Gadero klustips

Wij adviseren u altijd met handige stappenplannen en montagetips

Gadero klustips

Betonpoer plaatsen

Wil u graag een terrasoverkapping maken? Dan heeft u ook betonpoeren nodig. Wij leggen u graag uit hoe u deze poeren het best kunt plaatsen. Bekijk het stappenplan en ga aan de slag!

Doe-het-zelf

Benodigdheden:

Schop
(Lange) waterpas
Centimeterband
Water
Vlinderboor 20/22 mm
Potlood

Voorbereidingstijd:

00:30

Bouwtijd:

01:00

Geschatte kosten:

100 - 300

Stap 1: "Het graven van een gat"

Het is belangrijk dat de betonpoeren nog circa 10 cm boven de grond uitsteken wanneer u ze gaat plaatsen. Zo blijven de houten palen namelijk vrij van vocht en vuil. Wanneer u dus een betonpoer heeft van 50 cm, maakt u het gat 40 cm diep. 

Stap 2: "Verstelbaar plaatje monteren"

Voordat u de betonpoeren gaat plaatsen is het van belang om eerst het verstelbare plaatje te monteren aan de onderkant van uw houten palen. Zo kunt u na het plaatsen van de poeren namelijk de palen gelijk vastdraaien. Bestel daarom ook bevestigingsmaterialen mee. Ons advies is om te kiezen voor hoogteverstellers van verzinkt staal omdat dit sterker is dan RVS. Bepaal het midden van de palen door middel van een diagonale lijn. Boor daarna het midden met een vlinderboor van 20/22 mm. Kies voor houtdraadbouten om de verstel plaatjes vast te zetten. 

Stap 3: "Het plaatsen van de betonpoer"

U kunt uw betonpoeren plaatsen op kleigrond, maar het kan ook mogelijk zijn om de poeren in veengrond te plaatsen. Wanneer u de poeren plaatst in veengrond, is het een aanrader om eerst een stoeptegel te leggen om zo wegzakking te voorkomen. Daarna kunt u de betonpoer aanvullen met snelcement voor de stevigheid. 

Stap 4: "Paal plaatsen op de betonpoer"

Wanneer u de betonpoer vast heeft gezet en hij stevig staat, kunt u de paal plaatsen. Monteer uw draadeind altijd eerst aan uw paal. Draai vervolgens de paal met hoogteversnelling met de draadeind vast in uw poer. Zet uw staander tijdelijk met 2 panlatten goed vast zodat u uw draadeind niet beschadigd! 

Luxe Betonpoer Antraciet 15 x 15 x 60 cm Recht model https://cdn.zilvercms.nl/http://gadero.zilvercdn.nl/uploads/product/images/betonpoer.jpg
Betonpoer 24 x 24 x 40 cm Met beslagset - Voor zware constructies https://cdn.zilvercms.nl/http://gadero.zilvercdn.nl/uploads/product/images/Prefab-Betonpoer-24-x-24-x-40-cm-met-beslagset.jpg
Betonpoer Wit Grijs 18 x 15 x 50 cm Afgeschuind - Tijdelijke Aanbieding https://cdn.zilvercms.nl/http://gadero.zilvercdn.nl/uploads/product/images/Betonpoer-Wit-Grijs-afgeschuind-18-x-15-x-50-cm.jpg
Prefab Betonpoer Antraciet 18 x 15 x 50 cm Afgeschuind - Speciale aanbieding https://cdn.zilvercms.nl/http://gadero.zilvercdn.nl/uploads/product/images/Betonpoer-Antraciet-afgeschuind-18-x-15-x-50-cm-Aanbieding.jpg

In onderstaande afbeelding is kort stap voor stap te zien hoe u het best de betonpoeren kunt plaatsen. Leg eventueel een stoeptegel van 30x30 cm onder uw betonpoer zodat deze nog steviger staat. Hanteer per betonpoer 1 zak snelcement van 25 kg. 

betonpoer plaatsen

 

Bekijk ons volledige assortiment betonpoeren. Wij hebben verstelbare, prefab poeren met draadeind in wit-grijs en antraciet beton kleur. Lees ook ons populaire stappenplan overkapping bouwen van lariks douglas hout als toevoeging op deze klustip. 

 

Youtube Gadero Hout TV  Abonneer voor Doe het Zelf klus videos ook op ons Youtube kanaal.