Logo Gadero
service

Siberisch Lariks vlonderplanken

Bent u een liefhebber van Lariks Douglas hout maar prefereert u een hogere duurzaamheidsklasse? Dan is Siberisch Lariks de oplossing! Siberisch Lariks vlonderplanken staan bekend om een langere levensduur, weinig werking en hun bijzondere afkomst. Siberisch Lariks heeft een gelige kleur met kleine noesten en smalle vlammen. Shop de mooiste vlonderplanken van Siberisch Larikshout hieronder!

Waar komt Siberisch Lariks vandaan?

Een Siberische Lariks vlonderplank komt uit Rusland, in tegenstelling tot het meeste Lariks Douglas hout. Siberisch Lariks is een naaldhoutsoort afkomstig uit Siberië. In Rusland groeien andere bomen dan in Europa. Deze bomen groeien veel minder snel vanwege de kou. De dichtheid van het hout is daardoor veel beter in vergelijking met Europees Lariks Douglas hout. De grootste verschillen met het Europese Lariks hout zijn de kleur, noesten en de duurzaamheid. De prijs van Siberisch Lariks terrasplanken ligt ook een stukje hoger.

Hoe lang gaat Siberisch Lariks mee?

Een vlonderplank van Siberisch Lariks heeft een lange levensduur van 20 tot 25 jaar. Siberisch Lariks wordt ook wel Europees hardhout genoemd. Dit komt omdat het hout veel harder is dan ander naaldhout. Ook heeft het hout kleine noesten en is het erg duurzaam.

Heeft u iets minder budget? Bekijk dan de Douglas vlonderplanken. Deze zijn fors lager in prijs, maar ook minder duurzaam en minder sterk. Wilt u advies of heeft u vragen over onze producten? Neem dan vrijblijvend contact op met onze klantenservice.

Siberisch Lariks vlonderplanken inspiratie