Overkapping Odense XXL Type 5 opbouwen

In deze aflevering van Gadero TV laat Gerben u zien hoe hij de Overkapping Odense XXL Type 5 opbouwt. Meer weten over de opbouw van deze overkapping? Lees dan snel verder.

Overkapping Odense XXL

Deze overkapping is verkrijgbaar in verschillende afmetingen en wordt geleverd als compleet bouwpakket. Het hout, wat gemaakt is van Red Class Wood, wordt op maat gezaagd. Hierdoor kunt u direct aan de slag met de overkapping. De overkapping met een plat dak biedt voldoende ruimte voor een overdekt terras of voor een luxe carport.

Odense

Red class Wood

Red Class Wood is geimpregneerd naaldhout. Het heeft de looks van Lariks Douglas hout, maar zonder de negatieve eigenschappen van Lariks. Het hout is vormvast omdat het kunstmatig gedroogd is. Krimp en uitzetting van deze houtsoort is daardoor veel minder. Red Class Wood is voordelig en duurzaam en gaat wel 10 jaar mee.

Materialen

De Red Class Wood overkapping wordt geleverd als bouwpakket. Het bouwpakket bevat:

  • Stijl plaatjes.
  • Staanders in de afmetingen 14 x 14 centimeter.
  • Ringbalken in de afmetingen 14 x 14 centimeter.
  • Schoren in de afmetingen 6.5 x 14 centimeter.
  • Dakconstructie gordingen in de afmetingen 6.5 x 17.5 centimeter.
  • Dakbeschot planken in de afmetingen 1.8 x 14.5 centimeter
  • Boeidelen voor de dakrandafwerking in de afmetingen 28 x 19.5 centimeter.
  • Epdm dakbedekking.

Verder heeft u nog extra opties. Hieronder vallen bijvoorbeeld betonpoeren. We raden het aan om betonpoeren mee te bestellen.

Overkapping Odense

Doe-het-zelf

Voorbereidingstijd:

30 minuten

Bouwtijd:

03 uur

Geschatte kosten:

€ 7.700,00 - € 8.000,00

Benodigdheden:

Schroeven
Bouten
Meetlint
Waterpas
Boormachine

Stap 1: "Betonpoeren plaatsen"

Plaats de betonpoeren met een hoogte van 10 centimeter op de juiste plekken. Meet de tussenstukken uit. Door ook de diagonalen in te meten, kunt u goed inzien of alles haaks staat. De diagonalen moeten exact gelijk aan elkaar zijn.

Stap 2: "Palen op de betonpoeren zetten"

Monteer stijl plaatjes op de palen. Deze moeten worden voorgeboord voordat ze worden vastgezet. Hierna kunt u de palen op de betonpoeren draaien en waterpas stellen. Doe dit eerst met de eerste 4 palen. Zet de 4 palen daarna vast met zelfgemaakte schoren, zodat u de zekerheid heeft dat de palen stevig blijven staan.

Stap 3: "Ringbalken plaatsen"

Plaats bij de eerste 4 staanders de ringbalken. Zet deze vast met schroeven van 6 x 200. Het is belangrijk om de schroeven wel voor te boren. Zet de lange zijde ringbalken vast met 8 x 140 telle kop bouten in het midden van de paal. De buitenkant moet mooi glad zijn, zo kunt u zien dat de balken op de juiste plek liggen.

Stap 4: "Waterpassen "

Maak alles waterpas. Wanneer dit niet zo is, kunt u de palen die aan de betonpoeren vastzitten iets losser draaien.

Stap 5: "Schoren plaatsen"

Het is tijd om de schoren te plaatsen. Deze zorgen voor extra stevigheid waardoor de overkapping niet omvalt.

Stap 6: "Gordingen plaatsen"

Plaats om de 60 centimeter gordingen. Houdt er rekening mee dat u rondom een overstek van 25 centimeter heeft. Zet de gordingen recht vast met lange schroeven voor een optimaal resultaat.

Stap 7: "Dak dichtmaken en bedekken"

Als laatst maakt u met planken en schroeven het platte dak dicht. Vervolgens kunt u zelf nog uw dak afmaken met dakbedekking. De overkapping wordt geleverd inclusief EPDM dakbedekking. 

Alternatieven

Bij Gadero verkopen wij ontzettend veel overkappingen met zowel platte als schuine daken. De overkappingen zijn geschikt als terras, maar ook als carport of opbergruimte. Neem eens een kijkje en geniet van het buitenleven en de tuin met een overkapping van Gadero.

Mis nooit meer acties, tips en trends van houthandel Gadero

facebook gadero Ontdek ons op Facebook voor speciale acties, houthandel Gadero achter de schermen en leuke nieuwtjes!

Youtube Gadero Hout TV Abonneer je op Gadero TV voor doe-het-zelf klustips, de houtsoort van de maand, hout trends en meer.

pinterest tuin inspiratie Volg ons op Pinterest voor inspiratie voor uw terras, schutting, overkapping, binnenvloer, meubels enz.

blog gadero Bekijk de mooiste sfeerfoto's van tuinen tot houten vloeren op onze Instagram