Logo Gadero
service

Tunnelkas

Wil je gewassen gaan verbouwen en heb je hiervoor een kas nodig? Een tunnelkas maakt optimaal gebruik van het grondoppervlak waar je gewassen op wilt gaan verbouwen. Met een kas creëer je ideale leefomstandigheden voor je planten en hierdoor kan je vroeg in het voorjaar beginnen met het kweken in je groentetuin.

Wat zijn tunnelkassen?

Een tunnelkas bestaat in de basis uit een verzinkt stalen frame wat wordt overspannen met een UV-bestendige en gewapende folie (PE). Deze speciale tunnelkassen folie, vaak in de kleur groen, laat diffuus groeilicht door wat perfect geschikt is voor het kweken van beplanting en verbouwen van kweekgewassen. Omdat een tunnelkas, ook wel foliekas genoemd, door de constructie geen bodem heeft plaats je deze eenvoudig over een grondoppervlak in je tuin heen waarop je naar wens gewassen kunt verbouwen. Plastic tunnelkasen beschermen gewassen ook tegen o..a. weer en dieren. Tunnelkassen zijn vaak hoog en worden dan ook veelal gebruikt door beginnende kwekers in volkstuinen voor het verbouwen van o.a. hogere gewassen zoals tomaten, komkommers en aubergines.

Kies voor een tunnelkas als je rechtop staande gewassen wilt verbouwen die je wilt beschermen tegen de felle zon, wind, kou en regen. Daarnaast beschermen tunnelkassen ook tegen dieren. Insecten hebben minder kans om je gewassen te verpesten. Wij bieden diverse maten tussenkassen van 2 tot wel 6 meter diep. Wij leveren tunnelkassen van Royal Well via een pakketdienst veelal binnen 3-5 dagen in heel Nederland en België. 

Waarom een tunnelkas?

Tunnelkassen zijn erg gemakkelijk in gebruik. Deze foliekassen hebben het voordeel dat ze snel en eenvoudig op te bouwen zijn, verplaatsbaar zijn en relatief goedkoper zijn dan andere tuinkassen. De boogconstructie maakt de tunnelkas erg stevig. In grotere tunnelkassen is vaak een deur aangebracht, waardoor je de kas makkelijk kunt betreden. Ook afsluitbare ramen zijn vaak in grote tunnelkassen te vinden. Hierdoor hebben tunnelkassen vaak een goede ventilatie. 

Een groot nadeel van tunnelkassen is dat deze vatbaar zijn voor harde wind. Het is daarom raadzaam om de kas goed te verankeren. Voor grote tunnelkassen zijn vaak extra verankeringssets verkrijgbaar, waarmee je kas extra goed vast kunt zetten. 

Gadero is een officiële Royal Well Dealer, het A-merk voor tuinkassen. Bekijk ook ons assortiment muurkassen of tuinkassen in aluminium of hout.