Logo Gadero
service

Red Cedar Select Tight Knotty

Western Red Cedar hout is bij Gadero verkrijgbaar in twee soorten: Select Tight Knotty en Clear and Better. Select Tight Knotty is kwalitatief goed Red Cedar hout, maar heeft wel vaste noesten. Hoewel dit als risico gezien kan worden, vallen deze noesten er niet uit en blijft de integriteit van de plank dus behouden. Daarnaast zorgt het rustieke uiterlijk van deze planken voor een karakteristieke gevel of schutting. Deze planken hebben als bijkomend voordeel dat ze voor een hele aantrekkelijke prijs aangeboden worden, zeker in het vrij prijzige Red Cedar segment.

Select Tight Knotty Red Cedar planken hebben hun natuurlijke karakter niet verloren tijdens het bewerkingsproces en staan bekend als zeer rustiek. Deze Western Red Cedar planken hebben nog steeds noesten, wat voor veel mensen ook de charme van hout is. Deze vaste noesten blijven in het hout zitten, u hoeft dus niet bang te zijn dat ze eruit vallen en dat er zo gaten in het hout ontstaan. Met deze lichtgewicht planken maakt u een gevel vol karakter.

Goedkoop Red Cedar

Red Cedar valt in het hogere segment van gevelbekleding en dat is terug te zien in de prijs. Vooral de foutvrije Clear and Better variant van Red Cedar is behoorlijk in prijs gestegen. Heeft u niets met planken zonder noesten en passen rustieke planken beter bij uw gevel of schutting? Kies dan voor Select Tight Knotty, want deze planken zijn ook veel voordeliger. Zo zijn deze planken als snel 30% goedkoper dan Clear and Better Red Cedar. Red Cedar is in veel verschillende profielen te verkrijgen. Denk daarbij aan halfhouts, Zweeds Rabat, rhombus en channel siding profielen.

Heeft u nog wat hulp nodig bij uw keuze voor gevelbekleding? Bekijk dan onze blog waar alle verschillende vormen van gevelbekleding overzichtelijk worden uitgelegd. Lees ook onze blog over het behandelen van Red Cedar en het voorvergrijzen van Red Cedar voor meer informatie over de beste manier om deze houtsoort te verduurzamen. 

Gevelbekleding inspiratie