Doe het zelf Pakket Overkapping Geschaafd Lariks Douglas voor schuifzeil schaduwdoek 510 x 311 cm

Productnummer: DE8999 Gedroogd en glad geschaafd hout   |   Zelf op maat zagen   |   Exclusief doek 1

€ 659,25 Per stuk incl. BTW
Gespreid betalen
Liever in termijnen betalen? Betaal in 12 tot 60 termijnen
Let op: Geld lenen kost geld! Meer infomatie
v.a. € 14,01 p.m. *
Delen via WhatsApp

Voor- en nadelen van Doe het zelf Pakket Overkapping Geschaafd Lariks Douglas voor schuifzeil schaduwdoek 510 x 311 cm

 • Van glad geschaafd en gedroogd Lariks Douglas hout
 • Set inclusief schuine schoren
 • Dikke staanders 14,5x14,5
 • Eenvoudig uit te breiden met plat dak
 • Exclusief doek
 • Deze set alleen in deze maat (desgewenst zelf in te korten)
 • Extra schuine latten in de hoeken of minimaal 5 dwarsbalken op het dak meebestellen aanbevolen voor extra stevigheid (voorkomt trekken van de balken), of op lange zijde werken met extra staander

Doe het zelf Pakket Overkapping Geschaafd Lariks Douglas voor schuifzeil schaduwdoek 510 x 311 cm

Met deze set maakt u een waanzinnige houten overkapping ca 5x3 meter met schaduwdoek. Deze lariks douglas houten overkapping voor o.a. schuifzeil schaduwdoeken wordt geleverd in teruggedroogd en gladgeschaafd A-kwaliteit en kernvrij lariks douglas hout. Dus geen splinters. Dit zogenaamde doe het zelf pakket is aantrekkelijke qua prijs, wel dient u alles zelf op maat te zagen. Enige kluservaring is dus vereist. Inclusief opbouwbeschrijving, schroeven en tekening, exclusief schuifzeil schaduwdoek.

Let op! Bestel bij dit product de volgende 5 artikelen mee (Zie bijbehorende producten):

 • Schuifdoek
 • RVS sluitsysteem
 • RVS bevestigingsset met 3 spandraden
 • Roedegarnituur 

Doek en bevestigingsmaterialen los bijbestellen

Bij verwante producten vindt u bijbehorende circa 5 bij 3 meter schuifzeil doeken in de kleuren ivoor wit, zilver grijs en zand beige. Let op: meet alvorens u de balken op maat gaat zagen, het schaduwdoek op. Het schuifzeil is niet maatvast! Ook heeft u het sluitsysteem en de RVS bevestigingsset nodig om harmonica schaduwdoeken van het merk Tuindeco op te hangen in dit frame. Wij raden ook de aluminium roedegarnituur mee te bestellen. Bouw zelf een terrasoverkapping met doek met deze handige en luxe versie van Tuindeco.

Deze geschaafde lariks douglas draagconstructie voor o.a. verschuifbaar zonnedoek koopt u hier voor een gunstige prijs. De palen van deze overkapping voor schaduwdoek zijn geschaafd 145x145x3000 mm en de geschaafde balkdikte: 45x145 mm. De palen kunt u het beste op betonpoeren plaatsen of behandelen met teer en 80 cm in de grond plaatsen. Maak desgewenst 1 wand dicht met onze lariks douglas potdekselplanken of channel siding profielen voor verticale plaatsing.

Dicht dak maken is mogelijk

Ook kunt u dit frame gebruiken om een overkapping met dicht dak te maken. Bestel dan 45x145 mm balken om de 50 cm, mes en groef dakbeschot, met daarop een laag panlatten en vervolgens een laag underlayment platen waarop u EPDM rubberfolie of Easyroofing dakfolie kan plaatsen. Zorg tevens voor een mastiekrib rondom uw dak en plaats boeidelen rondom. Met een dakdoorvoer zorgt u dat hemelwater weg loopt. Zie voor meer tips ook onze klustips overkapping bouwen.

Buitenvloer maken

Ook kunt u betontegels 50x50 of 60x60 cm bijbestellen voor onder uw schaduwterras. Als alternatief bieden wij vlonderplanken in lariks douglas of hardhout en de populaire abbeystones in bijvoorbeeld wildverband grijs, sierra of zwart.

Wist u dat... u deze geschaafde lariks douglas rechthoekige set met staanders ook zonder doek als pergola kan gebruiken. Ook mogelijk met betonstaalmat als dak die u laat begroeien! Of maak met 4,5x14,5 cm balken (zie verwante producten) dakbalken om de 40 cm en plaats hier veer en groef vellingdelen op met EPDM of dakleer voor een dicht dak. Maak de zijkanten dicht met 2x20 cm boeidelen en een daktrim. Desgewenst een dakdoorvoer maken voor afvoer van water, zo loopt regenwater niet over uw randen.

Dit product valt onder de categorie: Overkapping 5x3, Overkappingen Lariks Douglas onbezaagd.

Zelf een overkapping op maat bouwen? Raadpleeg onze rekentool


Vragen & antwoorden over dit product

Kun je een overkapping ook door jullie laten plaatsen ?

Dit is mogelijk. Voor informatie kan u terecht op Gadero.nl/montage.

 

Wij willen dit product graag gebruiken direct achter onze serre. We hebben echter een breedte van Bijna 7 meter nodig. Zijn hier mogelijkheden voor? Bestaat er doek en geleiders voor deze breedte? Bij voorbaat dank voor uw reactie. groet Mariken de Jongh

We kunnen deze set niet verlengen. 

Moeten de schoren nog op maat gezaagd worden? Is de constructie stevig genoeg om aan de bovenkant eventuele dwars balken te leggen zodat het meer een pergola word?

De schuine schoren dient u inderdaad op maat te zagen volgens de tekening. U kunt extra dwarsbalken op de pergola monteren, bij voorkeur kopmaat 5x10 cm.

Vraag is verzonden

Stel uw vraag
* verplicht
productbeoordelingen
het doek zit best strak in het frame. alles moet dus zeer haaks zijn. je kan ook bij het inkepen er voor zorgen dat de balken iets oversteken. ik raad aan het frame bovenop ook te verstevigen met ijzeren strips (koppelplaten) van minimaal 50 cm. zo voorkom je dat je bij het open en dicht schuiven de balk meetrekt.
mooi glad geschaafd lariks douglas hout en extra dikke staanders
alles zeer haaks monteren

Beoordeling is verzonden

Schrijf beoordeling
* verplicht
Dit product bestellen?
Luxe / Geschaafd Lariks douglas overkapping voor schuifzeil Doe het zelf Pakket Overkapping Geschaafd Lariks Douglas voor schuifzeil schaduwdoek 510 x 311 cm Gedroogd en glad geschaafd hout   |   Zelf op maat zagen   |   Exclusief doek Op voorraad
€ 659,25 Per stuk incl. BTW