#256 Robinia hardhout

In Gadero TV #256 vertelt Henk Jan u meer over Robinia hardhout. Meer weten over Robinia hout? Lees dan snel verder!

Wat is Robinia?

Robinia is hardhout afkomstig uit Hongarije. Het hardhout is te gebruiken voor diverse toepassingen, zoals een beschoeiing of schutting. Het is ook zeker geschikt voor tuinmeubelen, speeltoestellen of hekwerken.

Robinia is afkomstig van Acacia bomen. Daarom wordt het hout ook wel Acacia genoemd. Het hout heeft een lichtgele tot bruine kleur en de vergrijzing is lichtgrijs.

Uitstraling Robinia

Robinia hout is van zichzelf ruw. Het wil graag trekken en scheuren. Hierom wordt het ook veel toegepast als weidepaal. De scheuren trekken bij vochtig weer snel dicht. Het heeft geen invloed op de duurzaamheidsklasse, maar wel op de ruige uitstraling van het hout.

Robinia

Behandeling Robinia

Het hout kan prima worden gebruikt zonder behandeling. Het hout gaat van zichzelf al een lange tijd mee en heeft duurzaamheidsklasse 1. Behandeling is daarom niet per se nodig. Dit maakt het hout extra aantrekkelijk.

Alternatieven Robinia

Een alternatief voor Robinia is tropisch hardhout. Deze houtsoorten hebben minder last van scheuren, maar moeten daarentegen een lange afstand afleggen en zijn in prijs duurder. Hout uit Europa is daarom milieuvriendelijker.

Wilt u meer product spotlights zien? Abonneer dan op ons gratis YouTube kanaal en mis geen enkele video!

Robinia

 

Mis nooit meer acties, handige klustips, video's en hout en tuin trends van houthandel Gadero

facebook gadero Ontdek ons op facebook voor speciale acties, Houthandel Gadero achter de schermen en leuke nieuwtjes

Youtube Gadero Hout TV Abonneer je op GaderoTV voor Doe het Zelf klustips, de Houtsoort van de maand, Hout Trends en meer

pinterest tuin inspiratie Volg ons op Pinterest voor inspiratie voor uw terras, schutting, overkapping, binnenvloer, meubels enz

blog gadero Bekijk de mooiste sfeerfoto's van tuinen tot houten vloeren op onze Instagram