Logo Gadero
service
Gadero TV

Last van regenwateroverlast in je tuin?

Joanie
Geschreven doorJoanie

Ontdek hoe je wateroverlast in je tijd kunt voorkomen met een Hydroblob!

Last van regenwateroverlast in je tuin?
play video

Wat is een Hydroblob?

Een Hydroblob is een box, ontwikkeld om schoon regenwater wat in je tuin valt op te slaan in je tuin en langzaam terug te geven aan het grondwater. Wat nu al veel gebeurt is dat het regenwater dat in je tuin valt afgevoerd wordt via het riool, waardoor we het rioolstelsel eigenlijk onnodig overbelasten. Terwijl we gewoon schoon water hebben wat we makkelijk terug kunnen geven aan het grondwater, waardoor het grondwater weer beter op peil blijft. En we ook in droge periodes een betere grondwaterstand hebben.

Hoe werkt een Hydroblob?

Hydroblob is gemaakt van steenwol en steenwol heeft de eigenschap dat het bijna z'n hele volume aan water kan opslaan. Het werkt dus aan een soort spons. Deze kun je ingraven in je tuin. Die nemen het water op bij hevige regenbuien en bij droogte wordt het langzaam weer afgegeven aan het grondwater.

Soorten Hydroblobs

Hydroblobs zijn verkrijgbaar in verschillende varianten. Een van hen heeft een rooster en kan aan het einde van je terras worden ingegraven. Dit is de D34 en kan 34 liter water opslaan. Als je een plek in je terras hebt waar water blijft staan, kun je de Hydroblob put gebruiken. Er is ook een versie met een buis, zoals de BD 112, die 112 liter water kan opslaan. Daarnaast is er een variant zonder buis die je onder je gazon kunt plaatsen om water op te slaan en langzaam af te geven. Er zijn grotere modellen beschikbaar, zoals de D34 en de 112, met respectievelijk 112 liter opslagcapaciteit. De grootste is de 170, die 170 liter water kan bufferen en langzaam weer aan het grondwater afgeeft.