Logo Gadero
service
Gadero TV

Kunstgras leggen - Gadero TV

Gadero logo
Geschreven doorGerjan
Geplaatst14-04-2021

Ons kunstgras is eenvoudig zelf te leggen wanneer u onderstaande werkwijze aanhoudt. Bij grote oppervlaken met veel hoeken en naden raden wij echter aan om een specialist in te schakelen. 

LET OP: De ondergrond moet circa 1,5cm lager liggen dan de kantopsluiting. Wanneer het kunstgras aansluit op een andere grondsoort moet het 2cm daar bovenuit komen.

Benodigdheden:

  • Hark of lat

  • Lichte wals of trilplaat

  • Stanleymes

  • Tape of lijm

  • Bezem of borstelmachine

Kunstgras leggen - Gadero TV
play video

Doe het zelf video - Kunstgras leggen

play video

Handige informatie vooraf

Het is niet strikt noodzakelijk om kunstgras in te zanden. Wij raden dit echter zeker aan! Kunstgras kan door verschillende weersinvloeden krimpen en uitzetten en door het inzanden voorkomt u verschuivingen. 

Bij gebruik van kunstgras gaan sommige soorten platliggen. Dit is afhankelijk van de intensiteit waarmee het kunstgras gebruikt wordt. Extra opborstelen met een harde borstel of bezem helpt. Nog beter is een borstelmachine. 

Gebruik voor het snijden van kunstgras een nieuw en scherp stanleymes. Voor de gemiddelde tuin gebruiken wij zo 6 a 7 nieuwe mesjes. Voor het verbinden van kunstgras matten kunt u plaktape, lasband of componenten lijm gebruiken.

Montageservice

Ziet u er tegenop om zelf te klussen? Als u het vakwerk liever aan de specialist over laat is onze montageservice de ideale optie. Gadero heeft vakmensen voor u klaar staan die garant staan voor een vakkundige montage van uw vlonder, schutting, terrasoverkapping, binnenvloer, tuinhuisje en andere klusprojecten!