Logo Gadero
service
Gadero TV

#8 Dichte schutting maken met stapelrabat

Gadero logo
Geschreven doorHenk Jan
Geplaatst04-02-2017

Dichte schutting maken van stapelbare rabatprofielen

Steeds meer mensen kiezen voor een geheel dichte schutting zonder enige doorkijk. Met houten gleufpalen en stabelbare rabatprofielen (eigenlijk zijn het blokhutprofielen) maakt u een luxe dichte schutting met aan beide zijden een gelijk aanzicht.

Nauwkeurig de palen plaatsen

Zorg bij een dergelijke houten schutting dat de zogenaamde gleufpalen (vierkante palen met een sponning) uiterst waterpas staan, dusdanig dat er tevens een paar mm ruimte is voor horizontale werking van het hout (vaak onderschat!). Begin altijd ca 6 cm vanaf de grond met de eerste stapelplank, zo blijft de onderste plank ook schoner en kan deze droog waaien. Schroef uitsluitend alleen de onderste plank vast aan uw palen. Stapel de overige delen voorzichtig, niet te strak, op elkaar.

Geheel dichte schuttingen vangen veel wind

Een geheel dicht erfafscheiding van dit zogenaamde zelfbouw rabatsysteem vangt veel wind, kies daarom voor snelcement bij de palen. Heeft u een hoek in de schutting, maak dan in de hoek bij voorkeur een driehoekslat aan de bovenzijde. Waait de wind soms hard in uw tuin? Kies dan altijd voor de 9x9 cm dikte palen met sponning voor 28 mm blokhutprofielen. Maak bij voorkeur windbrekers in de vorm van houten rasterschermen of metalen trellis schermen in uw schutting. Deze hebben wij te koop in 60, 90 en 180 cm breedte. De populaire stalen trellis is bovendien eenvoudig op maat te slijpen.

Stapelrabat hardhout schutting

Maximale lengte stapelprofielen

Bij hardhout stapelrabat adviseren wij om de maximaal 180-200 cm een gleufpaal plaatsen. Bij Geïmpregneerd hout maximaal 120 cm aanhouden is ons advies. Bij gedroogd Lariks Douglas of gedroogd vurenhout is circa 160 cm ons advies. Zo vangt u werking van het hout het beste op. Simpel gezegd, hoe korter de stapelplanken hoe minder kans op torderen en uitzetting. Ook gaaf zijn de betonnen sleufpalen te combineren met blank lariks douglas blokhutprofielen, steigerhout grijs of zwarte blokhutplanken. Of onze blanke lariks 115x115 mm palen met sponning combineren met grijs of zwart gespoten 28 mm dikte blokhutprofielen geeft een fraai contrast. Nogmaals, zeer belangrijk, plaats de palen zeer waterpas en zodanig dat aan weerszijden nog 2 mm speling zit voor houtwerking!

Het mooie van deze stapelbare profielen is dat u deze eenvoudig kan inkorten, zo komt u altijd mooi uit. Immers een 180x180 cm tuinscherm inkorten valt niet mee! Met stapelrabat is dat geen probleem. 

Stapelsysteem schutting bestellen?

Bestel uw gleufpalen en stapelbare blokhutprofielen bij houthandel Gadero in hardhout, beton sleufpalen, lariks douglas hout, duurzaam en bijzonder Resysta schutting rijstvlies composiet of voordelig Geïmpregneerd grenen. Kies onderstaande uit houten of betonnen hoekpalen, tussenpalen en eindpalen. Wij bezorgen uw zelfbouw stapelsysteem schutting snel bij u thuis in heel Nederland en Vlaanderen.