#221 Cortenstaal border maken

Cortenstaal border maken

In deze nieuwe Gadero TV #221 laat Ronny u zien hoe u een border kunt maken van cortenstaal. Cortenstaal is een flexibel product en ideaal om een border voor uw gazon, bestrating of split en grind te maken. U kunt een rechte border maken, maar ook een ronde border.

Luxe Borderrand Cortenstaal 24 cm hoog, 216 cm lang, 2 mm dik - flexibel

Deze luxe borderranden zijn van flexibel materiaal en daardoor erg populair. Het is eenvoudig om bijvoorbeeld een curve te vormen. Verder is het product ook erg handig om strakke rechte lijnen te creëren en kunt u het gebruiken op elke type ondergrond. Het is makkelijk te monteren door de bijgeleverde bevestigingsmaterialen. 
Cortenstaal border

Gebruikte producten

Wilt u graag weten welke producten u nodig heeft voor het maken van een cortenstaal border en welke producten gebruikt zijn in de aflevering? Bekijk hier alle producten:

Gereedschappen

Voor het maken van de cortenstaal border heeft u verschillende gereedschappen nodig. Bekijk hier een overzicht van de door ons gebruikte materialen:

 • Waterpas
 • Ijzeren hamer
 • Rubberen hamer
 • Rolmaat
 • Potlood
 • Haakse slijper
 • Accuboormachine

Stappenplan - kort

Het is niet moeilijk om een cortenstaal border te maken. Bekijk hier ons korte stappenplan en ga aan de slag! Liever een uitgebreid stappenplan? Kijk dan bij onze klustips

 1. Kies de gewenste cortenstaal borders. In deze video wordt gebruik gemaakt van 2.16 meter lange en 24 cm hoge borders, met bijbehorende hoekstukken.
 2. Het koppelen; leg de verbindingen tegen elkaar en maak met bijbehorende bevestigingsmaterialen deze aan elkaar vast.
 3. Begin bij een vast punt: het liefst een hoek. Controleer of het waterpas staat en houdt aan de achterzijde ruimte over zodat u de delen nog kunt koppelen en vast kunt zetten met grondankers.
 4. Vanaf de hoek kunt u verder werken aan het plaatsen van de borders en deze koppelen en vastzetten. 

Tips & trucs

Het kan zijn dat u niet precies uitkomt met de hoekdelen en rechte delen, maar het is mogelijk om met uw rechte delen ook hoekdelen te maken:

Leg een rolmaat tegen de rand aan van uw vaste lijn (waar de border moet komen). Teken dit af op uw border en slijp het af met een haakse slijper. Zorg ervoor dat u het cortenstaal niet volledig doorzaagt, maar slechts een lijn zet. Vervolgens kunt u het materiaal buigen. Buig het iets verder dan 90 graden en daarna weer terug. U kunt het vervolgens aanslaan met een rubberen hamer.

Ronde border maken

U kunt ook een ronde border maken! Daarvoor dient u eerst de rechte verstevigingsmaterialen te verwijderen. Daarna kunt u het cortenstaal eenvoudig buigen en vastzetten in de gewenste vorm met grondankers. Zo heeft u eenvoudig een ronde border gemaakt. 

Border maken cortenstaal

Wilt u meer tuininspiratie opdoen? Lees dan onze blogs.
Abonneer ook op ons gratis Youtube kanaal en kijk elke week een nieuwe Gadero TV! 

Abonneer Nu op het Youtube kanaal

Mis nooit meer acties, tips en trends van houthandel Gadero

facebook gadero Ontdek ons op Facebook voor speciale acties, houthandel Gadero achter de schermen en leuke nieuwtjes!

Youtube Gadero Hout TV Abonneer je op GaderoTV voor doe-het-zelf klustips, de houtsoort van de maand, hout trends en meer.

pinterest tuin inspiratie Volg ons op Pinterest voor inspiratie voor uw terras, schutting, overkapping, binnenvloer, meubels enz.

blog gadero Bekijk de mooiste sfeerfoto's van tuinen tot houten vloeren op onze Instagram