Logo Gadero
inspiratieservice

Gevelbekleding Thermo Bamboe Symphony 1.8 x 13.9 cm Triple Blokprofiel

Geschikt voor gesloten barcode profiel
Blinde montage met Symphony clips
model_triple
model_2774ThermoBambooSymphony40
model_verticaalthermobamboetripleblokprofiel
model_barcodeprofielthermobamboe
model_barcodeprofielsymphony
10% korting
Per stuk,vanaf
20,95

18,85

incl. BTW

74,99 per ㎡

1 variant op voorraad
1 tot 5 dagen
Details
Lengte
186 cm
Breedte
13,9 cm
Kies afmetingen
1 - 5 dagen
176 stuks
20,9518,85
  • Beoordeeld op TrustedShops met een 8,4/10
  • Thuiswinkel Waarborg: gunstige service voorwaarden
  • Snelle levering in de Benelux

Plus- en minpunten

  • Blinde montage met RVS Symphony clips

  • Geschikt voor barcode profiel

  • Duurzaam materiaal

Specificaties

Gewicht
5,1 kg
Materiaal
Bamboe
Houtsoort
Bamboe
Kleur
Bruin
Breedte
13,9 cm
Dikte
1,8 cm
Afmetingen
1,8x13,9x186 cm
Benodigde per m2
3.9782

Gevelbekleding Thermo Bamboe Symphony 1.8 x 13.9 cm Triple Blokprofiel

Deze triple blokprofielen (ook wel Deens Rabat genoemd) van thermisch gemodificeerd bamboe hebben een luxe donkerbruine kleur en hebben 3 banen. Het heeft de uitstraling van open gevelbekleding. Deze planken kunnen gecombineerd worden met dubbel blokprofiel en enkel blokprofiel om een modern barcodeprofiel te creëren. Thermisch bamboe is duurzaam, uitermate hard en stabiel met een lange levensduur. Het is uitermate geschikt om te gebruiken als gevelbekleding.

Symphony 40

Dit Triple Blokprofiel van Felixwood wordt ook wel Symphony 40 genoemd. Het profiel heeft een dikte van 1,8 cm, een breedte van 13,9 cm en een werkende breedte van 13,3 cm. De Symphony 40 kan zowel horizontaal als verticaal geplaatst worden. Een strakke en snelle montage is mogelijk door de planken te plaatsen met Symphony clips van RVS. Met één zak, met 100 clips & inclusief RVS schroeven, kan ongeveer 7,5 m² Symphony geveldelen worden gemonteerd.

Duurzame gevelbekleding

Bamboe is een zeer duurzaam product. Het is een zeer snelgroeiende plant die binnen 5 jaar geoogst kan worden. En na de oogst maakt de plant nieuwe scheuten waardoor de plant blijft groeien. Er kan jaarlijks 25% van de bamboestrengen geoogst worden, zonder dat de plantage kleiner wordt. De bamboevezels zijn door een thermische behandeling resistent gemaakt tegen aantasting door schimmels en insecten. Na deze behandeling zijn de vezels met phenol-hars onder hoge druk samengeperst. Het resultaat hiervan is een stabiel en duurzaam materiaal dat uitermate geschikt is om te gebruiken als gevelbekleding.

Streepjescode profiel

Gevelbekleding met verschillende breedtes (ook wel barcode profiel of streepjescode profiel genoemd) geeft een verrassend lijnenspel. Je kan dit creëren door dit triple blokprofiel te combineren met de dubbel blokprofiel en enkel blokprofiel uit de Symphony serie van Felixwood. Je kan deze producten vinden bij de vergelijkbare producten.

Montage

De profielen kunnen horizontaal en verticaal worden gemonteerd. Deze moeten worden bevestigd op een constructie van houten panlatten van minimaal 40 mm breed. De maximale afstand hart tot hart tussen de rachels is 60 cm. Dit geldt voor zowel horizontale als verticale montage. Bij verticale montage voorzie je de onderkant van iedere plank van minimaal 1 schroef (voorboren vereist). De Symphony clip wordt op de tong van het triple blokprofiel geplaatst. Bij horizontale montage begin je met een startprofiel waarin de eerste plank in wordt geschoven (met groef naar beneden). Zet de bovenste plank vast met een schroef.

Behandeling en reiniging

Deze profielen van thermo bamboe van Felixwood zullen verkleuren van donkerbruin naar lichtbruin en uiteindelijk grijs. Als dit niet gewenst is, kan het materiaal één à twee keer per jaar behandeld worden met een geschikte olie. Het gebruik van een dekkende verf wordt sterk afgeraden. Voor de reiniging van de profielen wordt afgeraden om een hogedrukreiniger te gebruiken. Voor het beste resultaat gebruik je water en groene zeep.

Bijbehorend bij dit product

Vergelijkbare producten