Logo Gadero
service

Tuinkassen

Wilt u zelf kweken in een professionele tuinkas? Tuinkassen kopen begint op Gadero.nl. Wij bezorgen tuinkassen niet alleen in heel Nederland en België, ook zorgen wij voor de juiste service en Thuiswinkel leveringsgaranties. Kies uit een tuinkas van tuindersglas, veiligheidsglas, van polycarbonaat kunststof of een luxe kas met een geraamte van red cedar hout. U kunt uw tuinkas van glas tevens gebruiken als buitenverblijf (let op, niet geïsoleeerd) om naar de sterren te kijken of als kantoorkas voor overleg of een rustige werkplek. Uw tuinkas kopen via Gadero werkt eenvoudig en wij zorgen voor vakkundige bezorging.

Tuinkas kopen? Waar op letten

U gaat uw eigen groenten kweken in een tuinkas. Dan is het goed om stil te staan bij een aantal zaken. Hoe groot mag uw kas worden? Gaat u alleen groente plantjes opkweken? Of bent u van plan exotische groenten en vruchten te laten groeien?

Grootte van uw hobbykas kiezen

Wanneer u planten wil laten groeien en laten staan in uw hobbykas, houd er dan rekening mee dat bijvoorbeeld een tomatenplant al een ruimte van 50x50 cm nodig heeft om te kunnen groeien. U heeft dan al een ruimere kas nodig. In een kleine kweekkas heeft u de mogelijkheid om een geintegreerde kweektafel van 150 cm breed en 62,5 cm diep te plaatsen. Dit geeft u veel ruimte om zaaitrays te plaatsen en plantjes op te kweken. Bedenk vooraf hoe u uw complete kasinrichting wil vormgeven, meebestellen bij uw kas is goedkoper.

Zet een kweekkas nooit strak tegen een muurtje of erfgrens aan, houd een afstand van ongeveer 50 cm aan. Deze ruimte heeft u nodig voor het plaatsen van het glas, maar ook voor het onderhoud van uw kas.

Heeft u een zonnig plekje in uw tuin voor een iets grotere tuinkas? Dan raden we aan niet te klein te kopen. Uw hobbykas wordt wellicht ook gebruikt voor opbergen van tuingereedschap of misschien wilt u zelfs 2 stoeltjes plaatsen om naar de sterren te kijken of koffie/thee te drinken. 

Heeft u weinig budget en wilt u met name hoge gewassen verbouwen? Bekijk dan naast onze tuinkassen ook onze tunnelkassen. Een tunnelkas is veel goedkoper dan een tuinkas en is door zijn hoge constructie met een stalen frame en folie ideaal voor het verbouwen van gewassen waaronder tomaten.

Beglazing tuinkas

Een volgende keuze die u moet maken is de beglazing. Meest gekozen is tuindersglas, maar dit is niet altijd de beste optie. In tuinen waar kinderen spelen kiest u voor veiligheidsglas of eventueel kunststof polycarbonaat. Tuindersglas breekt in scherven, veiligheidsglas breekt in duizenden niet-scherpe stukje en polycarbonaat breekt niet. Polycarbonaat is echter niet doorkijkend, u kunt van buitenaf niet zien hoe het met uw gewassen gaat. Dit is wel weer een voordeel wanneer uw tuinkas in de volle zon staat. De kans op verbranding van uw gewassen is nihil. Voor uw dak van uw tuinkas raden we gehamerd glas aan, dit verdeelt het zonlicht en voorkomt directe verbranding.

Kunt u de juiste keuze nog niet maken? Lees dan ons blog; 'Welk glas voor uw tuinkas'.

Doe-het-zelf kweekkas plaatsen

Koopt u een Royal Well tuinkas of hobbyserre bij Gadero, dan ontvangt u een bouwpakket met uitgebreide montage beschrijving. Onze adviseurs zijn bereikbaar indien u vragen heeft. De transporteur neemt contact met u op om een afspraak te maken voor de aflevering. Bestelt u een tuinkas met glas? Dan worden de glasplaten veilig vervoert door transporteurs met kennis en ervaring. Wij bezorgen hobbykassen en tuinserre's niet alleen in Nederland maar ook in België. Ontdek het gemak van online uw tuinkas kopen.

Checklist hobbykas / tuinkas kopen

 • Gaat u voor schuine wanden of rechte wanden. Schuine wanden laten het licht beter door. Bij rechte wanden oogt het design mooier. 

 • Let op de deurhoogte, zeker als lange Nederlander is het fijn dat u niet hoeft te boeken bij het betreden van uw tuinkas. Check tevens de deurbreedte. Naast een schuifdeur kunt u ook kiezen voor metrodeuren. 

 • Bestel rijplaten mee als u vaak met een kruiwagen uw tuinkas wilt betreden.

 • Kijk waar de deur zit, meestal op de kopse kant.

 • Waar gaat u uw hobbyserre plaatsen? Een plekje op het zuiden heeft de voorkeur. Hoe groot wilt u uw kas maken? Als u ook een kweektafel, werktafel of een kleine vlonder in uw kas wenst is minimaal 10m2 aanbevolen. Heeft u weinig ruimte? Kies dan een kleine urbankas. Meest verkocht zijn de afmetingen tussen de 6 en 15m2. 

 • Wat voor glas kiest u? Veiligheidsglas raden wij aan, dit is veel veiliger dan tuindersglas. Ook raden we aan gehamerd glas voor uw schuine dak te kiezen, dit filtert het zonlicht en voorkomt minder directe zonnestraling (dus verbranding van bladeren). Let ook op de dikte van het glas, 4 mm is een mooie glasdikte.

 • Zet uw tuinkas op een vlakke, waterpas ondergrond met grondankers in alle hoeken. Bij voorkeur geen betonnen fundering rondom gebruiken. Zo kunnen wormpjes e.d. niet vrij bewegen buiten uw tuinkas.

 • Welke kleur kiest u. Zwart gepoedercoat oogt fraai en uw zwarte rubbers vallen meer uit het zicht, echter ligt de prijs van zwart gecoat of een andere kleur wel een stuk hoger dan standaard aluminium.

 • Let op de dikte van het aluminium en kwaliteit van de profielen, vooral de nokvorst.

 • Let op of er een goot wordt meegeleverd voor afvoer van hemelwater.

 • Bespaar niet op een automatische raamopener.

 • Bestel altijd een bijpassende kweekbak en werkbank meteen mee.

 • Staat u tuinkas vol in de zon, dan kan schaduwdoek op hete dagen uitkomst bieden tegen te veel hitte in uw kas.

 • Neem een aantal jaren de tijd om zelf kweken te ervaren en te leren wat wel en niet werkt. Begin met simpele groentes zoals courgettes, paprika's en dergelijke.

 • Let op of alle aluminium profielen zijn voorgeboord en het dus een eenvoudig bouwpakket is (bij Gadero werken we uitsluitend met A-merken waar alles is voorgeboord en alle bouten en moeren worden meegeleverd).

 • Niet vergeten, bij harde wind uw ramen en deuren van uw hobbykas afsluiten! Bij ernstige sneeuwval ook er voor zorgen dat er aan de zijkanten tegen het glas geen grote gewichten sneeuw opstapelt. 

Tuinkas inspiratie