Logo Gadero
service
Blog

Zelf een flexibele wand maken

Gadero logo
Geschreven doorHanneke
Geplaatst15-03-2019

Met het populair Flex Fence maakt u een flexibele schutting of wand voor uw overkapping. Door dit draaisysteem te gebruiken maakt u een wand die u soms open en soms dicht kunt zetten. Ideaal om dicht te doen als het hard waait en open te doen als de zon schijnt. Bovendien geeft het u de kans om een beschutte plek in de tuin te creëren, zonder vast te zitten aan een dichte wand. 

Flex fence flexibele wand

Een Flex Fence ziet er bovendien heel luxe uit, waardoor het een mooie toevoeging is aan uw overkapping, veranda of schutting. Meer weten over dit innovatieve systeem? Lees dan verder.

Wat is Flex Fence?

Dit systeem bestaat uit een boven- en onderrails, waar u eenvoudig de planken tussen schroeft. Deze rails is gemaakt van RVS, waardoor het een lange levensduur heeft en niet snel gaat roesten. Tussen de rails kunt u elke plank plaatsen die u maar wenst, zolang deze tussen de 1.6 en 1.8 cm dik en niet langer dan 180 cm is. Bovendien is het handig om voor een stabiele houtsoort te kiezen, om te voorkomen dat de planken te veel gaan werken. De lamellen zijn zowel horizontaal als verticaal te plaatsen. 

Flex fence flexibele wand water

Zo maakt u een mooie flexibele wand van Lariks Douglas, als u graag wilt dat de Flex Fence bij uw overkapping past. Voor een duurzame schutting gebruikt u luxe hardhouten schuttingplanken. En als u een wand of schutting met meer contrast zoekt kunt u ook kiezen voor zwarte schuttingplanken. Composiet is een duurzame optie zonder hout te gebruiken. Zo maakt u een flexibele wand die precies bij uw tuin past.

Flex Fence gebruiken 

Flexibele wand overkapping

Het voordeel van Flex Fence is vooral dat u zelf de keuze heeft tussen een vaste en een open wand. Dit komt in veel verschillende situaties van pas. Heeft u bijvoorbeeld een terras aan het water en wilt u soms over het water uitkijken en de andere keer meer privacy? Dat kan eenvoudig met deze flexibele wand. Bovendien hoeft u zo in uw overkapping niet te kiezen voor een vaste wand of helemaal geen wand. Zo laat u het zonlicht binnen in uw overkapping als het mooi weer is, maar heeft u ook de mogelijkheid om beschut te zitten als het hard waait. Dit maakt een Flex Fence ideaal voor wisselende omstandigheden.

Zelf een flexibele wand maken? Bekijk dan ons hele assortiment aan schuttingplanken