Logo Gadero
service
Gadero TV

#65 Montage Elephant Composiet vlonderplanken

Gadero logo
Geschreven doorHanneke
Geplaatst24-06-2018

In deze aflevering van Gadero TV gaan we een vlonder maken van Elephant composiet planken.

Composiet vlonderplanken Elephant

De vlonderplanken van het gerenommeerde merk Elephant hebben een eigen leginstructie. De vlonderplanken bestelt u samen met de multifunctionele onderbalken en clips. De onderbalken zijn, wanneer u ze een kwartslag draait, te gebruiken als kantplank.

Maak een frame met de onderbalken, plaats de eerste onderbalken hart-op-hart 18 cm uit elkaar, vervolgens op 30 cm. Plaatst u de vlonder op een balkon of dakterras hou dan aan de buitenzijden een ruimte van 3 cm over. Zo heeft de vlonder de ruimte om zijn werking kwijt te kunnen. Ook composiet materiaal kan een beetje werken, het is altijd goed hier rekening mee te houden en de vlonder niet te strak te monteren. 

Blinde bevestiging met clipsysteem

De vlonderplanken worden vastgezet met de bijbehorende clips, schroeven worden standaard meegeleverd met de clips. Bevestig de clips eerst losjes, plaats de volgende plank en zet nu de clips vast. 

Hanteer een afschot van 1 cm op 1 meter, zo loopt het water makkelijk weg, blijft uw vlonder niet vochtig en glad. Qua onderhoud is composiet vrij makkelijk. Het neemt bijna geen vocht op, is makkelijk schoon te vegen. Voelt warm aan uw voeten, splintert niet en ziet er prachtig uit.

Perfecte afwerking

Als kantplank gebruikt u de composiet onderbalk die u een kwartslag draait. Zaag de balken op 45 graden, zo maakt u een perfecte hoek. Deze kantplanken zorgen voor een prachtige afwerking van uw composiet vlonder. 

Benodigd gereedschap

  • Accuboormachine met bithouder

  • Handzaag of cirkelzaag

  • Bezem

  • Rolmaat of duimstok

  • Uitzettouw

  • Haakse hoek

  • Waterpas