Logo Gadero
service
Blog

Palenwand tuin maken

Gadero logo
Geschreven doorHanneke
Geplaatst22-03-2019

Zoekt u een origineel idee om uw tuin leuker te maken? Door houten palen midden in uw tuin of in borders te plaatsen creëert u meer diepte in uw tuin. Door de palen krijgt uw tuin een speels effect en bovendien lijkt uw tuin zo ook nog groter! Het is maar een kleine aanpassing, waar u niet veel tijd aan kwijt bent. 

zwarte palen wand pergola

Bij Gadero is het niet moeilijk om de juiste palen te vinden voor uw tuin. Naast hardhouten palen zoals Azobé palen, verkopen we ook Douglas palen, kastanje palen en geïmpregneerde houten palen. Lees snel verder en ontdek jouw favoriete tuinpalen!

pergola palen wand voor klimplanten

Paal in border plaatsen

Een paal in een border plaatsen is heel eenvoudig, maar heeft een groot effect op het uiterlijk van uw tuin. Als u meer een afscheiding in het midden van uw tuin wilt maken, dan zijn dikkere palen aan te raden. Deze bieden extra stevigheid. Denk bijvoorbeeld aan mooie 15 x 15 cm Lariks Douglas palen, geïmpregneerde palen, luxe hardhouten palen van de tropische hardhoutsoort Mukulungu of een robuuste Eikenhouten paal. Als u iets echt opvallends zoekt kunt u kiezen voor zwarte staanders of robuuste rondhout palen. Ook ronde palen zoals kastanje palen zijn een goed alternatief.

piketpalen wand

Palenwand met tussenruimte

Door de palen met enige tussenruimte te plaatsen maakt u wel een soort afscheiding, zonder de tuin echt af te sluiten. Dit ziet er speels uit en geeft uw tuin meer diepte. In plaats van dikke staanders kunt u ook kiezen voor dunnere piketpalen voor een subtieler effect. Bij deze palen, van bijvoorbeeld Azobé hardhout, heeft u wel wat kans op kromtrekken. Dit past echter ook wel weer bij het speelse effect van een palenwand met tussenruimte. Voeg ook siergrassen en andere borderbeplanting toe om het geheel af te maken. 

palenwand zwart

Heeft u ook tuinpalen nodig? Bij Gadero vindt u alles om zelf een palenwand met tussenruimte te maken, zoals borders en palen. Ontdek ons assortiment pergola's, overkappingen, schuttinghout en vlonderhout.