Logo Gadero
service
Klustip

Tuinontwerp kleine voortuin strak design

Gadero logo
Geschreven doorHenk Jan
Geplaatst08-01-2018

Dit ontwerp dakterras komt van onze tuinontwerper hippetuinen.nl. De voortuin is vaak de plek waar u iedere dag doorheen loopt en waar u constant tegenaan kijkt vanuit de woonkamer. Dat betekent dat de voortuin best wel wat aandacht mag krijgen! Op deze pagina vindt u inspiratie tuinontwerpen voor een kleine voortuin met een strak design.

border onderhoudsvrije tuin

Kleine tuin inspiratie

Bij een kleine voortuin moet er vaak creatief worden omgegaan met de ruimte. Toch zijn er ontzettend veel mogelijkheden! In dit tuinontwerp voor een rijtjeswoning is gebruik gemaakt van bestrating, hout en beplanting voor een onderhoudsarme voortuin. En toch geeft het ontwerp een warme en natuurlijke uitstraling. Met een terras aan de voorkant van het huis kunt u, zodra de zon op de voorkant staat, heerlijk genieten van de zon.

Onderhoudsarme tuin

Het ontwerp is zo gemaakt dat het weinig onderhoud vergt. Er is veel gebruik gemaakt van steen, grind en split en een aantal houtelementen om de tegels en op de boording. Qua beplanting in de boording en plantenbakken als afscheiding zijn er voornamelijk siergrassen gebruikt, aangevuld met bijvoorbeeld lavendel. Uiteraard kunt u hierin variëren naar uw eigen smaak. 

Onderhoudsarm hoeft niet direct te betekenen dat de tuin vol met bestrating komt te liggen. Een tuin volledig bestraten is niet verstandig, het regenwater kan slecht weg zakken en straten raken sneller overstroomd. Daarom adviseren wij een mix aan te houden tussen bestrating, grind en grond. Plaats grind om de bloembakken en de tegels op de grond. Het regenwater kan hierdoor goed wegzakken de grond in. 

Voortuin laten ontwerpen?

Heeft u inspiratie opgedaan en bent u op zoek naar een voortuin op maat? Neem dan contact met ons op en wij helpen u graag verder!

Tuinontwerp Kleine Voortuin 1A

Moderne voortuin met siergrassen

Maak met gekloofde granibielzen een bloembak, hierin plaatst u de siergrassen en lavendel. Om onkruid te voorkomen kunt u cacaodoppen of grind op de aarde van de bloembakken strooien. Onkruid groeit op plekken waar het kan. Door ervoor te zorgen dat er geen grond te zien is, bijvoorbeeld in een dichtbegroeide border, zorgt u ervoor dat onkruid wegblijft.

Tuinontwerp Kleine Voortuin

Bovenaanzicht strakke voortuin rijtjeshuis

Het looppad wordt gemaakt met halve betonnen tegels of tuin plavuis tegels van 30x60 cm, hier is een grijze variant gekozen. Gaat u voor een natuurtint? Kies dan bijvoorbeeld voor de tuin plavuis Windsor, deze tegel is ook in 60x60 cm verkrijgbaar voor het terras. Leg om de tegels grind, dit zorgt ervoor dat het regenwater makkelijker wegloopt. Kijk ook eens bij onze eikenhouten wagonplanken, voor een duurzaam uniek looppad.

Tuinontwerp Kleine Voortuin

Bestrating met grote terrastegels en 3 plantenbakken als afscheiding

Met een hogere opsluitband kunt u kleine hoogte verschillen overbruggen, gaat het om grote hoogte verschillen? Kijk dan bij onze traptreden en elementen.

Tuinontwerp Kleine Voortuin

Overzicht strakke moderne voortuin

Het terras is gemaakt van waaltjes in combinatie met 60x60 terrastegels. Kies waaltjes passen bij de tegels, zo krijgt uw tuin eenheid. 

Tuinontwerp Kleine Voortuin

Witte bloembakken voortuin

De witte bloembakken tussen de huizen in zijn gemaakt van wit gespoten planken. Het voordeel hiervan is dat u de bloembakken op maat kan maken. In het voorbeeld zijn er 3 vierkante bloembakken gemaakt, u kunt natuurlijk ook één hoge bloembak maken. Hiermee creëert u meteen iets meer privacy tussen u en de buren. Om de witte bloembakken goed te kunnen onderhouden wordt beitsen met witte beits aangeraden.

Tuinontwerp Kleine Voortuin

Verhoogde border voor beplanting

De border wordt gemaakt van stapelblokken of brickwalls, wat u zelf kiest. Om de natuurlijke touch te behouden en een leuke mix tussen hout en steen te maken hebben we de andere zijkant van de bloembakken bekleed met houten planken. Maak een stevige constructie en gebruik antiworteldoek aan de binnenzijde van de bloembak om het hout te beschermen tegen de aarde. 

Tuinontwerp Kleine Voortuin

Tuintekening maken

Zoekt u een tuinontwerp op maat? Naar aanleiding van dit tuinontwerp kunnen wij een tuinontwerp aangepast op uw eigen wensen maken. Neem contact met ons op voor meer informatie.

Montageservice

Ziet u er tegenop om zelf te klussen? Als u het vakwerk liever aan de specialist over laat is onze montageservice de ideale optie. Gadero heeft vakmensen voor u klaar staan die garant staan voor een vakkundige montage van uw vlonder, schutting, terrasoverkapping, binnenvloer, tuinhuisje en andere klusprojecten!