Logo Gadero
inspiratieservice

Gevelbekleding Thermo Bamboe Symphony 1.8 x 13.9 cm Dubbel Blokprofiel

Geschikt voor gesloten barcode profiel
Blinde montage met Symphony clips
model_dubbel
model_thermobamboedubbelblokprofiel
model_barcodeprofielsymphony
model_barcodeprofielthermobamboe
10% korting
Per stuk,vanaf
20,95

18,85

incl. BTW

74,99 per ㎡

1 variant op voorraad
1 tot 5 dagen
Details
Lengte
186 cm
Breedte
13,9 cm
Kies afmetingen
1 - 5 dagen
113 stuks
20,9518,85
  • Beoordeeld op TrustedShops met een 8,4/10
  • Thuiswinkel Waarborg: gunstige service voorwaarden
  • Snelle levering in de Benelux

Plus- en minpunten

  • Blinde montage met RVS Symphony clips

  • Geschikt voor barcode profiel

  • Duurzaam materiaal

Specificaties

Gewicht
5,1 kg
Materiaal
Bamboe
Houtsoort
Bamboe
Kleur
Bruin
Breedte
13,9 cm
Dikte
1,8 cm
Afmetingen
1.8x13.9x186 cm
Benodigde per m2
3.9782

Gevelbekleding Thermo Bamboe Symphony 1.8 x 13.9 cm Dubbel Blokprofiel

Deze dubbele blokprofielen van thermisch gemodificeerd bamboe hebben een donkerbruine kleur en hebben 2 banen. Deze planken kunnen gecombineerd worden met triple blokprofiel en enkel blokprofiel om een modern barcode profiel te krijgen. Hierbij lijkt het alsof er planken in verschillende breedtes naast elkaar zijn gemonteerd. Dit lijkt op een streepjescode. Thermo bamboe is een duurzaam materiaal. Het is hard, stabiel en heeft een lange levensduur. De profielen zijn zeer geschikt om te gebruiken als gevelbekleding.

Symphony 60

Dit dubbele blokprofiel van Felixwood wordt ook wel Symphony 60 genoemd. Het profiel heeft een dikte van 1,8 cm, een breedte van 13,9 cm en een werkende breedte van 13,3 cm. De Symphony 60 kan zowel horizontaal als verticaal geplaatst worden. De planken kunnen snel en strak gemonteerd worden met RVS Symphony clips. Met 100 clips kunnen ongeveer 7,5 m2 aan Symphony geveldelen gemonteerd worden.

Thermo bamboe

Bamboe is een duurzaam materiaal. Het is een plant die enorm snel groeit. Het kan binnen 5 jaar worden geoogst. Na de oogst maakt de plant nieuwe scheuten aan waardoor de plant blijft groeien. Jaarlijks kan er 25% van de bamboe geoogst worden, zonder dat de plantage kleiner wordt. De bamboevezels zijn verhit tot een temperatuur van 200°C om ze ongevoelig te maken voor schimmels. Vervolgens worden de vezels onder hoge druk samengeperst in combinatie met fenolhars. Het resultaat van dit proces is een stabiel en duurzaam materiaal dat perfect geschikt is voor gebruik als gevelbekleding.

Barcode profiel

Gevelbekleding dat met verschillende breedtes naast elkaar is gemonteerd, wordt ook wel barcode profiel of streepjescode profiel genoemd. Het geeft een verrassend schaduwspel waar je naar blijft kijken. Je kan een barcode profiel creëren door dit dubbele blokprofiel te combineren met de triple en enkel blokprofiel uit de Symphony serie van Felixwood. Je kan deze producten vinden bij de vergelijkbare producten.

Montage

Deze dubbele blokprofielen kunnen zowel horizontaal als verticaal geplaatst worden. Bevestig deze op een constructie van houten panlatten met een kopmaat van 27x40mm. De maximale afstand tussen de rachels is maximaal 60 cm (van hart tot hart). Bij verticale montage plaats je aan de onderkant van iedere plank minimaal 1 schroef (voorboren is vereist). De Symphony clip wordt op de tong van het triple blokprofiel geplaatst. Ga je de planken horizontaal monteren? Begin dan met een startprofiel waar de eerste plank in wordt geschoven (met de groef naar beneden). Zet de bovenste plank vast met een schroef.

Behandeling en reiniging

Deze profielen van thermo bamboe van Felixwood zullen verkleuren van donkerbruin naar lichtbruin en uiteindelijk grijs. Als dit niet gewenst is, kan het materiaal één à twee keer per jaar behandeld worden met een geschikte olie. Het gebruik van een dekkende verf wordt sterk afgeraden. Voor de reiniging van de profielen wordt afgeraden om een hogedrukreiniger te gebruiken. Voor het beste resultaat gebruik je water en groene zeep.

Vergelijkbare producten