#186 Moderne overkapping met schuur zelf maken

Moderne overkapping plaatsen

In deze aflevering van Gadero TV laat Ronny zien hoe u een prachtige, moderne schuur maakt met Lariks Douglas hout. De onbehandelde potdekselplanken zijn de trend voor wanden van overkappingen. U maakt eenvoudig een moderne, geheel dichte wand. Deze potdekselplanken zijn snel te monteren, aangezien ze 19.5 centimeter breed zijn. Dankzij de enkel opgeklampte deur en zwarte beslagset, creëert u eenvoudig een luxe overkapping. Onder deze overkapping kunt u heerlijk lang zitten met vrienden en familie. Daarnaast is er genoeg opslagruimte voor bijvoorbeeld fietsen of gereedschap.

Kies voor een zwarte beits of witte beits om uw overkapping een finishing touch te geven.

luxe overkapping

luxe overkapping

Overkapping met witte wanden plaatsen

Deze onbehandelde potdekselplanken in de overkapping zijn onbehandeld en wit gebeitst. De sterke witte beits van het merk Beitz werkt waterafstotend. Door het toepassen van deze beits geeft u uw overkapping een extra beschermlaag en kunt u scheurvorming in het hout voorkomen. 

luxe overkapping wit

Lariks Douglas overkapping

Zoekt u hout met vele voordelen voor het maken van een overkapping? Kies dan voor Lariks Douglas. Deze houtsoort(en) heeft een prachtige uitstraling, valt onder duurzaamheidsklasse 3-4 en heeft een goede prijs-kwaliteit verhouding. Ook voor het maken van een vlonder of schutting leent deze houtsoort zich. De opgeklampte deur van Lariks Douglas hout maakt de overkapping compleet. De deur is afgewerkt met een zwarte beslagset. Bij deze beslagset hoort een RVS cilinderslot, zodat u uw schuur veilig afsluit. De zwarte hengen geven de deur een luxe uitstraling.

Lees ook: blog over 7 tips voor het kopen van een overkapping.

zwarte overkapping

EPDM plaatsen overkapping

Wij gebruiken EPDM dakbedekking op deze overkapping. Voor het plaatsen van dit type dakbedekking, kunt u EPDM lijm in een emmer van 5 liter meebestellen. Deze lijm droogt in 30 minuten, zo heeft u nog de tijd om enige correctie aan te brengen. EPDM folie is een hoogwaardige vorm van dakbedekking die UV-werend, flexibel en door ons op maat geknipt wordt voor uw dak. Ons advies is om altijd 10% extra te bestellen. Bekijk onderstaande video voor tips.

Lees ook: Wat voor soort dakbedekking kiezen?

overkapping

Opsluitbanden overkapping

Plaats de overkapping op opsluitbanden. Laat de opsluitbanden ten opzichte van het frame iets oversteken. Op deze manier kunt u er eenvoudig een potdekselplank op plaatsen. Zo bent u verzekerd van een volledig dichte wand. 

Gadero klustip: Wij adviseren 2 tot 3 mm tussenruimte bij het potdekselen van de planken. Gebruik hiervoor een afstandhouder. Bekijk daarnaast onderstaande video, Henk Jan geeft u handige tips voor het plaatsen van betonpoeren.

opsluitbanden overkapping

In de video ziet u verschillende materialen. Hieronder leest u een overzichtelijke lijst met producten:

Ijzerwaren moderne overkapping:

overkapping inrichting

Dakbedekking moderne overkapping:

Klik op onderstaande link om de rekenhulp te starten en een overkapping te bouwen met Lariks Douglas hout.

Heeft u liever een ander soort overkapping met schuur? Bekijk ons assortiment houten schuren.
Abonneer ook op ons gratis Youtube kanaal en kijk elke week een nieuwe Gadero TV! 

Abonneer Nu op het Youtube kanaal

Mis nooit meer acties, tips en trends van houthandel Gadero

facebook gadero Ontdek ons op Facebook voor speciale acties, houthandel Gadero achter de schermen en leuke nieuwtjes!

Youtube Gadero Hout TV Abonneer op GaderoTV voor doe-het-zelf klustips, de houtsoort van de maand, hout trends en meer.

pinterest tuin inspiratie Volg ons op Pinterest voor inspiratie voor uw terras, schutting, overkapping, binnenvloer, meubels enz.

blog gadero Bekijk de mooiste sfeerfoto's van tuinen tot houten vloeren op onze Instagram