Logo Gadero
service
Klustip

Tuinontwerp kleine achtertuin - Romantisch

Gadero logo
Geschreven doorHenk Jan
Geplaatst20-10-2017

Dit ontwerp komt van onze tuinontwerper hippetuinen.nl. Een prachtige tuin met veel beplanting, een mooie overkapping met loungeset, een fijn gazon en een romantische eethoek. U denkt nu: daar is een vrij grote tuin voor nodig. Maar dat hoeft niet! Op deze pagina laten we zien hoe een kleine tuin aan al uw wensen kan voldoen.

Dalfsen Vooraanzicht Klantenfoto

Een prachtige tuin met veel beplanting, een mooie overkapping met loungeset, een fijn gazon en een romantische eethoek. U denkt nu: daar is een vrij grote tuin voor nodig. Maar dat hoeft niet! Op deze pagina laten we zien hoe een kleine tuin aan al uw wensen kan voldoen.

Tips voor kleine tuin inrichten

Er zijn verschillende manieren om in een kleine tuin alles te plaatsen wat u wilt en daarbij de tuin ook nog groter te laten lijken. Onze vijf tips voor een kleine tuin zijn:

  1. Ga de hoogte in: en dan bedoelen we niet een schutting plaatsen en klaar. Maar planten en smalle bomen met weinig blad zijn de oplossing. Denk aan klimplanten of bijvoorbeeld een blauweregen.

  2. Grote tegels: onze hersenen zijn soms lastig te begrijpen. Zo lijkt een tuin groter bij het gebruik van grote tegels voor de bestrating, zoals gebruikt in het ontwerp hieronder.

  3. Gebruik licht: zodra het schemerig wordt of al donker is wilt u natuurlijk niet dat uw achtertuin er als een donker gat uitziet. Een paar spotjes in uw tuin die bijvoorbeeld opschijnen tegen hoge beplanting, of verlichting in uw overkapping, lossen dit probleem op.

  4. Verhoogde borders: zoals u hieronder kunt zien zijn er verhoogde borders met beplanting gemaakt op verschillende hoogtes. Zo bouwt u meerdere niveau's in uw tuin. En dat kan ook nog eens handig zijn met kleine kinderen of huisdieren!

  5. Houd het overzichtelijk: maak duidelijke 'afdelingen' in de tuin. Zo wordt een volle kleine tuin niet chaotisch. Een tuinontwerp voordat u begint is daarom altijd een goed idee.

Kleine achtertuin op maat?

Hieronder vindt u een tuininspiratie ontwerp voor een kleine achtertuin. Heeft u inspiratie opgedaan en bent u op zoek naar een achtertuin op maat? Neem dan contact met ons op en wij helpen u graag verder!

achtertuin sfeer

Luxe overkapping met loungeset

Zoals u ziet heeft deze relatief kleine achtertuin toch bijzonder veel elementen. Zo staat er achterin de tuin een overkapping met deur die als uitgang dient. Kies om zelf een overkapping te maken of ga voor gemak met onze luxe kant-en-klare overkappingen. De overkapping is afgewerkt met een wit tuinhek en een prachtige loungeset.

achtertuin sfeer

Witte houten tuinmeubelen

Lichte kleuren laten uw tuin optisch groter lijken. Maak daarom gebruik van wit tuinhout voor bijvoorbeeld de overkapping of plantenbakken. Maar let op: vul dit wel aan met bijpassende lichte kleuren en bijvoorbeeld en bruine of zwarte loungeset.

achtertuin sfeer

Border, zitplek en haardhoutopslag in één

U kunt een verhoogde border ook gewoon combineren met een fijne zitplek en haardopslag in één. Om dit te realiseren gebruikt u de zogenaamde U-elementen. Deze blokken plaatst u tussen de verhoogde borders. Een paar zitkussens in bijpassende kleuren er op en klaar!

achtertuin sfeer

Verhoogde borders met beplanting

U ziet dat er gewerkt is met verhoogde borders op twee niveau's, gemaakt van witte stapelblokken. Door de borders op verschillende hoogtes te maken krijgt u een speels effect in uw tuin en komt deze natuurlijk meer tot leven. Voor de schutting van composiet is het belangrijk dat deze op enkele plekken wordt afgewisseld met een trellisscherm met bijvoorbeeld klimop. Op deze manier kan de schutting meer doorwaaien en krijgt u een minder 'hokkerig' gevoel.

achtertuin sfeer

Houten vlonder van Ipé of wagondelen

Natuurlijk mag een houten vlonder niet ontbreken. In dit voorbeeld is Ipé hardhout 20 x 14,5 cm gebruikt. U kunt er ook voor kiezen om iets unieks in de vorm van deze eiken wagonplanken te leggen, echt gebruikt in Franse treinwagons vroeger! Hout met karakter noemen ze dat wel.

Meer ideeën en informatie voor tuinplanten zie Yarinde.nl. 

Montageservice

Ziet u er tegenop om zelf te klussen? Als u het vakwerk liever aan de specialist over laat is onze montageservice de ideale optie. Gadero heeft vakmensen voor u klaar staan die garant staan voor een vakkundige montage van uw vlonder, schutting, terrasoverkapping, binnenvloer, tuinhuisje en andere klusprojecten!