Logo Gadero
service

Excluton Stonewalling

Stapelblokken zijn in er in allerlei maten, kleuren, met motief of naturel. Wij vinden de Excluton Stonewalling muurelementen echter het meest sfeervol en levendig. Daarom zijn deze Stone walling muurblokken ideaal voor een natuurlijke tuin. Stone Walling muurelementen van Excluton zijn stapelblokken met een motief waardoor ze de uitstraling van natuursteen hebben zonder dat hetzelfde prijskaartje eraan hangt. Iets voor uw tuin borders? 

Met deze Stonewalling muurelementen maakt u eenvoudig een sfeervolle border met luxe natuursteen uitstraling. Stonewalling Excluton muurelementen worden per laag van 0,78m2 aangeboden. U kunt tijdens het leggen het patroon aanhouden zoals deze op de pallet liggen, maar u kunt ook zelf een patroon creëren. De blokken zien er namelijk heel robuust uit, maar hebben drie vlakke zijden waardoor ze willekeurig opgestapeld kunnen worden. Een pallet bavat 4 lagen van deze stonewalling muurelementen, dit staat gelijk aan 3,12 vierkante meter. De Stonewalling stapelstenen hebben een afmeting van 18 x 42 x 8 cm en zijn verkrijgbaar in de kleuren Stonewalling Verona, Stonewalling Antraciet en Stonewalling Grijs/zwart.

Steenhandel Gadero is officieel dealer van Excluton. In ons assortiment vindt u daarom ook de Linia palissaden, de Rock Wallings en de Romano stenen van Excluton. Wilt u een muurtje, verhoogde border, plantenbak of vijverrand maken, maar zijn de stonewalling muurelementen niet wat u zoekt? Kijk dan eens naar onze Excluton Linia palissaden, Excluton Rock Walling of andere stapelblokken en muurelementen

Excluton Stonewalling blokken plaatsen

Het plaatsen van deze stapelblokken is erg eenvoudig. De blokken kunnen simpelweg opgestapeld worden als ze maar waterpas worden gelegd en worden verlijmd met steenlijm. Zorg er wel voor dat de naden in elkaar verspringen zodat u voldoende stevigheid in uw tuinmuur creëert. Minder eenvoudig dan het aanleggen van stapelblokken is het maken van een geschikt fundering. Een fundering bij deze zware stapelblokken is er belangrijk zodat uw borderrand of muur recht blijft staan, niet verzakt en voldoende kracht kan opvangen. 

Afhankelijk van de hoogte van uw tuinmuur past er een geschikte fundering bij. Maar wat voor fundering voor stapelblokken heeft u nou nodig? Voor een tuinmuur van maar één of twee stapelblokken hoog kan de fundering simpelweg bestaan uit een afgetrild zandbed van ophoogzand met daarin 10% cement of potland gemixt. Een borderrand van deze hoogte is namelijk niet erg zwaar en kan net zo als normale bestrating worden gezien.

Wanneer u drie stapelblokken op elkaar gaat leggen, wordt de fundering iets belangrijker omdat er meer gewicht gedragen moet worden. In dit geval raden wij aan om bovenop het zandbed gemixt met potland een opsluitband op de zijkant te leggen. Gebruik bij voorkeur een opsluitband van 30 cm breed zodat deze als fundering kan fungeren. Een verhoogde border van meer dan drie blokken op elkaar dient op een serieuze fundering te worden geplaatst. Wij raden aan om hiervoor een geul te graven van 20 à 25 cm diepte en deze te vullen met 15 à 20 cm ophoogzand. Bovenop dit ophoogzand dient u een laag beton in de vorm van snelcement of betonmortel te plaatsen zodat uw stapelblokken op een zeer solide basis geplaatst kunnen worden.