Logo Gadero
service
Blog

Waarom kiezen voor Iroko Hardhout?

Gadero logo
Geschreven doorIris

Het Iroko hout kent een mooie goud/chocolade bruine kleur en vergrijsd prachtig na verloop van tijd. Het hout heeft weinig werking waardoor het geschikt is voor vele projecten binnen- en buitenshuis! Denk aan gevelbekleding of zelfs meubels! 

Meer weten over ons Iroko Hardhout? Lees dan verder!

Hardhout-Iroko-Gevel

Kenmerken van Iroko Hardhout 

Iroko Hardhout komt van de Milicia boom in West Afrika. Het hout is erg duurzaam en gaat tot 25 jaar of zelfs langer mee. Het hout is doorgaans noestvrij, waardoor het zorgt voor een luxere uitstraling en een rustig gevoel. Iroko hout kent een mooi goud/chocolade bruine kleur, welke na verloop van tijd een mooie vergrijzing kent. Echter kan de kleur en kwaliteit van het hout nogal verschillend zijn. Hiervoor geldt, hoe donkerder en zwaarder het hout is, hoe duurzamer het is. De nerf van het hout is matig grof en het hout kent een rechte- of kruisdraad, welke ook kan golven. 

Hardhout Iroko Gevel

Toepassingen van Iroko Hardhout

Iroko Hardhout is geschikt voor meerdere projecten binnenshuis en buitenshuis. Behalve de gevelbekleding kunt u Iroko hout ook voor vele andere dingen gebruiken. Denk bijvoorbeeld eens aan meubels, ramen, deuren of vlonders. Kortom, het houdt niet op bij enkel gevelbekleding. Het hout is makkelijk te bewerken, zowel met de hand als met een machine. Maar let hier wel op een goede afzuiging! Het zaagsel kan namelijk zorgen voor irritatie aan de huid en/of luchtwegen. 

luxe-lounge-tuinset (1)

Iroko of Teak hout? 

Teak Hardhout en Iroko Hardhout worden vaak met elkaar vergeleken, omdat deze op elkaar zouden lijken. Maar als we kijken valt het op dat alleen het uiterlijk van Iroko een vage gelijkenis kent met Teak en het daarom wel Iroko-Teak of Afrikaans Teak wordt genoemd. Helaas is het eerder een misleidende opvatting, omdat behalve het uiterlijk de rest van de kenmerken erg verschillend zijn. 

Meer blog posts