service
Blog

Zelf uw tuinhuis op maat ontwerpen

Gadero logo
Geschreven doorHanneke
Geplaatst01-05-2018

Zoekt u een unieke blokhut? Geen kant-en-klaar ontwerp of standaard maten, maar een eigen op maat gemaakte, samengestelde blokhut? Dan heeft Gadero de oplossing! Ontwerp snel en eenvoudig een buitenverblijf wat aan al uw eisen voldoet met onze nieuwe tool. U hoeft dus geen concessies te doen door een standaard blokhut te kopen, die net niet alles heeft wat u zoekt. U maakt gewoon uw eigen maatwerk blokhut. Wilt u weten hoe? Volg dan het onderstaande stappenplan.

Blokhut zelf ontwerpen

Voor- en nadelen

  • Afmetingen zelf te bepalen

  • Inclusief ramen en deuren op de plek die u wenst

  • Zelf wanddikte bepalen

  • Met optie om te impregneren voor een langere levensduur

  • Keuze uit 5 kleuren

  • Mogelijkheid om een vloer toe te voegen

  • Maak een buitenverblijf, garage, veranda of blokhut in eigen stijl

  • Prijsniveau ligt hoger dan bij standaard blokhutten

  • Langere levertijd: tussen de 6 - 8 weken

Unieke blokhut

Het samenstellen van uw eigen blokhut op maat gaat heel eenvoudig met deze tool. Binnen no-time heeft u uw eigen blokhut ontworpen. U begint door een sjabloon te kiezen. Dit kan een bestaande blokhut zijn, die u vervolgens naar eigen wens aanpast. Maak de blokhut bijvoorbeeld groter of kleiner, voeg extra ramen en deuren toe of kies een andere kleur. Heeft u een specifiek ontwerp in gedachten? Begin dan met een kaal sjabloon.

Zelf blokhut ontwerpen

Aanpassen

Bij het ontwerpen van uw eigen blokhut doorloopt u een aantal stappen, waarbij u meerdere keuzes hebt. Pas bijvoorbeeld de wanddikte aan, voeg een luifel toe of maak de blokhut groter of kleiner. Daarna kiest u voor een plat- of een zadeldak. Vervolgens plaatst u naar eigen inzicht deuren en ramen, zodat de blokhut makkelijk te betreden is en u genoeg licht binnen heeft. Alles zodat u straks een buitenverblijf compleet in uw eigen stijl in de tuin heeft staan.

Ontwerp zelf tuinhuisje tool

Duurzaam

Ook aan duurzaamheid is gedacht. Als u langer plezier wilt hebben van uw unieke blokhut is ons advies om het blokhutprofiel onder keteldruk te laten impregneren. Door het hout te laten impregneren verlengt u de levensduur aanzienlijk. Geïmpregneerd hout gaat doorgaans 15 jaar mee. Door uw blokhut ook nog met beits te behandelen en goed te ventileren blijft het hout langer mooi.

Kleuren zelf blokhut ontwerpen

Daarnaast heeft u de mogelijkheid om de ramen en deuren te laten behandelen, door ze te laten beitsen of dompel-impregneren. Om het geheel af te maken is het aan u welke kleur deze afwerking krijgt. De ramen zijn grijs of wit te beitsen. Bij het impregneren van de ramen en deuren heeft u keuze uit meer kleuren, zoals bruin, licht grijs, grafiet grijs en wit.

Extra opties

Aan het einde van dit proces heeft u een hele complete blokhut, maar met de extra opties die de tool u biedt maakt u uw buitenverblijf echt af. Als u uw blokhut voor meer dan alleen opslag wilt gebruiken voegt u bijvoorbeeld een binnenvloer toe. Met beits geeft u uw blokhut een eigen kleur en beschermt u hem nog beter tegen de weerselementen.

Tuinhuis zelf ontwerpen

Als u alle stappen van de tool hebt doorlopen heeft u een uniek buitenverblijf, precies afgesteld op uw eigen wensen. Een blokhut om jaren plezier van te hebben! Stel nu uw eigen blokhut samen.