Logo Gadero
service
Gadero TV

#196 Loungebank van steigerplanken maken

daniel
Geschreven doorDaniël
Geplaatst10-10-2020

In deze video ziet u hoe Ronny een prachtige loungebank maakt van steigerplanken. Maak zelf uw eigen stoere loungebank voor in de tuin of op de veranda. Ronny legt u stapsgewijs uit hoe u makkelijk zelf een robuuste loungebank kunt maken van grijs steigerplanken.

Lees verder voor handige tips!

Bank van steigerplanken zelf maken

Het blijft een geliefde keuze bij onze klanten, steigerplanken. De 3 cm dikke en 19 cm brede steigerplanken in gebruikt oud grijs zorgen voor een stoere uitstraling. Perfect voor het maken van meubels: u zaagt steigerplanken eenvoudig op maat, is onderhoudsvriendelijk en praktisch in gebruik. Bent u minder fan van steigerplanken? Wellicht is Lariks Douglas een optie voor u.

De grijze steigerplanken zijn bij Gadero verkrijgbaar in 4 meter en 5 meter lengte. Voor dit model hebben wij 9 planken van 5 meter lengte gebruikt. 

Steigerhouten loungebank maken

Loungebank van steigerplanken

In deze video werken wij met vurenhout. Vurenhout kenmerkt zich door de vlindervormige noesten, welke over de volledige plank te zien zijn. De noesten zijn de 'hardere' gedeelten van de plank en lastiger te zagen. Dit merkt u voornamelijk als u de plank over de lengte doorzaagt. Sommige delen van de plank zijn onbehandeld en komen in het zicht. Wilt u dit liever behandelen? Bestel dan steigerhout beits grey wash mee. Zo kunt u tevens de kopse kanten en schroefgaten een beetje bijwerken.

Wij adviseren een zaagtafel te gebruiken om de plank over de lengte door te zagen. Mocht u deze niet hebben, dan kunt u een cirkelzaag gebruiken met een aanslag. Scroll naar onder voor een stappenplan en zaaglijst.

Lees ook: klustips over houten tuinmeubels zelf maken

Steigerhouten loungebank maken

Benodigde producten voor het monteren van een loungebank van steigerplanken;

Voordelen steigerplanken bank

  • Stoere uitstraling;

  • Stevig en duurzaam geheel;

  • U kunt erg trots zijn, u bouwt het helemaal zelf.

Stappenplan steigerplanken bank monteren

P1 Loungebank gadero hoekmodelP2 Loungebank gadero hoekmodelP3 Loungebank gadero hoekmodel

Benodigde gereedschappen voor het plaatsen van een steigerplanken bank:

  • Accuboormachine

  • Rolmaat

  • Zaag met zaaggeleider

  • Potlood

Bekijk ons assortiment steigerplanken.