Logo Gadero
service
Blog

Een uniek stukje Groningen in uw tuin

Gadero logo
Geschreven doorIris

Het zijn misschien wel de meest bekende steentjes uit de stad Groningen: de gele waaltjes uit de Herestraat. 

Jarenlang hebben ze hier gelegen, maar het is nu echt tijd voor iets nieuws in de stad. En dat is de reden dat deze nu te koop zijn bij Gadero! Ideaal voor een uniek stukje Groningen in de tuin of op de oprit. 

In deze blog zullen we u alles vertellen over deze steentjes!

herestraat groningen

Uit de Herestraat

Jarenlang hebben ze in de Herestraat gelegen en er zijn miljoenen mensen overheen gelopen. De oude gele waaltjes uit Groningen. Maar nu wil de gemeente van Groningen er graag van af. De steentjes waren te glad, helaas. En omdat het opruwen of omdraaien van de stenen niet hielp, zijn alle steentjes verwijderd uit de stad en vervangen met iets anders. Vandaar dat Gadero heeft besloten de oude steentjes op te kopen en weer te verkopen aan onze klanten.

Kwaliteit klinkers

De steentjes hebben vele jaren in de Herestraat gelegen. Doordat er al vele shoppers overheen zijn gelopen en de steentjes heel wat hadden te verduren met het weer, is het niet te voorkomen dat de stenen er gebruikt uitzien. Verder zijn de stenen wel van A-kwaliteit, wat betekent dat ze makkelijk te verwerken zijn tot bijvoorbeeld tuinpad. De steentjes zijn vorstbestendig en kleurvast. Dit maakt dat de steentjes nog makkelijk een tijdje mee kunnen in uw eigen tuin.  

Gadero Klinkers Herestraat

Het leggen van waaltjes

Wanneer u ervoor kiest om de steentjes aan te schaffen, is het ook belangrijk om te weten hoe u deze het beste kunt aanleggen in de tuin, op de oprit of als tuinpad. Let wel dat dit waaltje alleen mag worden afgetrild op een rubberen mat, zodat ze niet kapot gaan. U kunt altijd onze tips bekijken voor het leggen van een oprit. Zo weet u zeker dat het net zo mooi staat als in de Herestraat. 

Waaltjes kopen

Bent u benieuwd geworden naar ons aanbod wat betreft waaltjes?

Gerelateerde blogs van Gadero