Logo Gadero
service
Blog

Tuintrends 2023

Gadero logo
Geschreven doorMaaike
Geplaatst27-12-2022

2023 komt er bijna aan en dat betekent dat we weer mogen nadenken over onze tuin. U kunt een frisse start maken in het nieuwe tuinseizoen. Wilt u volgend jaar een droomplekje in de tuin creëren? Laat u dan inspireren en lees dé tuintrends van 2023!

overkapping lariks blauwe deuren

Binnen en buiten zijn 1

De buitenruimte is de afgelopen jaren steeds belangrijker geworden. Ook niet gek, want met het mooie weer van de afgelopen jaren wilt u ook kunnen genieten van de tuin. Met een tuinkamer, veranda of overkapping creëert u gemakkelijk de overgang van binnen naar buiten.

Al deze plekken zijn ideaal voor als het minder weer is. Op deze manier kunt u lang van het buitenleven blijven genieten. En met de hulp van een vuurkorfje of buitenkachel creëert u warmte op de koude dagen, waardoor u uw tuinmeubelen en de veranda het hele jaar door kunt gebruiken.

Aluminium-tuinkamer-glaswanden

Zithoek

Een zithoek is de subtiele basis voor het verbinden van de tuin met het huis. Het zorgt er nou eenmaal voor dat u sneller het buitenleven in uw tuin opzoekt. Niets is lekkerder dan na een warme, lange werkdag of tijdens een dag vakantie in de loungeset te ploffen. Goede tuinmeubels kunnen daarom niet meer ontbreken in uw tuin.

Buitenkeukens

Tijdens de warme dagen doen we het liefst alles buiten. Een buitenkeuken kan daarom niet ontbreken en zorgt ervoor dat we iedere minuut kunnen blijven genieten van onze buitenruimte. De buitenkeuken kan perfect onder een veranda of overkapping komen te staan. Zo bent u er zeker van dat de keuken onder alle weersinvloeden mooi blijft.

Buitenkeuken

De kleurrijke tuin

De afgelopen jaren zagen we vooral natuurlijke kleuren zoals groen in de tuin voorbij komen. Groen zal elk jaar tot de populairste kleuren blijven behoren, mede doordat planten, heggen en gras deze kleur hebben. Het heeft zelfs de kracht om niet alleen mensen die van tuinieren houden aan te trekken, maar ook mensen die minder groene vingers hebben.

Echter zullen we ook steeds meer bonte kleuren en vrolijke prints voorbij zien komen. De bonte kleuren en prints zijn gemakkelijk te gebruiken in meubels, sierkussens, een materiaal rope en andere accessoires. Op deze manier creëert u een compleet nieuwe stijl, eentje die lijkt op de Boho stijl.

Accessoires in verfijnde vormen

Naast bonte kleuren zullen we ook steeds meer producten terugzien die de natuur reflecteren. Hiermee bedoelen we dat we niet alleen meubels en accessoires terugzien die we gewend zijn, maar ook meubels en accessoires in organische vormen. Dit zijn verfijnde vormen die mensen doen denken aan de natuur. Ze stralen rust uit en geven uw tuin een speels effect. Deze trend bevat een vleugje nostalgie en is naast een chique, sfeervolle uitstraling gericht op de totale relaxstand.

overkapping verlichting

Duurzame materialen

Een trend die ook behoorde tot de tuintrends van 2022 is die van het gebruik van duurzame materialen en gerecyclede kunststoffen. Als consument wordt het steeds belangrijker om bewuste keuzes te maken en te kiezen voor producten die een lange levensduur hebben.

Tuinmeubelen worden steeds vaker geproduceerd met hergebruikt of duurzaam verkregen hout. Dit herken je aan het FSC- of PEFC-keurmerk. Ook loungesets van gerecycled plastic zijn steeds vaker terug te zien. Daarnaast ziet u materialen die speciaal ontwikkeld worden om het buitenleven duurzamer te maken. Denk hierbij aan tuinlampen die branden op zonne-energie.

Droomtuin bielzen grint wit grijs

De eetbare tuin

De laatste tuintrend voor 2023 staat in het teken van natuurlijke producten. De moestuinen en tuinkassen zullen ook dit jaar veel te zien zijn. Steeds meer mensen vinden het leuk om voedsel te kweken dat puur natuur is.

Naast dat mensen het kweken van groenten en fruit als hobby zien, zorgt de eetbare tuin ook voor meer biodiversiteit in en rondom de tuin. Verder zit er veel meer smaak aan producten uit eigen tuin en bespaart u ook nog eens geld.

moestuin scherm

Kortom, 2023 wordt een jaar van het combineren en verbinden van het huis en de tuin. Ook zullen we steeds meer kleur en verfijnde vormen terug vinden in de tuin. En als laatst mag het gebruik van duurzaam materiaal en voedsel uit eigen tuin niet meer ontbreken.

Bij Gadero helpen we u met het verwezenlijken van uw droomtuin! U vindt hier alles om met de nieuwste tuintrends aan de slag te gaan. Gebruik onze magazines en klustips bij het opdoen van inspiratie en het uitvoeren van uw tuinplannen voor 2023!