Logo Gadero
service
Blog

5 tips voor een vakantie in eigen achtertuin

Gadero logo
Geschreven doorHanneke
Geplaatst22-05-2020

Plant u dit jaar een staycation? Een vakantie in eigen tuin hoeft niet onder te doen aan de camping in Frankrijk. Met wat kleine aanpassingen maakt u van uw eigen achtertuin een waar vakantieparadijs. Zo geniet u van het vakantiegevoel in eigen land! Hoe u dat doet?

Steigerhout Kloostertafel

In de onderstaande blog geven we u 5 tips om het vakantiegevoel in eigen tuin te ervaren. Lees snel verder en laat u inspireren! 

1. Groen in de tuin

Op vakantie is het heerlijk om te genieten van de natuur, maar dat kan natuurlijk ook gewoon in uw eigen tuin. Kies bijvoorbeeld voor een groen dak. Zo ziet u de hele zomer allemaal bijen en vogels aanvliegen om gebruik te maken van dit groen, lekkere drukte in de tuin dus. Bovendien is een groen dak ook nog heel goed voor het milieu. Meer weten? Lees dan ook onze blog over de 10 voordelen van een groen dak.   Een andere manier om eenvoudig groen in de tuin te creëren in met een kant-en-klare haag. Een groene heg zorgt voor een leuke onderbreking in uw schutting en is bovendien een uitstekend huis voor verschillende vogels. Deze heggen zijn het hele jaar door groen, wat ervoor zorgt dat u ook in de winter tegen een mooie volle haag aankijkt. 

schuttingen bamboe afdak veranda

Voor het echte vakantiegevoel kiest u voor een tuinscherm van bamboe. Deze milieuvriendelijke tuinschermen geven uw tuin dat echte tropische gevoel. Ideaal voor een vakantie in eigen land. Naast de tropische uitstraling hebben deze tuinschermen ook een lange levensduur en zijn ze zeer duurzaam geproduceerd. Win-win dus.

2. Overkapping

Maak een eigen vakantiehuisje in de tuin door een overkapping te plaatsen. Dit kan bijvoorbeeld met een glazen tuinkamer of een robuuste houten overkapping. Zo houdt u ook dat vakantiegevoel vast als de zomer in Nederland even tegenvalt. Bovendien is een overkapping het hele jaar door erg handig. In de zomer om lekker onder te zitten en in de winter om bijvoorbeeld uw tuinmeubelen onder op te slaan. Bij Gadero vindt u veel verschillende overkappingen, maar ook constructiehout om zelf een overkapping te maken. 

Steigerhouten Kloostertafel 300 x 100 x 78-cm

3. Spa in eigen tuin

Vakantie is natuurlijk de ultieme manier om te ontspannen, bijvoorbeeld door lekker naar een wellnesscentrum te gaan. Dat spa gevoel kunt u ook gewoon in uw eigen achtertuin nabootsen met uw eigen houten sauna. Met een houten sauna heeft u het wellness gevoel gewoon in uw eigen achtertuin. Bovendien is uw huis deze zomer the place to be, want iedereen wil genieten van die sauna! Gadero heeft sauna’s in verschillende soorten en maten in het assortiment. Wat dacht u bijvoorbeeld van een opvallende saunabarrel of een meer traditioneel saunahuisje voor uw tuin? 

sauna huisje hout

4. Speeltoestellen kinderen

Wat is voor kinderen het leukste aan de camping? Juist, de grote speeltuin! Die kunt u ook gewoon thuis namaken. Met onze speeltoestellen bouwt u uw tuin om tot een waar speelparadijs voor kinderen. Zo hoeven uw kinderen zich deze zomer zeker niet te vervelen! Voor elk kind is er ook wel een speeltoestel te vinden. Houdt uw kind van schommelen? Koop een houten schommel of een speeltoestel met schommel eraan vast. Ook houten huisjes of zandbakken behoren tot de mogelijkheden.

speelhuis met schommel en glijbaan

5. Tuinverlichting

Tijdens de zwoele zomernachten wilt u lang buiten blijven zitten. Het helpt als uw tuin dan sfeervol verlicht is. Dat doet u met onze tuinverlichting! Wij bieden een groot assortiment aan energiezuinige en duurzame LED-verlichting, zodat uw tuin er ook ‘s avonds prachtig uitziet. Waan u op een sfeervol terras ergens in een ver land door verlichting toe te voegen aan uw schutting, vlonder of tuinhuis. Bovendien kunt u uw tuinpad, gevel of die bijzondere boom in de tuin ook mooi verlichten. Meer weten over sfeerverlichting? In onze showrooms in Breukelen en Groningen kunt u onze tuinverlichting bekijken en geven we u advies voor een lichtplan voor uw eigen tuin.

Gevelbekleding Thermisch Gemodificeerd

Met deze 5 tips bent u helemaal klaar voor een vakantie in eigen land! Zin om aan de slag te gaan? Bekijk dan ook onze klustips en montage video’s om u te helpen uw vakantieparadijs te realiseren!