Logo Gadero
service

Opsluitbanden overige kleuren

De standaard opsluitbanden die u vaak ziet hebben de kleuren antraciet/zwart of grijs. Zoekt u voor uw tuinproject een unieke kleur betonbanden? Bekijk dan ons aanbod hieronder. Opsluitbanden zijn bedoeld om uw bestrating op te sluiten om verzakkingen te voorkomen. Dit kunnen tegels of klinkers zijn, maar ook grind, split, zand of aarde zijn.

Bepaal aan de hand van uw tuinproject de dikte van uw opsluitbanden. Bij weinig tot geen belasting volstaat een dikte van 5 cm. Bij matige belasting, zoals bij looppaden, raden wij een dikte aan van 6 cm. Voor zware belastingen, zoals opritten, adviseren wij opsluitbanden van 8 cm dikte. Wilt u meer weten over deze kantopsluitingen? Lees dan onze blog Waarom opsluitbanden

Opsluitbanden plaatsen

Wij raden u aan de opsluitbanden te plaatsen voor u uw bestrating aanlegt, maar u kan dit ook na het aanleggen doen. Houdt hierbij het volgende stappenplan aan: 

  1. Begin met het graven van een geul waar u de opsluitbanden in plaats. 

  2. Zorg ervoor dat u bij de aanleg de kantopsluitingen ongeveer 2 cm onder de bestrating plaatst. Deze zal namelijk nog verzakken en zo zullen uw opsluitbanden en bestrating op dezelfde hoogte komen liggen. 

  3. Let ook op het afschot om water van uw tegels af te laten lopen.