Blokhut Sachsen 598 x 500 x 290 cm + Voorluifel 240 cm Wanddikte 44 mm

Productnummer: DE11354   |   Wanddikte 44mm   |   Inclusief dubbele deur met Dubbel Glas   |   Uit te breiden met diverse opties

Aangepaste levertijd Momenteel niet leverbaar

€ 5.728,75 Per stuk incl. BTW
Delen via WhatsApp
Extra opties toevoegen
Blokhut Vloer van A-keuze gedroogd vuren
Funderingsbalken met afwatering
Dakbedekking Puntdak (VERPLICHT meebestellen)
Dakgootset
Laten Impregneren (levertijd 8-10 weken)
Kit voor dakbedekking
Starterset (Asfaltnagels, Dakplankspijkers, Stormankerset en Ventilatierooster)
Piketpalen + constructieliggers (fundering) (exclusief ijzerwaren)
Embalan Dekkende Verf (zelf aanbrengen) + Embalan Isoleer bijbestellen
Embadecor Transparante Beits (zelf aanbrengen)
Embalan Isoleergrond (zelf aanbrengen) + Embalan Dekkende Verf bijbestellen
Impregneermiddel (zelf aanbrengen)
Beglazingskit
Samenstelling Sluiten
 • € 5.728,75 Standaardproduct Blokhut Sachsen 598 x 500 x 290 cm + Voorluifel 240 cm Wanddikte 44 mm
 • € 0,00 Extra opties bekijk opties
 • € 0,00 Totaalbedrag

Voor- en nadelen van Blokhut Sachsen 598 x 500 x 290 cm + Voorluifel 240 cm Wanddikte 44 mm

 • Wanddikte 44mm (extra stevig)
 • Inclusief Voorluifel (240 cm)
 • Uit te breiden met diverse opties
 • Inclusief Dubbel Glas
 • Onbehandeld (behandelen sterk aanbevolen)
 • Exclusief Dakbedekking (Dakshingles mee te bestellen sterk aanbevolen)

Blokhut Sachsen 598 x 500 x 290 cm + Voorluifel 240 cm Wanddikte 44 mm

Op zoek naar een stevige houten blokhut van ca. 6 x 5 meter met luifel? Blokhut Saschen is 498 x 500 cm en beschikt over een diepe luifel aan de voorkant van maar liefst 240 cm. Houten Blokhut Saschen van Tuindeco heeft een wanddikte van maar liefst 44mm en wordt opgebouwd met traditionele blokhutprofielen met kruisverbinding. Door de extra dikke wanden van 4.4 cm heeft Blokhut Saschen een prima isolatiewaarde. Houten Blokhut Saarland beschikt over zadeldak en leent zich uitstekend voor het opbergen van uw tuingereedschap of fietsen. De overkapping aan de voorkant van deze blokhut biedt met zijn afmetingen van ca. 600 cm breed en x 240 cm diep ruimte voor plaatsen van tuin- of loungeset. Zo kunt u ook tijdens warme zomerdagen heerlijk genieten van het buitenleven.

Blokhut Sachsen - wanddikte 44 mm en dubbel glas

Blokhut Saschen is gemaakt van hoogwaardig Noord-Europees vuren met een wanddikte van 44 mm. Houten tuinhuis wordt geleverd met een dubbele deur en twee te openen ramen, voorzien van dubbele beglazing. 

Blokhut Sachsen van Tuindeco bestaat uit een basis houten berging van ca. 578 x 480 cm wat beschikt over een openslaande dubbele deur van 161 x 196 cm (incl. kozijn), voorzien van beslag en dubbel glas. De nokhoogte van Tuinhuis Sachsen bedraagd maar liefst ca. 290 cm. Aan de voorkant van deze royale blokhut bevindem zich twee grote vaste raam van 135 x 108 cm (incl. kozijn) wat zorgt voor extra veel lichtinval. Door de ruimte van c.a. 6 x 5 meter en wanddikte van 44mm leent Blokhut Sachsen zich ook uitstekend als tuinkantoor. 

