Logo Gadero
service

Clips voor Resysta gevelbekleding - 250 stuks

Voor een blinde bevestiging van Resysta gevelbekleding
ClipsvoorResystagevelbekleding_250stuks_voorkant
ClipsvoorResystagevelbekleding_250stuksAchterkant
ClipsvoorResystagevelbekleding_250stuksZijkant
rhombus_resysta_20_105mm_sfeer_0
Per doos

284,45

incl. BTW

Op voorraad
Details
Lengte
127 mm
Breedte
25 mm
  • Beoordeeld op TrustedShops met een 8,4/10
  • Thuiswinkel Waarborg: gunstige service voorwaarden
  • Snelle levering in de Benelux

Plus- en minpunten

  • Clips voor blinde bevestiging van Resysta gevelbekleding

  • Hergebruik mogelijk

  • Inclusief 750 bijbehorende schroeven

Specificaties

Kleur
Zwart
Lengte
127 mm
Breedte
25 mm
Dikte
8 mm
Afmetingen
127 x 25 x 8mm

Clips voor Resysta gevelbekleding - 250 stuks

Deze Resysta gevelclips zijn geschikt voor het blind monteren van de Rhombus gevelprofielen van Resysta. Deze clips zijn zwart van kleur en worden geleverd in een doos met 250 stuks en 750 bijbehorende schroeven. De clips hebben een afmeting van 127 x 25 x 8mm. De schroeven hebben een afmeting van 3,5 x 25,5 mm en hebben een torx 20 aandrijving.

Montage

Deze speciale gevelclips zijn geschikt voor horizontale montage en kunnen blind worden bevestigd op onderconstructiebalken / ventilatielatten die minimaal 20 mm dik en minimaal 40 mm breed zijn. Deze clips bevestig je op de achterkant van deze rhombus profielen met 2 bijgeleverde schroeven (3,5 x 25,5 mm). Deze schroef je in de groeven van de clip. Het ronde gat in de clip wordt gebruikt om de uitzetting te beheersen. Dit gat mag per profiel één keer gebruikt worden. Vervolgens worden deze clips bevestigd op ventilatielatten die maximaal 500 mm hart tot hart verticaal tegen de gevel geplaatst worden. Het begin en eind van de rhombusprofielen wordt het meest belast. Plaats daarom aan het begin en eind van de profielen een extra lat op een afstand van 100 mm van het begin van het profiel.

Van de clip is een startclip te maken door het bovenste gedeelte (+/- 25mm) eraf te snijden of te zagen. Deze startclip schroef je vast aan het regelwerk met de bijgeleverde schroeven. Het eerste rhombusprofiel plaats je met de hoogste zijde aan de achterzijde in de startclips (tand en groef) en schroef je in de clip vast aan het regelwerk. Het volgende profiel schuif je weer in de clips van het vorige profiel. Er ontstaat een ruimte van 6 mm tussen de rhombusprofielen. De profielen mogen maximaal 25 mm boven het regelwerk uitsteken. Bij de montage moet ook rekening worden gehouden met uitzetting van de profielen in de lengte. Wil je meerdere profielen tegen elkaar plaatsen in de lengte? Dan is de temperatuur en de lengte van het profiel afhankelijk van de tussenruimte die benodigd is. Houd het volgende aan:

0°C - 10°C: 2,5 mm per meter
11°C - 20°C: 2,0 mm per meter
21°C - 30°C: 1,5 mm per meter
31°C - 40°C: 1,0 mm per meter

Bijvoorbeeld: Als het 15°C is en de lengte van het rhombusprofiel is 3.000 mm, dan is er een tussenruimte van 6 mm nodig.

Door gebruik te maken van deze gevelbekleding clips, wordt het mogelijk om de rhombusprofielen te hergebruiken. Dit maakt deze bevestigingsclips tot een verantwoord product.