Logo Gadero
service

Duxwood blokhutten

Duxwood is een Nederlandse fabrikant van blokhutten en overkappingen. Duxwood heeft een uitstekende naam als het gaat om ambachtelijke en duurzame blokhutten van A-kwaliteit. Duxwood tuinhuizen zijn hoogwaardige blokhutten die worden ontwikkeld en geproduceerd in Nederland met Hollandse kwaliteitsnormen, waardoor kwaliteit en een goede leversnelheid worden gewaarborgd. Houthandel Gadero is officieel dealer van Duxwood blokhutten

De Duxwood manier, net een stapje verder

Duxwood ontwikkelt en produceert blokhutten, overkappingen en houten constructies van hoogwaardige kwaliteit. De Duxwood manier is het produceren en leveren van uiterst duurzame en unieke houten constructies voor blokhutten die zeer gemakkelijk zelf te monteren zijn zonder hulp van professionals. De kwaliteitsblokhutten en overkappingen van Duxwood worden gemaakt van Noord-Europees vuren- en Douglas hout.

Let op! Door de QR-code op de verpakking van uw Duxwood blokhut te scannen ontvangt u een digitale handleiding en verschillende video's waarin u kunt zien hoe u uw blokhut dient te monteren en de EPDM dakbedekking aanbrengt.

duxwood sfeer blokhut

Duxwood biedt een uitgebreide collectie aan o.a. blokhutten die verkrijgbaar zijn in tal van unieke blokhutmethodes, waaronder het unieke Duxtailmethode. Daarnaast biedt Duxwood met hun unieke Duxtailmethode een uitgebreide selectie aan van budget tot hoge kwaliteit, vallend in de Duxtail120 en Duxtail140 serie. Voor alle Duxwood blokhutten geldt dat deze in veel uitvoeringen, met en zonder overkapping, en in diverse maten leverbaar zijn. Voor alle blokhutten van Duxwood geldt dat deze geleverd worden met dakbedekking waaronder hoogwaardig EPDM of Dakshingles. Daarnaast biedt Duxwood de mogelijkheid tot het meebestellen van allerhande extra opties waaronder kunststof funderingsbalken, daktrimsets en betonpoeren.

Duxtailmethode

Duxwood biedt met haar assortiment duxtail blokhutten een unieke collectie aan tuinhuizen die zeer gemakkelijk kunnen worden opgebouwd via de Duxtailmethode. De duxtailmethode is een manier van blokhutbouw die in de basis bestaat uit een unieke contructie met in de hoeken staanders/palen van 120x120 (Duxtail120) of 140x140 mmm (Duxtail140). Deze duplo verlijmde palen beschikken over sleuven waar de wanddelen / blokhutprofielen gemakkelijk in te schuiven zijn.

Middels deze unieke duxtailmethode creer je eenvoudig strakke wanden die altijd naadloos en strak op elkaar aansluiten. Om de constructie van een blokhut haaks in de juiste positie te plaatsen, worden er aan de bovenzijde van de staanders ringbalken geplaatst. Deze ringbalken worden door middel van zwaluwstaartverbindingen in de staanders geschoven waardoor de constructie van een blokhut altijd in een handomdraai haaks staat.

duxwood overkapping

Impregnatie en coating in trendy kleuren

Blokhutten van Duxwood worden geproduceerd met zeer duurzame grondstoffen namelijk Noord-Europees vurenhout en Douglas hout. Naast tuinbergingen met plat dak en blokhutten met overkapping van onbehandeld hout biedt Duxwood ook de mogelijkheid aan tot impregneren en diverse opties voor coating. Onbehandelde blokhutten van vurenhout en douglas hebben een noodzakelijke behandeling nodig voor extra duurzaamheid. Hiervoor biedt Duxwood twee oplossingen aan, hoge druk impregnatie en coating in trendy kleuren.