Afmetingen / specificaties Blokhut Sachsen:

 • Hout geschaafd:    Ja
 • Afmetingen:    598x500 cm
 • Funderingsmaat:    587x480 cm
 • Nokhoogte:    290 cm
 • Luifel voorzijde:    240 cm
 • Ramen:    2 (135x108) 
 • Deuren:    1 (161x196)
 • Beglazing:    Dubbel glas
 • Daksoort:    Zadeldak
 • Dakoppervlak :   48,0 m2
 • Inhoud :   67,0m3
 • Oppervlakte (m²):    26,8m2

Fundering

Houten blokhut/vakantiewoning Sachsen is eenvoudig en snel te monteren. Zorg voor een 100% waterpas ondervloer (van funderingsbalken met afwateringsprofiel voor een langere levensduur) en monteer alles zuiver haaks. Wij adviseren om het tuinhuis voor het monteren te behandelen. Plaats de funderingsbalken op een waterpas ondervloer van betontegels, gestorte betonvloer of eventueel op een houten vlonder. Ook kunt u uw blokhut opbouwen op 8x20 mm dikte betonbanden. Of bij drassige ondergronden met piketpalen in combinatie met 4x20 cm Azobe constructiebalken. In alle gevallen raden we kunststof funderingsbalken aan. Even opgelet, deze funderingsprofielen steken circa 4 cm uit naar buiten ten opzichte van uw blokhutprofielen.

Starterset (extra optie)

Voor Blokhut Sachsen kunt u als extra optie een starterset meebestellen. Deze starterset is speciaal ontwikkeld en bevat enkele essentiele onderdelen voor Blokhut Sachsen. Deze starterset bevat een ventilatierooster, stormankerset en tuinhuisset met asfaltnagels en dakplankspijkers voor het monteren van de dakplanken. Wij raden aan om deze starterset mee te bestellen, u vindt deze bij de extra opties.

Let op! Asfaltnagels en dakplankspijkers worden niet standaard meegeleverd, u dient hiervoor de starterset mee te bestellen. 

Voor goede ventilatie plaatst u een ventilatierooster boven in de wand en in de tegenoverliggende wand onderin de wand. Zo heeft een goede luchtcirculatie die voor een langere levensduur zorgt van uw blokhut. Een stormankerset zorgt voor extra stevigeheid van uw blokhut bij harde wind en storm. Een stormankerset bestaat uit metalen draadeinden die aan de binnenzijde van uw tuinhuis worden bevestigd en houden de blokhutprofielen steviger aan elkaar vast. Zowel de ventilatierooster als de stormankerset worden standaard meegeleverd bij de Starterset die u via de extra opties kunt meebestellen.

Deze ruime blokhut met luifel kunt u hier inclusief accessoires goedkoop en met garantie bestellen. De levertijd van dit onbehandelde tuinhuisje met luifel gedeelte is circa 10 dagen (onbehandeld). Wij leveren dit tuinhuis met overkapping niet alleen goedkoop maar ook met 5 jaar garantie op houtrot en onder gunstige thuiswinkel service voorwaarden. Blokhut Sachsen valt onder de 45mm wanddikte modellen, een veelverkochte wanddikte maat voor wie een blokhut met een stevige constructie zoekt. 

Dakbedekking

Blokhut Sachsen wordt standaard geleverd exclusief dakbedekking. U vindt bij de extra opties o.a. de mogelijk voor het meebestellen van Dakshingles in diverse kleuren en patronen (meerprijs). Kies uit bijvoorbeeld Dakshingles Recht Zwart (populair), Beverstaart Rood of Hexagonaal in de kleur Groen. 

Let op! De dakshingles worden geleverd zonder montagekit. Kijk bij de extra opties voor het meebestellen van kit voor dakbedekking / dakshingles. Asfaltnagels en dakplankspijkers worden niet standaard meegeleverd, u dient hiervoor de starterset mee te bestellen via de extra opties. 

Voor het afvoeren van hemelwater van het zadeldak van blokhut Sachsen kunt u tevens via de extra opties complete dakgootsets meebestellen. Kies uit een vuurverzonken dakgootset van 125mm breed of kunststof dakgootset van 100mm in de kleur antraciet. De dakgootsets worden gecompleet als set geleverd met bevestigingsmateriaal en zijn eenvoudig op maat te maken en te plaatsen.

Verduurzamen: impregneren, transparant beitsen of verven in een kleur

U heeft voor de behandeling van dit moderne tuinhuis 4 opties.

