Logo Gadero
service
Blog

Wat zijn de verschillen tussen de aluminium veranda modellen van Gardendreams?

Gadero logo
Geschreven doorHenk Jan

In het assortiment van Gadero vindt u diverse modellen van aluminium overkappingen. Van geheel open en dicht te schuiven tuinkamers tot overkappingen als aanbouw aan de gevel. Soms is het door de hoeveelheid lastig om te bepalen welke aluminium veranda nu bij u past. En als u dan uw keuze voor bijvoorbeeld een tuinkamer of overkapping heeft gemaakt, blijken er nog veel verschillende modellen te zijn. Dit kan best lastig zijn. Daarom helpen wij u met deze blog!

Legend aluminium aanbouw veranda glas dak

Hieronder leest u alles over de verschillen tussen alle modellen van Gardendreams. Zo maakt u een goed geïnformeerde keuze en weet u zeker dat u jaren plezier heeft van uw nieuwe aanwinst. Wordt het de Easy, Legend (meest verkocht), Expert of Superior (voor zakelijke toepassingen)?. Bij Gardendreams bent u in ieder geval zeker van Duitse Topkwaliteit.

legend gardendreams met bankirai vlonder tuinkamer xl

Gardendreams Legend Tuinkamer XL met dak van echt glas en 3 zijden glasschuifwanden

legend-opbouwen

Opbouwen van aluminium tuinkamer

Aluminium overkappingen van Gardendreams

Eerst nog even iets meer over Gardendreams, de fabrikant van onze aluminium overkapping, aanbouw veranda’s, carports en tuinkamers. Gardendreams staat voor kwaliteit. Deze Duitse fabrikant levert alle producten met 10 jaar fabrieksgarantie. Daarnaast werkt Gardendreams alleen met Europees aluminium en produceren ze oerdegelijke profielen van 3 mm dik aluminium. Ook wordt alle aluminium kraswerend gemaakt, zo heeft u veel minder snel een kras op uw staanders of goot.

Legend-aanbouw-aluminium-veranda

Verschillende soorten aluminium overkappingen

Gadero heeft twee soorten aluminium veranda’s in het assortiment. Het gaat hierbij om een zogenoemde budget veranda en daarnaast een standaard model. Wat is nu eigenlijk het verschil? De budgetlijn (Easy Edtion) bestaat uit veranda’s die eenvoudig zijn afgewerkt en minder robuust zijn uitgevoerd. Deze veranda’s zijn echter wel prima om de meubels droog weg te zetten, lekker te barbecueën en het speelgoed van de kinderen onder op te ruimen.

Aluminium veranda met polycarbonaat dak

Wat is dan het verschil met de duurdere versie (Legend Edition)?

U kunt het vergelijken met de aanschaf van een auto. Koopt u deze met of zonder complete uitrusting. De Legend Edition is de een complete veranda. Bovendien is deze veranda net iets luxer afgewerkt en heeft dikkere staanders, waardoor de Legend een robuustere look krijgt. Bekijk ook de onderstaande opsomming voor alle verschillen tussen deze 2 edities. 

aluminium-veranda-legend-edition-gardendreams-met-helder-polycarbonaat

Wat zijn nou de verschillen tussen de Easy en de Legend overkapping?

De Legend Edition verschilt op de volgende onderdelen van de Easy Edition.

  • Op het verandadak zitten aluminium afdekkers ipv rubberen afdekkers. Aluminium afdekkers hebben een langere levensduur en ogen veel netter en luxer.

  • Het aluminium van de Legend Edition is dikker dan die van de Easy, namelijk 3 mm. Dat zorgt voor een oerdegelijke constructie.

  • De palen zijn 11 x 11 cm dik bij een Legend Edition. Bij een Easy zijn deze 9 x 9 cm dik. Dat maakt de Legend niet alleen sterker, het oogt ook robuuster

  • Bij de Legend Edition is de veranda samengesteld op basis van een statische berekening. In deze berekening wordt rekening gehouden met draagkracht per m2. Bij Easy Edition is er geen statische berekening.

  • De Legend Edition is gemakkelijker aan te passen naar maatwerk. Bij een Easy Edition is dit niet mogelijk en daarom worden er standaard maten gehanteerd.

Het muurprofiel (het profiel wat tegen de muur of wand wordt bevestigd) van de Legend is voorzien van een zogeheten kliklijst (afwerklijst), waardoor je geen schroeven of dergelijke ziet en ook bijvoorbeeld de trafo van de verlichting kunt wegwerken. Bij een Easy Edition wordt geen kliklijst meegeleverd. 

kliklijsten-links-zonder-rechts-met

Links zonder kliklijst, rechts met kliklijst afwerking.

Afstand tussen staanders Easy en Legend Edition:

doorsneden Easy Editiondoorsneden Legend Edition met STANDAARD goot1

Verschillen in goot Easy en Legend Edition:

doorsneden Easy Edition1doorsneden Legend Edition met GIGA goot1

Kortom, heeft u wat minder budget, maar wilt u toch vier seizoenen buiten genieten, dan is de Easy Edition een prima keuze. De veranda oogt dan wel wat minder robuust, maar is een prima alternatief. Heeft u wat meer te besteden en wilt u het complete pakket, kies dan voor een Legend Edition. Ook de populaire aluminium tuinkamer XL met rondom glazen schuifwanden is gebaseerd op de Legend edition. Dus hoogwaardig afgewerkt. 

aluminium-tuinkamer-wit-glazen-schuifwanden

Grotere aluminium overkappingen

Expert Edition Voor wie nog een stapje verder wil gaan leveren wij ook de Expert edition, deze aluminium veranda's hebben staanders van 110x110 mm dik. Ook kunt u met een dak van polycarbonaat tot 5 meter diep en met een glazen dak tot 4 meter diep. Tevens is de overspanningen zonder extra tussenstaander groter, dit hangt af van de diepte en het type dakmateriaal, maar varieert van 4 tot 6 meter. De Expert is uitgerust met dezelfde giga goot als de Legend editie.

doorsneden Expert Edition met GIGA gootexpert-aluminium-veranda-glas-dak (1)

Superior Edition Voor een professioneel horeca terras bieden wij nog de Superior, met enorme rechthoekige 15x22 cm staanders, extra grote tussenliggers en extra grote overspanningen. Ook heeft deze variant een grotere sneeuwbelasting. De Superior is uitgerust met dezelfde giga goot als de Legend editie.

doorsneden SuperiorSuperior aluminium overkapping

Aluminium veranda met plat dak

Tot slot zijn er nog de luxe flat roof aluminium veranda's met fraai plat dak. Deze ogen modern en zijn ideaal als u weinig ruimte bij uw gevel heeft, bovendien bespaart u de kosten van spies (de schuine punten in de hoeken van het dak). 

aluminium overkapping plat dak met dakoverstek

Zorg hoe dan ook dat u bij extreme sneeuwval uw aluminium verandadak sneeuwvrij houdt.    Nu heeft u een goed beeld van de aluminium overkapping die Gadero aanbiedt. Heeft u na deze blog nog vragen? Neem dan contact met ons op of bezoek onze showroom, wij helpen u graag! Lees ook onze blog 'Waar op letten bij het kopen van een aluminium veranda' voor meer informatie. 

Montagetips aluminium tuinkamer bouwen

Meer blog posts