Logo Gadero
service

Kinderkopjes

Bij Gadero vindt u verschillende kleuren, maten en soorten originele kinderkopjes stenen. De kasseien worden allemaal rechtstreeks vanuit de verschillende landen van herkomst geïmporteerd. Zo vindt u bij Gadero A-keuze graniet keien voor de oprit, het terras, een looppad of ter decoratie. 

Alle voorraad artikelen worden binnen maximaal 7 werkdagen in heel België en Nederland geleverd. Heeft u geen keuze kunnen maken? Kijk dan eens naar onze klei gebakken waaltjes of split en grind.

Wat zijn kinderkopjes?

De term kinderkopjes, ook wel kasseien genoemd, is ontstaan doordat wegen en pleinen vroeger werden verhard met keien ter grootte van het hoofd van een kind. Kinderkoppen zijn keien gemaakt van allerlei verschillende soorten natuursteen zoals Portugees graniet, Zweeds graniet, Vietnamees basalt, Turks Basalt en verschillende soorten Porfier. Vanwege de huidige technieken worden natuursteen keien ofwel kasseien nu in allerlei vormen en maten gemaakt. Echter hebben we de term "kinderkopjes" altijd behouden.

Verschillende soorten kinderkopjes

Bij Gadero vindt u kinderkopjes in allerlei maten, kleuren en natuursteensoorten. Vroeger werden kinderkoppen gebruikt om belangrijke wegen te verharden zodat er geen sporen van karren ontstonden en de wegen niet onberijdbaar werden. Tegenwoordig worden kasseien in allerlei varianten gemaakt voor verschillende toepassingen. Hieronder leggen wij kort uit waar u uit kunt kiezen en vertellen we wat meer over de verschillende natuursteen kinderkopjes.

Portugees graniet

Portugees graniet komt uit verschillende groeves in Portugal. Het materiaal wordt per zeeschip naar Nederland gehaald wat vanwege de relatief korte afstand prima te doen is. Het is dan ook makkelijker verkrijgbaar dan natuursteen uit verre landen en hierdoor erg populair. Portugese granietkeien zijn verkrijgbaar in de kleuren lichtgrijs, donkergrijs, geel en blauw. U vindt het bij ons in de maten 4-6cm, 8-10cm en 10-20cm. Portugees graniet wordt vaak in patronen gelegd. De kleinere maten zijn hier wat meer geschikt voor. De grotere maten zijn vooral geschikt voor een oprit of terras. 

Zweeds graniet

Het Zweedse graniet dat u bij ons vindt komt ondanks de naam niet uit Zweden. Dit komt omdat wij het materiaal hergebruiken. Natuursteen gaat nooit af maar kan enkel minder mooi worden door gebruik of vuil. Hierdoor worden gebruikte graniet keien gezaagd, gevlamd of gekliefd. Omdat het materiaal hergebruikt wordt, heeft het zijden met een prachtige ouderwetse uitstraling. Ons Zweeds graniet is vanwege de dikte en de manier waarop het gelegd dient te worden minder geschikt voor de oprit. Wel is het erg goed te gebruiken voor een terras of een looppad.

Vietnamees basalt

Vietnamees basalt is een vulkanisch gesteente afkomstig uit Vietnam. Het materiaal is heel erg hard en de bovenzijde van deze kinderkopjes is gespleten. Hierdoor zijn de kasseien niet helemaal vlak en minder glad. Vietnamees basalt kinderkopjes zijn verkrijgbaar in verschillende maten en geschikt voor zowel terras als oprit. 

Turks basalt

Turks basalt komt uit Turkije en is een vaak gebruikte steensoort. Het is erg populair vanwege de diep zwarte kleur. Turks basalt kinderkoppen zijn verkrijgbaar in verschillende maten zoals de 4-6 cm en de 8-11cm keien. Deze Turkse kinderkopjes zijn ruim op voorraad en kunnen daarom snel geleverd worden voor uw oprit of terras. 

Voor meer soorten tuinbestrating voor paden en dergelijke klik op de link. Ontdek het gemak van online kinderkopjes kopen.