Logo Gadero
service
Blog

10 tips voor een gezonder leven in eigen tuin

Noëlle
Geschreven doorNoëlle

Heeft u een drukke werkdag gehad en wilt u echt even bijkomen in uw eigen tuin? Of houd u van tuinieren en bent u graag buiten? Maak van uw tuin een echte wellness ruimte of maak een plekje in de tuin waar u verse groenten en fruit kunt verbouwen.

Wij hebben in deze blog 10 leuke tips voor u op een rijtje gezet, zodat u heerlijk kan genieten en gezonder leeft in eigen tuin.

Cumaru vlonderplanken terrasplanken

Tip 1: Eigen groenten en fruit kweken

Wilt u graag uw eigen groenten en fruit kweken? Leg uw eigen moestuin aan of ga voor een professionele tuinkas. Tuinkassen zijn vrij eenvoudig zelf te plaatsen. Zo kunt u na levering direct aan de slag. De tuinkassen kunt u geheel naar wens inrichten. Naast het kweken van uw eigen gewassen kunt u ook gaan voor een kas waarin u kunt relaxen en genieten van al het groen.

Muurkas houten tuinkas royal well

Tip 2: Meer groen

Een gezonde tuin betekent ook een groene tuin. Maak een mooie combinatie tussen stapstenen en bodembedekkers. Met de stenen creëert u een luxe en speels pad tussen al het groen door en kunt u gerust door de tuin lopen zonder vieze schoenen te krijgen. Met de borderpakketten vult u de bodem tussen de stenen eenvoudig op met planten. De groene bodembedekkers zijn niet alleen voor u gezond maar ook voor de biodiversiteit in uw tuin. Zo trekt het groen bijen en vlinders aan.

Tip 3: Ontspannen door te tuinieren of klussen

Vind u het heerlijk om in de tuin bezig te zijn en/of te klussen? Bij Gadero vind u alles om zelf heerlijk te klussen. Zo maakt u uw eigen moestuinbak, legt u zelf een vlonder aan of plaats zelf uw eigen tuinhuis en berg uw klus gereedschap veilig en droog op. Om u een handje te helpen hebben wij handige klustips en filmpjes.

Tip 4: Sauna plaatsen

Wilt u echt even ontspannen? Verwen uzelf dan met een luxe sauna en pak uw eigen wellness momentjes gewoon bij u thuis. Een saunabad is goed voor uw gezondheid, bloedsomloop en verbetert uw immuunsysteem. Ga voor de sauna die bij u en uw tuin past. Een saunabarrel is een echte trend van de afgelopen tijd en geeft een ruim gevoel en authentieke uitstraling. Of kies voor een saunahuisje.

Karibu Holztechnik Sauna

Tip 5: Hottub 

Geniet van een heerlijk warm bad onder de prachtige sterrenhemel vanuit uw hottub. Deze houtgestookte tub zorgt voor extra luxe in uw tuin en geeft u de mogelijkheid om echt even heerlijk te ontspannen. Ga voor een houten hot-tub en plaats deze op een mooie hardhouten vlonder of betegeld terras.

Tip 6: Een duurzame tuin

Gebruik duurzame materialen en groen in uw tuin. Planten zorgen ervoor dat bij overvloedige regenval veel water wordt opgenomen. Zo ontlast u de riolering en het bevorderd een gezonde bodem. Gebruikt u duurzaam hout? Dan kunt u er zo jarenlang van genieten. Maar duurzaam hout hoeft niet van ver te komen, dit kan ook uit Europa komen! Dan bent u ook nog eens ecologisch verantwoord bezig! Montage is ook erg belangrijk voor een duurzame tuin. Juiste montage en onderhoud bevorderen de levensduur en stelt hiermee vervanging uit.

Tip 7: Een schaduwrijke plek

Creëer schaduwplekken en verkoeling in uw tuin met een mooi harmonica of driehoek schaduwdoek. De schaduwdoeken houden een deel van de schadelijke UV-straling tegen. Zo geniet u veilig en onbezorgd van uw tuin. Bij Gadero heeft u een ruime keus aan schaduwdoeken, zo bent u verzekerd van een zonnedoek die bij uw wensen past.

Tip 8: Luxe overkapping

Wilt u het hele jaar door buiten kunnen genieten van uw tuin? Verleng uw buitenleven dan met een luxe houten overkapping. Zo zit u er tijdens de wintermaanden ook droog en beschut bij. Kies voor een dichte of open, een aanbouw of losstaande overkapping. Ontwerp de blokhut naar eigen smaak. Zo voegt u bijvoorbeeld houten of glazen wanden toe om beschut te zitten.

Overkapping Met Schuur

Tip 9: Knus plekje in de tuin

Creëer een heerlijke knusse plek in uw tuin door een mooi terras aan te leggen van tegels of een houten vlonder. Wilt u graag een luxe vlonder? Ga dan voor duurzaam hout of composiet vlonderplanken. Zo kunt u jarenlang blijven genieten van een prachtig terras. Liever een terras van tegels? Kies dan voor mooie grote betontegels of luxe keramiek en leg de bestrating aan die helemaal naar uw wens is.

Tip 10: Buitenspelen

Buiten zijn is natuurlijk niet alleen voor u gezond maar ook voor uw kinderen. Want de hele dag buiten spelen, is toch hartstikke leuk? Maak een fijne speelplek in uw tuin door een glijbaan, zandbak of speelhuisje te plaatsen. Zo kunnen de kinderen lekker klimmen en klauteren en houdt u tijd over om zelf heerlijk te genieten in de tuin.

Lees onze handige klustips of bekijk onze filmpjes op Gadero TV voor montage advies en doe inspiratie op.

Gerelateerde blogs van Gadero