Gadero klustips

Wij adviseren u altijd met handige stappenplannen en montagetips

Gadero klustips

Echte kerstboom versieren tips

Elk jaar mag het weer; de kerstboom versieren. Met deze tips wordt het zeker weten een geslaagd feest!

Kerstboom kiezen

Begin bij het uitkiezen van de kerstboom, hou er rekening mee dat een nordman spar breed is aan de onderkant en dat een groene spar vaak een grillige vorm heeft. Wilt u nog even sparren over de juiste keuze kerstboom? Bekijk de keuzehulp video van

Kerstboom plaatsen

Plaats de kerstboom in de kamer. Echte kerstbomen zijn natuurproducten, elke boom is anders. Het kan dus zijn dat u een boom ontvangt die een scheve tak heeft. Maar het handige van echte kerstbomen is ook dat u die scheve tak er gerust uit kan knippen. Bekijk goed of de boom wel zn mooie vorm behoudt.

Kerstlampjes

Iedereen versiert de kerstboom op zijn eigen manier en naar zijn eigen smaak. Onderstaande tabel is een richtlijn om te zien hoeveel kerstlampjes en kerstballen u in een echte kerstboom nodig hebt. 

Kerstboom maat Aantal lampjes ± Aantal kerstballen
100-125 120 ±20
125-150 120 ±30
150-175 240  ±30-40
175-200 240 ±40
200-225 360 ±50
225-250 360 ±60
250-275 480 ±70
     

Begin met de lampjes, test deze voor u ze in de kerstboom hangt, dan weet u zeker dat ze goed werken. Slinger de lampjes rond in de boom. Het voordeel van meerdere slingers is dat u ze beter kunt verdelen, leg wat lampjes rond de buitenste takken en ook wat in het midden.

Lampjes hoeven niet perse vast gezet te worden, heeft u een huisdier? Dan kan het verstandig zijn de lampjes wel vast te zetten. De ricelights van tegenwoordig hebben geen standaard mogelijkheid om ze vast te maken, zoals de miniverlichting. Ricelights kunt u vast zetten door ze met een draadje vast te maken aan de takken. 

Kerstslingers

Na de kerstlampjes beginnen we met de kerstslingers of ook wel guirlandes genoemd. In het standaard versierpakket worden er 2 slingers in bijpasende kleuren mee geleverd. Verdeel de slingers over de kerstboom.

Niet iedeeen vindt kerstslingers mooi in een boom, u kunt ze weglaten of een andere soort guirlande kiezen. Er zijn tegenwoordig veel andere soorten slingers, zoals een slinger met belletjes of met kralen. 

Kerstballen

De kerstballen zijn samen met de lampjes en de slingers de basis van uw kerstboom. Sorteer de kerstballen op soort en maat en verdeel ze in de kerstboom. Er wordt standaard een doosje ophanghaakjes meegeleverd bij het versierpakket. Hang de kerstbal aan het haakje en vouw het haakje een beetje dicht, ballen vallen dan minder snel uit de boom.

Heeft u kinderen of huisdieren? Vouw de ophanghaakjes dan aan beide kanten zo ver mogelijk dicht. De kerstballen uit het kerstversiering pakket zijn onbreekbaar, ook handig voor bedrijven!

Overige decoraties

De basis van uw kerstboom is nu klaar, tijd voor de decoraties. Met deze decoraties kunt u uw eigen sfeer aan een boom toevoegen. Kies bijvoorbeeld voor sterren of houten decoratieshangers, maar u kunt natuurlijk ook kerstkransjes of candycanes in de winkel halen. Of wat dacht u van uw eigen bedrijfslogo?

Deel uw kerstboomfoto met ons en wie weet ziet u hem terug op ons Pinterest bord!

Kerstboom nordman rode versiering

Zoekt u kerstboomversiering op maat? Neem vrijblijvend contact met ons op voor de mogelijkheden.

GaderoTV aflevering 42 

Bekijk aflevering 42 van GaderoTV om te zien hoe je een echte kerstboom versiert met één van onze complete versierpakketten.