Logo Gadero
inspiratieservice

Plantaardige Hardhout olie Naturel 2,5 liter

Plantaardige Hardhout olie Naturel 2,5 liter
naturel_olie_1_min
balkon_ipe_beitz_plantaardige_hardhout_olie
balkon_terrasplank_smal_ipe_hardhout
bankirai_vlonder_behandeld_1
beitz_13_hardhout_olie_6

44,75

incl. BTW

264 stuks op voorraad
1 tot 3 dagen
  • Beoordeeld op TrustedShops met een 8,4/10
  • Thuiswinkel Waarborg: gunstige service voorwaarden
  • Snelle levering in de Benelux

Vragen?

Reactie binnen 2 uur

Plus- en minpunten

  • Vrijwel kleurloos

  • Groen geproduceerd

  • Beschermt tegen vocht, houtrot, schimmel en meer!

  • Populair op vlonders en schuttingen

  • Beschermt minder tegen verkleuring dan de kleur Bankirai olie

Specificaties

Materiaal
Olie
Kleur
Geen kleur

Plantaardige Hardhout olie Naturel 2,5 liter

Bent u opzoek naar een olie om uw hardhout te behandelen en te beschermen? Dat kan! Met deze hardhoutolie in de kleur naturel. Deze kleur is vrijwel kleurloos. De olie is milieuvriendelijk geproduceerd en zorgt er voor dat uw hardhout jaren langer mee gaat. Omdat het kleurloos is beschermt het wel minder tegen verkleuring dan hardhoutolie in de kleur bankirai. Het hout zal na verloop van tijd als het in de zon komt vergrijzen. Dit gebeurt dankzij de olie wel gelijkmatiger. De olie kan het hout wel iets donkerder maken. De olie is een veel gemaakte keuze bij het behandelen van hout dat mag vergrijzen. Het is te gebruiken op alle soorten houtsoorten. Denk hierbij aan Ipé, bankirai, garapa en nog veel meer! De olie wordt veel gekocht in combinatie met de verschillende hardhouten vlonder op onze website maar is ook te gebruiken op hardhouten schuttingen, meubels en noem maar op!

De olie bestrijdt vocht. Hierdoor trekt er geen water meer in het hout. Dit voorkomt dat er allerlei problemen ontstaan in en op het hout. Vocht is namelijk de veroorzaker van algen, schimmels, houtrot, kromtrekkend hout en noem maar op. Dit wilt u natuurlijk voorkomen. Door middel van vochtregulatie voorkomt u dit bij uw hout. Hierdoor kan het hout soms wel vele jaren langer mee gaan! Op lange termijn is het gebruiken van olie dus goed voor de portemonnee en voor het milieu! Zeker aangezien deze olie niet vol zit met chemische stoffen zoals dat bij andere hardhoutoliën nog wel eens het geval is!

Hardhoutolie gebruiken

In de onderstaande video wordt getoond hoe hardhoutolie te gebruiken. In de video wordt de andere hardhout olie van beitz gebruikt maar deze natuurlijke, sterkere variant werkt exact hetzelfde.

Het gebruiken van de olie is erg gemakkelijk. Wilt u nieuw geplaatst hout behandelen dat er nog als nieuw uit ziet? Dan kan u gelijk beginnen met het oliën nadat het hout stofvrij is gemaakt. Gaat het om hout wat al een langere tijd buiten staat? Dan is het handig om eerst goed voor te bereiden. Zo is het mogelijk om vergrijsd hout eerst flink op te schuren tot de oude kleur terug komt en is het belangrijk om vlekken eerst te verwijderen. Wanneer het hout goed schoon en droog is kunt u beginnen met het aanbrengen.

Dit aanbrengen is zeker geen hogere wiskunde. Het makkelijkste is om een blokkwast te gebruiken. Dit werkt het snelste en het makkelijkste. Breng een dun laagje aan, overtollig olie is handig om weg te halen binnen vijf minuten zodat u nooit te veel aanbrengt. Dit weghalen doet u met een pluisvrije doek. Per liter kunt u ongeveer 8 vierkante meter behandelen. Dit verschilt wel enorm per houtsoort en per klus.

Het kan slim zijn om na volledige droging (minstens 24 uur) een tweede dunne laag aan te brengen. Dan heeft u de maximale bescherming.