Logo Gadero
service

Composiet schutting montagemateriaal

Heb je de composiet schutting gevonden die aan al je wensen voldoet? Geweldig! In deze categorie vind je al het montagemateriaal dat je nodig hebt om je schutting stevig te plaatsen zodat je er nog jarenlang plezier van hebt. Gadero heeft alles voor een complete schutting! Let op, onze composiet en aluminium palen vind je in een andere categorie.

Composiet schutting montage

Naast composiet schuttingplanken vind je bij Gadero ook alles om je nieuwe schutting te monteren. Op deze pagina zijn verschillende materialen te vinden om jou schutting van losse losse planken of tuinschermen te plaatsen en af te werken. Denk hierbij aan:

  • Begin- en eindprofielen

  • Paalkappen

  • Muurprofielen

  • Stabiliseringsprofielen

Wil je je composiet schutting door een echte vakman laten plaatsen? Maak dan gebruik van onze montageservice!

Composiet schutting

Een composiet schutting, ofwel een gedeeltelijke kunststof schutting, is een goed alternatief voor houten schuttingen omdat het vele voordelen heeft. Composiet planken zijn niet volledig gemaakt van kunststof, maar zijn een een mix van kunststof en houtvezels. Tegenwoordig is de look and feel van houtcomposiet amper van echt hout te onderscheiden. Het heeft dezelfde natuurlijke uitstraling, maar biedt ook verschillende extra's. Zoals een beschermlaag tegen uv straling waardoor de planken minder snel verkleuren en minder onderhoud omdat de planken beschermd zijn tegen vocht en vuil (en daarom schimmel, rot en insecten). Composiet schuttingen hebben een gemiddelde levensduur van circa 20 jaar.

Houten schutting

In plaats van een composiet schutting toch liever een houten schutting? Ook daarvoor ben je bij Gadero aan het juiste adres! Op onze website vind je naast composiet schuttingen een breed assortiment houten schuttingplanken van Lariks Douglas hout tot hardhout, alles voor je hout beton schutting en kant-en-klare tuinschermen.

Composiet schutting plaatsen

Of je nu een schutting wil plaatsen van losse composiet planken of van composiet tuinschermen, Gadero staat voor je klaar! Composiet schuttingen en tuinschermen zijn eenvoudig te bouwen met onze handige klustips. Hier vind je montage instructies van niet alleen schuttingen, maar ook vlonders, gevelbekleding, sierbestrating en meer. Hieronder nemen we je mee in een beknopte beschrijving van de plaatsing van een standaard composiet schutting:

  1. Zorg voor een goede voorbereiding: leg alle montagematerialen klaar, werk altijd met minimaal 2 man en zorg voor een vlakke ondergrond.

  2. Begin met het uitlijnen van de composiet of aluminium palen. Maak met een grondboor gaten van minimaal 70 cm diep en 40 cm breed en plaats de palen daarin. Doet dit één voor één en niet allemaal tegelijk. Plaats eerst de schutting voor je doorgaat naar de volgende paal.

  3. Plaats het startprofiel met behulp van een verbindingsstuk op ongeveer 3 cm hoogte vanaf de grond. Controleer of deze waterpas is.

  4. De vulling van de composiet schutting kun je vervolgens tussen de palen op elkaar stapelen. Doe dit tot de gewenste hoogte. Met 12 schuttingplanken maak je een hoogte van 180-182 cm.

  5. Als laatste plaats je een eindprofiel en paalkappen om je nieuwe schutting mooi af te werken.

Bekijk ook onze GaderoTV afleveringen waarin we je stap voor stap laten zien hoe je een composiet schutting plaatst.

Composiet schutting inspiratie