Logo Gadero
service
Gadero TV

#205 Teak Wandbekleding bevestigen

Gadero logo
Geschreven doorDemi
Geplaatst06-03-2021

Deze aflevering van Gadero tv staat in het teken van Teak houten wandbekleding. Deze pakketten leveren wij in meerdere moderne kleurschakeringen en zijn ontzettend populair. Teakhout geeft iedere ruimte een fraaie uitstraling. In een handomdraai kunt u dit bevestigen op een vlakke ondergrond Nieuwsgierig geworden naar dit product? Lees verder voor handige tips voor het plaatsen van deze wandpanelen en het gereed maken van de ondergrond!

De ondergrond voorbereiden

Deze wandbekleding delen zijn enkel geschikt voor interieur toepassingen, u kunt ze bijvoorbeeld monteren op een wand in een woning, een koof mee te bekleden of gebruik ze als lambrisering. Houdt er rekening mee dat de ondergrond goed vlak, vetvrij en ontdaan moet zijn van oneffenheden. In deze situatie was een verre van gladde ondergrond aanwezig, hierdoor hebben we eerst een laag multiplex plaatmateriaal gemonteerd. Door het plaatmateriaal goed te verankeren in de ondergrond middels kleine slagpluggen, ontstaat een goede basis waarop de delen kunnen worden gemonteerd. Indien u deze delen wilt plakken op een muur, houdt er dan rekening mee dat er geen oude (muur)verflaag achter de panelen mag zitten. Deze oude verflaag kan zorgen voor onthechting van de lijm met alle gevolgen van dien.  

Teak Wandbekleding gemonteerd

Extra tip: bedenk van te voren of u ook een hoekoplossing nodig heeft, dit kan heel netjes worden gedaan middels een L-profiel. Gewoon mee te bestellen bij Gadero!

Hoekoplossing middels L-profiel

Hoekbevestiging teakhout

Ook leuk om te lezen: zelf houten loungebank maken.

Wandbekleding bevestigen

Wanneer de ondergrond goed egaal is kan worden begonnen met plakken, wij adviseren High Tack kit van het A-merk Wovar. Met deze kit kunt u de delen rechtstreeks op de reeds voorbereide ondergrond plakken. De High Tack kit zal niet gevoelig zijn voor schimmels en andere bacteriën dus ook voor binnen gebruik een prima optie. Bovendien stinkt deze lijm niet, waardoor u de ruimte niet hoeft te ontluchten na het bevestigen van de wandpanelen.  Een alternatieve variant voor de High Tack lijm is het gebruik van parketlijm, dit kunt u eenvoudig aanbrengen met een lijmkam op de achterkant van de wandpanelen.

Begin bij voorkeur een paar mm van de ondergrond, mocht het hout nog iets gaan uitzetten, wordt beknelling voorkomen. Gebruik eventueel voor de onderste laag een lange waterpas of smet lijntje om een rechte basis te krijgen. Door daarna horizontaal door te leggen kunt u heel eenvoudig en snel een wand bekleden. Las na een aantal lagen een pauze in zodat de lijm goed de tijd heeft om te drogen, zo voorkomt u dat de onderste panelen door het gewicht van de bovenste zullen verzakken. Als de lijm eenmaal droog is kunt u weer verder werken.

Teak sloophout look

Bestel eenheid wandpanelen

Deze wandpanelen krijgt u als set geleverd. Eén set bestaat uit 9 panelen, goed voor ca. 1m2. Deze wandbekleding is gevormd in handzame platen van 22 tot 25 mm dik, 20 cm hoog en 56 tot 60 cm lang. Teakhouten wandpanelen hebben een inkepingen van 4 x 10 cm zodat ze in een soort halfsteens verband op de muur geplaatst kunnen worden.  Past deze kleur niet in uw interieur? Wij hebben meerdere kleuren/varianten in ons assortiment! 

Benodigde producten voor het monteren van de wandpanelen:

Benodigde gereedschappen voor het plaatsen van een steenkorf bank:

  • Accuboormachine

  • Klopboormachine

  • Hamer (kunststof)

  • Potlood

  • (Cirkel)zaag

  • Kitspuit

  • Zweihaak of profieloverzetter/ aftekenhulp mochten er veel obstakels in de muur zitten. Denk hierbij aan kozijnen etc.

Wovar High Tack kit

Bent u geïnspireerd geraakt en wilt u meer van deze handige video's zien? Volg ons dan op onze social media kanalen.