Logo Gadero
service
Blog

Prefab Kapschuur glad geschaafd Lariks Douglas

Gadero logo
Geschreven doorLisanne
Geplaatst19-03-2018

U zoekt een prefab kapschuur? Een kapschuur die u zelf kunt bouwen, waarbij alles reeds kant-en-klaar is samengesteld en op maat is gezaagd? Dit douglas kapschuur bouwpakket biedt dan wat u zoekt!

Drentse kapschuur

Wat is een kapschuur?

Een kapschuur staat bekend om het puntdak wat aan de voorkant een hoge doorgang heeft en aan de achterkant een lage doorgang. Dit type schuur wordt ook wel een Drentse kapschuur genoemd. Dezer dagen zien we kapschuren in verschillende soorten, mede dankzij dit type Bergen. Kapschuur Bergen is een bouwpakket wat inclusief bouwtekening geleverd wordt. Al het Lariks douglas hout is op maat gezaagd, het enige wat u hoeft te doen is de kapschuur bouwen. Alle balken zijn genummerd, schroeven en ijzerwaren inbegrepen en de heldere bouwtekening vertelt de rest, dat scheelt een hoop uitzoeken. 

Tuinhuis, blokhut of overkapping?

Waar gaat uw voorkeur naar uit? Kiest u een kapschuur met zwarte of blanke wanden of een blokhut model met volledig dichte wanden. Heeft u liever een kapschuur overkapping zonder wanden, waar u lekker van het zonnetje kunt genieten? En heeft u al eens de combinaties gezien? Een schuur met afdak, een kapschuur overkapping met tuinhuis? De keuze is reuze!

Kapschuur tuinhuis

Een prefab tuinhuis. Leuk, maar past dat wel in mijn tuin?

Bouwpakket Kapschuur Bergen is verkrijgbaar in een L en XL variant. Zo is er altijd een kapschuur die in uw tuin past. De lengte van de schuur varieert tussen 470 cm en 990 cm. Type Bergen L heeft een diepte van 3 meter en een hoogte van 281 cm. De variant Bergen XL heeft een diepte van 4,5 meter en een hoogte van 326 cm.

Kapschuur bergen XL

Houten berging

Met de volledig dichte wanden maakt u een tuinhuis kapschuur model. U heeft keuze uit dichte blanke of zwarte wanden die aan één zijde geplaatst worden. Deze houten schuur biedt bergingsruimte voor uw tuinmeubelen en fietsen maar u kunt natuurlijk ook een buitenkamer of kantoor maken in de schuur.

Blokhut kapschuur

Schuur met veranda

U heeft de ruimte en wil graag combineren? Deze kapschuur met veranda is een leuk voorbeeld. Aan de ene zijde heeft u een berging en aan de andere zijde een overkapping met verandahekken.

Landelijke look of luxe uitstraling?

Ook voor de dakbedekking kunt u alle kanten op. Kies uit één van de standaard oplossingen zoals dakshingles, aluminium dakpanplaten of de lichtgewicht aquapan platen. Ook echte Oud-Hollandse dakpannen behoren tot de mogelijkheden. Of kijk eens iets verder, we bieden kant-en-klare rietdakplaten voor degene die graag een luxe look wil met echt riet. De red cedar dakpannen hebben ook een luxe uitstraling en zijn geheel waterdicht.

Kapschuur veranda tuinhuis XL

Qua vloeren adviseren we af te steken bij uw houtbouw object. Bijvoorbeeld met keramische of betontegels, abbeystones stenen of hardhouten vlonderplanken van Bankirai of Ipé bijvoorbeeld. Zo houdt u een fris geheel zonder te veel van hetzelfde. 

Zo maakt u uw eigen luxe kapschuur op maat.

Bent u al enthousiast? Gaat u uw eigen kapschuur bouwen met een prefab houten bouwpakket? Bekijk de pagina prefab kapschuren

kapschuur met rieten dak

Toch liever een kapschuur op maat kopen? Bekijk dan ook ons los Eiken, Geimpregneerd of Lariks Douglas bouwhout voor maatwerk kapschuren plaatsen met Gadero Hout. Bekijk tevens onder klustips ons handige stappenplan voor doe het zelf bouw.