Impregneren, groen of bruin

Bij alle blokhutten van Duxwood kunt u via de extra opties kiezen voor het laten impregneren van het hout. Uw blokhut wordt dan middels de vacuüm/drukmethode en geheel onder KOMO-keur geïmpregneerd tot in de kern. U heeft voor het laten impregneren van uw Duxwood blokhut de keuze uit de kleuren groen en (donker)bruin. Omdat het hout onder druk wordt geïmpregneerd heeft uw blokhut geen verdere afwerking nodig (bij dompel geïmpregneerd hout wel). Drukgeïmpregneerd hout kan echter wel gewoon overschilderd na ca. 3 maanden (ons advies).

Wist u dat? Wanneer u kiest voor een Duxwood blokhut in combinatie met een impregneer behandeling en speciale Duxwood kunststof funderingsbalken, dat u maar liefst 10 jaar garantie ontvangt op het geimpregneerde hout van uw tuinhuis.

Coating, kleuren(combinatie) naar wens

Alle blokhutten van Duxwood zijn optioneel verkrijgbaar in een gecoate uitvoering. De constructies worden in een gewenste kleur rondom 2-laags behandeld (binnen en buitenkant). Hierbij worden door middel met een milieuvriendelijke verftechniek de onderdelen van uw tuinhuis rondom gespoten. Enkel het dakbeschot van de blokhut wordt niet mee gespoten! Door een Duxwood blokhut gecoat te bestellen beschermt u het hout van het tuinhuis optimaal tegen vocht en uv-straling. Voor een optimale behandeling adviseren wij de constructie met nog 1 laag te behandelen na de montage.

Voor het coaten van deze blokhut kunt u kiezen uit en basis kleur en accentkleur. Zo kunt u optioneel uw blokhut bestellen in een kleurencominatie naar wens. Bij de basis kleur worden de wanden en dakbalken rondom 2-laags gecoat. Daarnaast kunt u optioneel kiezen voor een accentkleur. Hierbij worden de staanders, ringbalken, deuren en daklijsten 2-laags behandeld in de door u gewenste accentkleur. Wenst u een blokhut van Duxwood te bestellen in een kleur, kies dan bij de basiskleur en accentkleur voor de gewenste zelfde kleur. Wanneer u kiest voor het gecoat bestellen van een tuinhuis van Duxwood, dan haalt u een compleet behandelde blokhut in huis met optimale bescherming, klaar voor montage en gebruik.

U heeft voor het coaten de keus uit maar liefst 7 trendy kleuren waaronder Pure White (RAL 9010), Silk Grey (RAL 7044), Terra Brown (RAL 8028) en Graphite Black (RAL 9011). 

duxwood kleuren

Levertijd Duxwood

Blokhutten van Duxwood hebben een levertijd van ca. 2 weken (onbehandeld). Naast onbehandelde blokhutten biedt Duxwood ook opties voor het verduurzamen van het hout waaronder impregneren (vacuüm/drukmethode) in de kleuren groen en bruin. Daarnaast zijn Duxwood blokhuttten verkrijgbaar in een gecoate uitvoering, waarbij tuinhuisen in een gewenste kleur rondom 2-laags behandeld wordt.

Voor opties impregneren en coating geldt een langere levertijd van ca. 5-6 weken. Afhankelijk van de tijd van het jaar kan de levertijd uitlopen. Het is wellicht verstandig om hier rekening mee te houden, vooral wanneer u in het voorjoor of zomer wilt genieten in uw eigen blokhut van Duxwood. Voor Duxwood blokhutten gelden geen vaste leverdagen per postcodegebied. Duxwood tuinhuizen worden rechtstreeks via een aparte transporteur op maat geleverd.

Actuele Levertijd Duxwood

De actuele levertijd van Duxwood blokhutten bedraagd momenteel ca. 3-4 weken (onbehandeld). Voor opties impregneren en coating geldt een langere levertijd van ca. 7-9 weken.