Logo Gadero
service
Blog

6 tips voor het versieren van uw kerstboom

Gadero logo
Geschreven doorHanneke
Geplaatst08-11-2019

Nu kerst steeds dichterbij komt is het tijd om na te denken over het versieren van uw kerstboom. Of u nu voor een echte kerstboom of een kunstkerstboom kiest, beide wilt u graag mooi optuigen. Ook houten kerstbomen versiert u natuurlijk tijdens kerst. Hieronder geven we verschillende tips voor het versieren van uw kerstbomen. 

kerstboom kerstversiering kerstboom versieren

Benieuwd waar u het beste kunt beginnen met het optuigen van de kerstboom? Lees dan snel verder.

1. Kies een kerstboom

Bij Gadero vindt u verschillende grote echte kerstbomen. De Nordmann kerstbomen zijn zeer vol en naaldvast. Bovendien bezorgen wij de kerstbomen gewoon bij u thuis, dus u heeft er verder geen werk van. Perfect voor de kerstperiode, want het is zo al druk genoeg. En wat gaat er nou boven de geur van een echte dennenboom? 

nordmann kerstboom

  Toch is het niet meer vanzelfsprekend dat u standaard voor een echte kerstboom kiest. Niet gek ook, nu er zo veel goede alternatieven zijn. Investeer deze kerst bijvoorbeeld in een mooie kunstkerstboom waar u jaren plezier van heeft. Kunstkerstbomen zien er steeds ‘echter’ uit en u heeft geen gedoe met naalden.    Gaat u het deze kerst helemaal anders aanpakken? Denk dan ook eens aan een houten kerstboom. Zo'n boom past helemaal bij de natuurlijke kersttrend van dit moment en is bovendien ook een zeer duurzame keuze. Bij Gadero vindt u verschillende houten kerstbomen, van draaibare houten kerstbomen tot steigerhouten kerstbomen. 

2. Kerstboom plaatsen

Picea omorika kerstboombak vuren

Nadat u gekozen heeft voor een kerstboom is het tijd om deze op zijn plek te zetten. Zorg er eerst voor dat uw kerstboom op de goede plaats staat, want nadat de versiering er eenmaal in hangt is het lastig uw boom te verplaatsen. Bovendien is het bij een echte kerstboom handig om het net pas weg te knippen op het moment dat u de boom in de standaard en op de goede plek heeft staan. Een kerstboom is namelijk iets beter handelbaar in een net. Bij Gadero krijgt u uw kerstboom standaard smal genet, zodat u ze makkelijk opzet. Voor een kerstboom met kluit kunt u ook een kerstboombak gebruiken.

3. Begin met de verlichting 

kerstverlichting diamand

Nu kan het versieren van uw kerstboom eindelijk beginnen! Het allereerste wat u doet in de verlichting in uw kerstboom hangen. Dat wil namelijk niet goed meer nadat er al allemaal kerstballen en andere versiering in uw kerstboom hangt. Als u dezelfde kerstboomverlichting als vorig jaar gebruikt is het handig om even te checken of alle lampjes het nog doen. Begin bovenaan en zorg ervoor dat u de lichtjes goed over de boom verdeelt. Stop er ook een paar wat dieper in de kerstboom, dit zorgt voor een mooi effect. 

4. Kerstslingers

Na de verlichting is het tijd voor de slingers. De slingers werken eigenlijk hetzelfde als de verlichting. U begint bovenaan in de boom en werkt naar beneden. Gebruikt u meerdere slingers? Zorg dan dat ze mooi op elkaar aansluiten. Bij de versierpakketten van Gadero krijgt u standaard 2 slingers meegeleverd, die u mooi over de boom kunt verdelen. 

5. Kerstballen in de boom hangen

Het laatste onderdeel van het versieren van de kerstboom is het ophangen van de kerstballen. Bij Gadero verkopen we onbreekbare kerstballen. Heel handig als u huisdieren heeft, er kleine kinderen in huis rondlopen of de kerstboom op een drukke plek op kantoor staat. Voordat u begint met versieren sorteert u de kerstballen op maat en vervolgens verdeelt u ze over de kerstboom. De handige haakjes om de kerstballen mee op te hangen krijgt u natuurlijk gewoon meegeleverd. Door de ophanghaakjes aan beide kanten zo ver mogelijk dicht te knijpen voorkomt u dat de ballen snel uit de kerstboom vallen. 

katvriendelijke kerstballen kerstversiering

6. Andere kerstdecoraties

Uw kerstboom staat er nu helemaal versierd bij, maar dan bent u nog niet klaar. Er zijn nog genoeg leuke extra’s die u in de kerstboom kunt hangen, zoals candy canes, kerstkransjes of strikken en andere decoraties. Bovendien is er rondom de kerstboom nog ruimte voor versiering. Zo staan onze rendieren mooi naast de kerstboom of ergens anders in huis. Of versiert u uw gevel met een sfeervol verlicht hert of vallende ster.

Houten kerstboom optuigen

Tigerwood Kerstboom

Een houten kerstboom optuigen gaat misschien net iets anders dan bij een ‘normale’ kerstboom, maar is eigenlijk nog leuker! U heeft namelijk veel meer mogelijkheden. Zo versiert u een houten kerstboom niet alleen met kerstballen en slingers, maar kiest u bijvoorbeeld ook voor leuke kleine beeldjes van bijvoorbeeld engeltjes, sterren of kerstklokjes. Ook bloemen of kleine rendieren staan leuk in een houten kerstboom. Daarnaast heeft u de mogelijkheid om de kerstballen op de plankjes neer te leggen of bijvoorbeeld met een nietje in het hout vast te maken, zodat ze alsnog ‘hangen’. Er is dus veel mogelijk bij het optuigen van uw houten kerstboom!   Meer informatie over het versieren van uw kerstboom vindt u ook in onze klustip echte kerstboom versieren. Bekijk ook het onderstaande Pinterest bord om vast wat inspiratie op te doen!