1. Laten impregneren en transparant aflakken - Door ons uw blokhut Sachsen laten impregneren (aanbevolen) betekent dat uw tuinhuis in een bad impregneermiddel dompelen. Het impregneermiddel beschermt tegen schimmels en (standaard) insecten. De actuele levertijd van door ons laten impregneren vindt u hier. Deze levertijd kan in het drukke voorjaar en zomer oplopen.

Wie niet van groen geïmpregneerd hout houdt kan nu ook kiezen voor zilvergrijs impregneren. U heeft dan uw blokhut in stoere steigerhout look and feel! Wie door ons zijn tuinhuis laat impregneren hoeft zelf niet direct te beitsen. Na circa 3 maanden (zodra volledige werking uit uw blokhut is) wel alsnog aflakken is ons advies. Wie kiest voor impregneren behandelt zijn tuinhuis daarna doorgaans met onze transparante Embadecor beits.

2. Zelf verven in een kleur - Wilt u liever uw blokhut in bijvoorbeeld een mooie kleur wit of grijs? Dan kunt u dit tuinhuisje gewoon onbehandeld bestellen, het voordeel daarvoor is ook de snelle levertijd. Behandel wel altijd eerst met een grondverf laag (isoleergrond) in wit, transparant of antraciet grijs voordat u begint met opbouwen. Dat kunt u de blokhutplanken e.d. immers goed behandelen. Verf uw blokhut daarna nog 2 keer in 1 of meerdere kleuren zie onze kleuze Embalan beitsen. Maak bijvoorbeeld de kozijnen wit en de wanden grijs.

Tijdens de opbouw adviseren we dat u minimaal de grondverflaag al op het hout heeft aangebracht. Ook de eerste laag kleur is verstandig om voor of tijdens de opbouw, zeker in de mes en groef van de blokhutprofielen waar u later niet meer bij kunt, aan te brengen. Anders heeft u kans na werking van het hout dat u nog kieren in de hout- of grondverf kleur ziet. Let uw (geverfde) blokhutprofielen nooit in de volle zon of warme garages, zo heeft u kans op kromtrekken. Zorg voor bijvoorbeeld bokken waar u uw profielen op kan laten drogen.

3. Wilt u uw blokhut behandelen in een transparante kleur om zo de nerfstructuur zichtbaar te houden? Wij adviseren deze blokhut dan onbehandeld te bestellen (deze is dan ook direct te leveren) en te behandelen met Embadecor Transparante Beits (tweelaags). U heeft 8 potten Embadecor Transparantie Beits nodig van 2,5 liter per pot.

4. Grondverflaag machinaal laten spuiten - De levertijd van machinaal laten spuiten van een grondlaag vindt u hier. De levertijden hier van kunnen in het zomerseizoen en rond de bouwvak oplopen. Let op, dakbeschotplanken worden niet meegespoten. Voor de duurzaamheid adviseren we deze grondverf spuitlaag. Dit geeft na aflakken een betere bescherming dan dompelimpregnatie. U heeft met een machinale spuitlaag uw blokhut alleen nog maar 2 keer te verven in een Embalan beits in kleur na keuze. 

Vergelijkbare modellen

Zie alternatieve producten voor diverse vergelijkbare modellen. Wilt u ditzelfde model in de afmeting 500 x 500 met een dubbele deur in het midden en twee grote ramen? Kies dan voor Blokhut Emiel. Wilt u ditzelfde model in de afmeting 500 x 500 cm met een kleinere voorluifel van 98 cm? Kies dan voor Blokhut Saarland.

Bestel ca. 6 x 5 meter blokhut Saschen nu met service en gunstige Thuiswinkel voorwaarden bij Gadero.


Vragen & antwoorden over dit product

Vraag is verzonden

Stel uw vraag
* verplicht
productbeoordelingen

Beoordeling is verzonden

Schrijf beoordeling
* verplicht
Dit product bestellen?
Wanddikte 44mm Blokhut Sachsen Blokhut Sachsen 598 x 500 x 290 cm + Voorluifel 240 cm Wanddikte 44 mm   |   Wanddikte 44mm   |   Inclusief dubbele deur met Dubbel Glas   |   Uit te breiden met diverse opties
€ 5.728,75 Per stuk incl. BTW