Gadero klustips

Wij adviseren u altijd met handige stappenplannen en montagetips

Gadero klustips

Tuinontwerp dakterras inspiratie dakterras bouwen

Dit ontwerp dakterras komt van onze tuinontwerper hippetuinen.nl. 

--

Heeft u een penthouse of flat en zoekt u de ideale indeling van uw dakterras? Lees dan verder om veel dakterras inspiratie op te doen.

Tegels dakterras

Dit dakterras heeft een vloer van beton tegels gecombineerd met houten vlonders. Zoekt u tegels voor uw dakterras? Hou er dan rekening mee dat deze niet te dik zijn, lichtgewicht is beter. Neem contact op met een bouwexpert om te weten te komen hoeveel gewicht uw dakterras kan dragen. 

Door af te wisselen met houten vlonders kan het gewicht gereduceerd worden. Daarom zijn beachvlonders of houten tuintegels interessant om te gebruiken voor tegels van uw dakterras. Kies bij vlonderplanken een plank van bijvoorbeeld 1.8 of 1.9 cm dikte.

Dakterras omheining

Als moderne dakterras omheining bieden wij glaswanden aan. Deze wanden zijn te bevestigen aan stalen, houten of betonnen palen. Het voordeel van de glaswanden is dat ze licht door laat maar ze uw zichtveld niet blokkeren. Glaswanden combineert u mooi met kant-en-klare houten hekken. 

Dakterras lounge

Op dit dakterras is er ruimte om te BBQ'en en te dineren in de schaduw. Het terras met eettafel en stoelen heeft een industriële look, een steenschotten tafel met steigerbuizen. De eettafelset staat onder een overkapping met schaduwdoek. Handig, want dat schaduwdoek kan opzij geschoven worden wanneer de zon minder schijnt of u lekker in het zonnetje wil dineren.

Onderhoudsvriendelijk Dakterras

Onderhoudsvriendelijk betekent niet dat u geen beplanting kan gebruiken. Bloembakken met planten brengen meteen sfeer aan in een tuin of op een dakterras. Om onkruid te voorkomen legt u cacaodoppen of grind op de aarde in de bloembakken. Planten die in bloembakken staan moeten wel veel water hebben, denk bij de aanleg van uw dakterras goed na over een watergeefplan, leg bijvoorbeeld een druppelsysteem aan. Deze werkt u weg in het ontwerp van het dakterras zodat het niet opvalt. 

Opbergruimte verwerkt in de vlonder

Door hoogte verschil te creëeren op uw dakterras breekt het de ruimte en u heeft direct opbergruimte voor uw tuinkussens of andere tuinspullen. Bekijk voor het aanleggen van een vlonder op een dakterras onze klustips. Bespaar niet op de constructie, dit betaald zich uit naarmate de jaren verstrijken. 

Dakterras aanleggen

Als afscheiding is er op dit dakterras gekozen voor glazen wanden. Deze zijn makkelijk te monteren, stevig en laten veel licht door. De stalen palen, waar de glazen panelen aan bevestigt worden, worden op de vlonder gemonteerd. 

Tegels in combinatie met houten vlonders

Een volledig tegel plateau wordt een beetje saai, daarnaast houden wij van hout, dus wisselen we graag een beetje af. In dit geval plaatsen we houten vlonders tussen de tegels. Kies betontegels van 50 x 50 cm in combinatie met 100 x 100 cm houten vlonders. Of maak eigen vlonders met uw keuze houtsoort, het voordeel hiervan is dat u niet afhankelijk bent van een standaard maat.

Luxe lounge

Houd in het ontwerp rekening met de verschillende zitplaatsen. Een loungehoek weegt al snel 100 kilo, het is verstandig om dit mee te nemen in het ontwerp. 

Zithoekje en opbergruimte met plantenbakken

Met U-elementen maakt u een leuk zitje en opbergvak voor blokken haardhout. In ons voorbeeld hebben we de blokken bekleed met houten planken, u kunt hiervoor de 1.9x9 cm Ipé vlonderplank gebruiken of de 1.8 cm dikke vlonderplank Billinga.

Tuinontwerp dakterras overzicht

In het ontwerp hebben we rekening gehouden met de openslaande deuren en de eethoek. De eethoek ligt in de hoek die het makkelijkst te bereiken is vanuit de keuken. Al deze aspecten zorgen voor een ideale indeling van uw dakterras. 

Hetzelfde geldt voor de schaduwdoeken, er is goed gekeken naar de stand van de zon en de momenten waarop er gebruik gemaakt wordt van de zithoek. Een beweegbare parasol biedt hier ook uitkomst, er zijn parasolvoeten verkrijgbaar die u op meerdere plaatsen kunt monteren. Zo kunt u de parasol verplaatsen naar de plek waar u wilt zitten. 

Persoonlijk tuinontwerp

Het is mogelijk naar aanleiding van één van onze tuinontwerpen een volledig op maat gemaakt plan te maken. Kosten zijn afhankelijk van de grote van de tuin. Neem contact met ons op voor meer informatie.

Hardhouten Plantenbak Vierkant 50 x 50 x 50 cm Kubus model https://cdn.zilvercms.nl/http://gadero.zilvercdn.nl/uploads/webshop/bankirai-hardhouten-plantenbak-50x50x50cm-0.jpg
U Element Beton Grijs 40 x 40 x 50 cm https://cdn.zilvercms.nl/http://gadero.zilvercdn.nl/uploads/product/images/U-Element-Beton-Grijs-40-x-40-x-50-cm.jpg
Verschuifbaar Schaduwdoek Harmonica 200 x 400 cm Nesling - in 4 kleuren https://cdn.zilvercms.nl/http://gadero.zilvercdn.nl/uploads/product/images/NZ8910HP-Schaduwdoek-Harmonica-200x400cm-Nesling_2.jpg
Schaduwdoek Harmonica Nesling 370 x 370 cm in 3 kleuren https://cdn.zilvercms.nl/http://gadero.zilvercdn.nl/uploads/webshop/Harmonica-zand-nesling.png
Windscherm glas 90x91 cm 6 mm dikte glazen scherm - doorzichtig glas https://cdn.zilvercms.nl/http://gadero.zilvercdn.nl/uploads/webshop/175393-1.Fritlagt billede.600.jpg
Lage smalle stalen paal 4,5x4,5x95 cm met voet verzinkt staal geschikt voor glazen terrasscherm https://cdn.zilvercms.nl/http://gadero.zilvercdn.nl/uploads/webshop/20396-1.Fritlagt billede copy.jpg
Terrasplank Smal Ipe Hardhout 1.9 x 9 cm Glad Geschaafd AANBIEDING https://cdn.zilvercms.nl/http://gadero.zilvercdn.nl/uploads/product/images/LDS2569-19-90.jpg

Mis nooit meer aanbiedingen, tips en trends van houthandel Gadero

facebook gadero Ontdek ons op facebook voor speciale acties, Houthandel Gadero achter de schermen en leuke nieuwtjes

Youtube Gadero Hout TV Abonneer je op GaderoTV voor Doe het Zelf klustips, de Houtsoort van de maand, Hout Trends en meer


pinterest tuin inspiratie Volg ons op Pinterest voor inspiratie voor uw terras, schutting, overkapping, binnenvloer, meubels enz

blog gadero Bekijk de mooiste sfeerfoto's van tuinen tot houten vloeren op onze Instagram