Logo Gadero
service
Gadero TV

Hoe bevestig je Rhombus Ayous?

Joanie
Geschreven doorJoanie
Geplaatst27-07-2022

In deze Gadero TV laten we u zien hoe u een schutting kunt bekleden met thermisch gemodificeerd Ayous. Benieuwd hoe we dit doen? Lees dan snel verder!

Benodigdheden:

  •  Lijmtang

  •  Waterpas

  •  Hamer

  •  Zaag

1
De staanders plaatsen

Plaats de palen voor ⅓ in de grond en om de 75cm.

2
De eerste plank plaatsen

Zet de eerste plank eerst vast met een lijmtank. Controleer of de lat waterpas staat. Let op dat u eerst voorboort vanwege de hardhouten paal.

3
De volgende planken plaatsen

Om de tussenruimte te bepalen kunt u gebruik maken van vulplaatjes van 3mm. Wij raden aan om tussentijds te controleren of de latten nog waterpas staan. Houd er rekening mee dat u op de kop van de bolkopnagel slaat. Thermohout is echter wel vrij broos.

Wat is thermo Ayous?

In bovenstaande video maakt Gerben gebruik van de Rhombus Thermisch Gemodificeerd Ayous 1.8 x 6.8 cm. Een houtsoort met een warme kleur, weinig noesten en prachtige vergrijzing. Dit wordt ook wel tropisch zachthout genoemd. Doordat het hout thermisch gemodificeerd is, heeft het een levensduur van 25 jaar of langer. Wilt u meer weten of deze behandeling? Bekijk dan onze Gadero TV over thermisch modificeren.

Wat is een Rhombus profiel?

Een Rhombus profiel is een lat met een ruitvormig profiel die gebruikt wordt als open gevelbekleding en schutting mee te bekleden. De vorm van een Rhombusprofiel zorgt voor prachtige en luxe uitstraling. Deze planken kunnen zowel horizontaal als verticaal gebruikt worden.

Schutting thermisch gemodificeerd ayous rhombus

Voordelen Rhombus

Het gebruik van een Rhombus profiel brengt meerdere voordelen met zich mee, zoals: 

  • Door de schuine kant loopt het water eenvoudig van de plank af;

  • Geen last van inkijk en profiteer tegelijkertijd van lichtinval;

  • De buren kunnen gemakkelijk kiezen voor ander soort schutting;

  • Zowel horizontaal als verticaal te gebruiken;

  • Licht van gewicht;

  • Luxe uitstraling.

Materialen en gereedschappen voor het maken van een schutting met Ayous Rhombus

Materialen

Schutting van thermisch gemodifceerd ayous

Alternatieven voor Ayous Rhombus

In deze aflevering gebruikt Gerben de Thermisch Gemodificeerd Ayous 1.8 x 6.8 cm. Wilt u ook uw schutting of gevel bekleden met een Rhombus, maar van een ander houtsoort? in ons assortiment Rhombus open gevelbekleding vindt u Rhombusprofielen in verschillende houtsoorten. In deze video worden de planken met bolkopnagels gemonteerd. Wilt u graag een blinde bevestiging? Bekijk dan Gadero TV “Houten gevelbekleding onzichtbaar bevestigen - Rhombusprofiel”.

Montageservice

Ziet u er tegenop om zelf te klussen? Als u het vakwerk liever aan de specialist over laat is onze montageservice de ideale optie. Gadero heeft vakmensen voor u klaar staan die garant staan voor een vakkundige montage van uw vlonder, schutting, terrasoverkapping, binnenvloer, tuinhuisje en andere klusprojecten!