Logo Gadero
service

Bamboe Tuinscherm met Cortenstaal Frame 249 x 150 cm

Productnummer
KO89026-40-1500-2490
Warme uitstraling en lange levensduur
Met frame van Corten staal
bamboowall_tuinscherm_cortenstaal

246,75

incl. BTW

Op voorraad
3 tot 4 weken
Details
Breedte
249 cm
Hoogte
150 cm
  • Beoordeeld op TrustedShops met een 8,4/10
  • Thuiswinkel Waarborg: gunstige service voorwaarden
  • Snelle levering in de Benelux

Vragen?

Op werkdagen direct antwoord tussen 9:00 uur en 17:00.

Plus- en minpunten

  • Gemaakt van hernieuwbare grondstof: bamboe

  • Warme natuurlijke uitstraling

  • Duurzaam materiaal met lange levensduur

  • Met frame van zeer fraai cortenstaal

  • Bamboe kan na verloop van tijd verticaal scheuren

Specificaties

Materiaal
Hout
Houtsoort
Bamboe
Kleur
Bruin
Breedte
249 cm
Hoogte
150 cm

Bamboe Tuinscherm met Cortenstaal Frame 249 x 150 cm

U zoekt een tuinscherm met een eigentijdse en natuurlijke uitstraling? Dan kiest u voor dit 150 cm hoge tuinscherm van bamboe en cortenstaal. De combinatie van deze twee trendproducten zorgt voor een moderne erfafscheiding met een tropisch tintje. Dit tuinscherm is met 249 cm ook extra breed, waardoor u minder van deze tuinschermen nodig heeft of een complete schutting te maken. U maakt deze tuinschermen bijvoorbeeld af met een gaaspaneel om een volledige 180 cm hoge schutting te creëren.

Voordelen van bamboe

Bamboe heeft veel voordelen ten opzichte van ander materiaal, zoals hout en composiet. Zo is bamboe een hernieuwbare grondstof. Dit betekent dat bamboe is principe niet ‘op’ raakt, omdat de bamboeplant gewoon doorgroeit nadat de bamboestokken gekapt zijn. Bovendien is bamboe, zeker na behandeling, duurzaam met een levensduur vergelijkbaar met hardhout. Bamboe groeit zeer snel en is na zo’n 5 jaar groot genoeg om geoogst te worden. Bovendien neemt de plant veel Co2 en fijnstof tijdens de groei. Dit alles maakt bamboe een zeer milieuvriendelijke en verantwoorde keuze.

Bamboe en cortenstaal tuinscherm

Deze tuinschermen bestaan uit bamboestokken, geplaatst in een frame van cortenstaal. Dit frame is net zo duurzaam als de bamboestokken en zorgt voor een eigentijdse uitstraling. Cortenstaal krijgt namelijk een mooie roestbruine kleur. Dit komt omdat de buitenkant is behandeld met een speciale legering die gaat oxideren zodra het in contact komt met de buitenlucht. Dit zorgt ervoor dat het lijkt alsof het staal is gaan roesten, maar eigenlijk beschermt deze laag de binnenkant wat dit staal zeer duurzaam maakt. De bamboestokken zijn zo geplaatst dat u een zeer dicht scherm krijgt. Houd er rekening mee dat bamboe verticaal kan gaan splijten, dit doet niets af aan de kwaliteit van dit tuinscherm.

Tuinscherm monteren

Dit tuinscherm is geschikt voor veel verschillende schuttingpalen. Zo heeft u de keuze uit hardhouten, stalen en betonnen schuttingpalen. Welke u kiest hangt af van de stijl die u voor uw erfafscheiding wenst. Een hardhouten schuttingpaal staat mooi bij de bruine roestkleur van het cortenstaal frame. Gebruik voor het plaatsen van deze bamboe tuinschermen schuttingpalen tussen de 6.5 en 8.5 cm dik. Per tuinscherm heeft u 4 RVS montagehoekjes en 8 Wovar zelfborende 4.8 x 25 mm schroeven nodig. U dient zowel de palen als het scherm voor te boren. Bamboe vergrijst, als u dit tegen wilt gaan kunt u de bamboestokken beschermen met beits.

Deze milieuvriendelijke bamboe tuinschermen zijn ook in andere lengte- en breedtematen en met een verzinkt frame bij Gadero verkrijgbaar. Bekijk ook onze kokosvezel tuinschermen als u een ander natuurlijk tuinscherm wenst.

Bijbehorend bij dit product