Verschillende soorten kinderkopjes

Bij Gadero vindt u kinderkopjes in allerlei maten, kleuren en natuursteensoorten. Vroeger werden kinderkoppen gebruikt om belangrijke wegen te verharden zodat er geen sporen van karren ontstonden en de wegen niet onberijdbaar werden. Tegenwoordig worden kasseien in allerlei varianten gemaakt voor verschillende toepassingen. Hieronder leggen wij kort uit waar u uit kunt kiezen en vertellen we wat meer over de verschillende natuursteen kinderkopjes.

Portugees graniet

Portugees graniet komt uit verschillende groeves in Portugal. Het materiaal wordt per zeeschip naar Nederland gehaald wat vanwege de relatief korte afstand prima te doen is. Het is dan ook makkelijker verkrijgbaar dan natuursteen uit verre landen en hierdoor erg populair. Portugese granietkeien zijn verkrijgbaar in de kleuren lichtgrijs, donkergrijs, geel en blauw. U vindt het bij ons in de maten 4-6cm, 8-10cm en 10-20cm. Portugees graniet wordt vaak in patronen gelegd. De kleinere maten zijn hier wat meer geschikt voor. De grotere maten zijn vooral geschikt voor een oprit of terras. 

Zweeds graniet

Het zweedse graniet dat u bij ons vindt komt ondanks de naam niet uit zweden. Dit komt omdat wij het materiaal hergebruiken. Natuursteen gaat nooit af maar kan enkel minder mooi worden door gebruik of vuil. Hierdoor worden gebruikte graniet keien gezaagd, gevlamd of gekliefd. Omdat het materiaal hergebruikt wordt, heeft het zijden met een prachtige ouderwetse uitstraling. Ons zweeds graniet is vanwege de dikte en de manier waarop het gelegd dient te worden minder geschikt voor de oprit. Wel is het erg goed te gebruiken voor een terras of een looppad.

Vietnamees basalt

Vietnamees basalt is een vulkanisch gesteente afkomstig uit Vietnam. Het materiaal is heel erg hard en de bovenzijde van deze kinderkopjes is gespleten. Hierdoor zijn de kasseien niet helemaal vlak en minder glad. Vietnamees basalt kinderkopjes zijn verkrijgbaar in verschillende maten en geschikt voor zowel terras als oprit. 

Turks basalt

Turks basalt komt uit Turkije en is een vaak gebruikte steensoort. Het is erg populair vanwege de diep zwarte kleur. Turks basalt kinderkoppen zijn verkrijgbaar in verschillende maten zoals de 4-6 cm en de 8-11cm keien. Deze Turkse kinderkopjes zijn ruim op voorraad en kunnen daarom snel geleverd worden voor uw oprit of terras. 

 

Gadero Thuiswinkel Waarborg Service. Bij de grootste in hout.

Hoe meer u bestelt, hoe lager de bezorgkosten. Hoe meer u bestelt, hoe lager de bezorgkosten.

Bezorging in heel Benelux Op vaste dagen per postcode

Laatst bekeken door u