Logo Gadero
service
Gadero TV

#143 Kant-en-klare deurkozijnen plaatsen

Gadero logo
Geschreven doorDemi
Geplaatst15-10-2019

Gadero TV aflevering 143 staat volledig in het teken van kant-en-klare deurkozijnen. Deze kozijnen vergemakkelijken het klussen en zorgen ervoor dat uw tuindeur stevig hangt.

Hardhout of geïmpregneerde kozijnen

De deurkozijnen zijn verkrijgbaar in een hardhout variant en in variant van geïmpregneerd hout. De hardhouten variant vergt meer werk tijdens het plaatsen, omdat dit hout zwaarder is dan geïmpregneerd hout. Echter hebben de hardhouten kozijnen een langere levensduur. 

Voordelen hardhouten kozijnen

  • Lange levensduur

  • Duurzaam

Voordelen geïmpregneerde kozijnen

  • Goedkoper

  • Makkelijk te bewerken

Houten deurkozijnen plaatsen

De deurkozijnen worden geleverd in 3 onderdelen, namelijk twee voor de zijkanten en een bovenbalk. Een van deze zijkanten heeft een aanslagkant die de deur opvangt met harde wind, dit is een groot voordeel van deze kozijnen. De bovenbalk van het kozijn wordt bevestigd met lange schroeven van 10 centimeter, gebruik hierbij twee schroeven aan iedere kant. Deze houten tuindeurkozijnen zijn 210 cm hoog en zijn eenvoudig in te korten naar 180 of 200 cm hoogte. De kozijnaanslag is 90 tot 150 cm breed.

In het voorbeeld van de video wordt de paalvoet op een betonnen ondergrond geplaatst. Deze zijn makkelijk en snel vast te zetten met kozijn- of slagpluggen. Het formaat van de stijlen van de deurkozijnen zijn 4,4 centimeter dik en 8,8 centimeter breed en zijn hierdoor geschikt voor dikkere palen. Deze afmeting van de stijlen zorgt er ook voor dat de plaatduim perfect past.

Gadero TV 143 Kozijn

Tuindeuren plaatsen

Wanneer u de deur in het kozijn gaat plaatsen is het handig om de deur op een klosje te zetten. Deze stap wil vaak beter met 2 personen, omdat het dan minder zwaar is. Wilt u nog meer informatie over het plaatsen van poorten in een kozijn, bekijk dan Gadero TV aflevering 66: 'Enkele poortdeur plaatsen'.

Benodigdheden

Wilt u meer tuininspiratie opdoen? Lees dan onze blogs.

Meer Gadero TV afleveringen