Logo Gadero
service
Blog

Lichtgewicht schutting op dakterras maken

Gadero logo
Geschreven doorHanneke
Geplaatst19-03-2019

Met Red Cedar maakt u een lichtgewicht schutting op uw dakterras. Red Cedar hout is niet alleen zeer duurzaam, het weegt ook nog eens bijna niets. Dat is wel handig, want op een balkon of dakterras wilt u natuurlijk werken met lichte materialen. Bovendien kent Red Cedar een hele fraaie vergrijzing. Niet voor niets ziet u deze houtsoort vaak terug als luxe gevelbekleding

Rabatdelen hardhout red cedar 18x144

Maar een schutting van Red Cedar op uw dakterras, hoe ziet dat eruit? Hieronder vertellen we er meer over.

Schutting van Red Cedar

Western Red Cedar is verkrijgbaar in vele soorten en maten. In dit geval hebben we gekozen voor zweeds rabat, maar het is natuurlijk ook mogelijk om een schutting van andere gevelprofielen zoals rhombus te maken. Met deze potdekselplanken krijgt u een erfafscheiding met een robuust uiterlijk, terwijl deze dus niet zwaar is. Opvallend aan deze planken is dat ze aan de onderkant breder zijn dan aan de bovenkant. Dit zorgt ervoor dat u deze potdekselplanken als ware op elkaar kunt ‘stapelen’, wat een hele dichte schutting oplevert. Zo heeft u de privacy van een dichte schutting op uw dakterras, zonder het gewicht.

Voordelen Red Cedar hout

De voordelen van Red Cedar hout zijn onder andere het lichte gewicht, de duurzaamheid en rustige uiterlijk. Red Cedar heeft een heel luxe uitstraling, zeker als u voor het duurdere Clear and better kiest. Select Tight and Knotty is niet van mindere kwaliteit, maar bevat wel meer noesten. Dit is dus meer geschikt voor de liefhebbers van rustiek hout. Deze houtsoort valt in duurzaamheidsklasse 2, wat betekent dat deze potdekselplanken met gemak 20 tot 25 jaar meegaan. Hier is geen behandeling voor nodig, wat Red Cedar dus ook milieuvriendelijk maakt. Soms kiezen onze klanten ervoor deze houtsoort te behandelen om het aanzicht iets mooier te houden. Gebruik dan wel voor beits die geschikt is voor Red Cedar.

Zweeds rabat red cedar select tight knotty schutting

Zelf aan de slag met een lichtgewicht schutting? Bekijk onze schuttingplanken, schuttingpalen en ander rabat hout om te beginnen.