Logo Gadero
service
Gadero TV

#192 Lariks vlonder met extra brede planken plaatsen

Gadero logo
Geschreven doorDemi
Geplaatst12-09-2020

In de nieuwste aflevering van onze wekelijkse YouTube update gaat Ronny aan de slag met extra brede vlonderplanken van Lariks hout. Wilt u met eigen ogen bekijken hoe de planken eruit zien? Maak dan bij voorkeur een afspraak. Dergelijke vlonderplanken hebben een levensduur van zo'n 7 à 15 jaar, maar dit is afhankelijk van de plek waar deze planken komen te liggen. U kunt wel nagaan dat vlonderplanken onder een overkapping minder te lijden hebben, dan vlonderplanken op een drassige veengrond. Zorg in beide gevallen voor voldoende ventilatie en een hardhouten fundering!

Europees Lariks kenmerkt zich door de zalmroze kleur, grote karakteristieke noesten en veelzijdigheid aan toepassingen in de tuin. Deze extra brede terrasplanken van 2.8 centimeter dikte en 17.5 cm breedte geven uw vlonder een luxe uitstraling, doordat er minder naden ontstaan dan bij 14 cm brede planken.

Eigenschappen en toepassingen Europees Lariks

Larikshout heeft een lichtgele tot zalmroze kleur. De nerf van het hout is matig fijn. De draad is overwegend recht. Ten onrechte wordt Lariks hout ook wel Europees hardhout genoemd. Lariks Douglas is natuulijk harder dan de naaldhoutsoorten als grenen of vuren, maar haalt het niet bij tropische hardhoutsoorten. Wilt u een duurzamere vlonder dan hardhout? Kies dan voor ons brede assortiment vlonderplanken van hardhout

Vlonder

Lariks is de laatste jaren bezig aan een opmars in toepassingen. In het bijzonder is Lariks geschikt gebleken als hout voor terrasoverkappingen, steeds vaker zien we Lariks Douglas hout ook opduiken bij schuttingen en vlonders of om meubelen van te timmeren. 

Meer Gadero TV afleveringen