Logo Gadero
service
Blog

Bekijk hier de winnende projecten van de fotowedstrijd 2020!

Gadero logo
Geschreven doorJeltsje

Zoekt u nieuwe inspiratie voor een tuinproject? Wilt u graag een nieuwe vlonder, schutting of gevel maken, maar weet u nog niet in welke stijl? Om u op nieuwe ideeën te brengen delen wij graag wat klanten van onze mooie producten maken. Elk jaar kunt u als klant van Gadero meedoen aan de fotowedstrijd door foto’s van uw bouwproject in te sturen. 

Bent u ook benieuwd naar de winnende klusprojecten van de Gadero fotowedstrijd 2020? Bekijk dan hieronder wat de prijswinnaars dit jaar hebben gemaakt. 

Jacuzzi Garapa hardhout vlonder

Eerste prijs: organisch terras van Garapa hardhout

René Bos maakte een prachtig terras van Garapa vlonderplanken met een geïntegreerde hottub en verlichting, wat de eerste prijs heeft opgeleverd! Dit originele terras van hardhout stond er natuurlijk niet zomaar. Het terras heeft ronde vormen, wat zorgt voor een mooi natuurlijk geheel. Deze organische vorm heeft René als volgt gemaakt: “Bij het aanbrengen van de terrasplanken heb ik de planken aan alle kanten zo’n 15 cm laten oversteken, zodat ik in de laatste stap de organische vorm op het hout heb kunnen uittekenen om deze er vervolgens met een decoupeerzaag uit te zagen.”

Tip van de winnaar

Het is belangrijk om bij een rond terras extra te letten op zaagverlies. Zo vertelt de prijswinnaar: “Bij een vierkant of rechthoekig terras kun je met een zaagverlies van 10% rekening houden, maar voor een ronde, ovale of in mijn geval organische vorm moet je zeker nog eens 10% extra zaagverlies rekenen.” Naast de organische vorm is het zwevende effect een andere bijzonder mooie eigenschap van dit terras. Dit heeft René gerealiseerd door de zichtbare piketpalen en de kopse kanten van de liggers zwart te beitsen. Een goede tip voor als u ook een zwevend terras wilt maken in uw tuin! 

Vlonder Garapa

Tweede prijs: schutting van Ipé hardhout

Buurman en buurman hadden een idee: “Laten we een grote tuinrenovatie doen”. Buurman 1 heeft een kat, buurman 2 een hond. Het zetten van een gedegen schutting kwam al snel ter sprake. Ze kozen voor glad geschaafd Ipé hardhout, zodat de schutting een chique uitstraling zou krijgen. Dat is zeker gelukt!

Tips van buurman en buurman

Een mooie schutting met een rustig en net uiterlijk staat er echter niet zomaar. Buurman en buurman benadrukken het belang van goed gebruik van een zwart doek: “Het opspannen van een duurzaam en hoogwaardig zwart doek tussen de palen houdt zonlicht tegen en zorgt voor een rustige uitstraling. Let op, het doek krimpt wanneer het in de zon ligt en niet opgespannen is!” Om deze 11 meter lange schutting luchtig te houden hebben de makers de lange houten planken afgewisseld met trellisschermen. Door hier klimplanten tegenaan te laten groeien zorgt u voor een natuurlijke afwisseling met het chique hardhout. Tot slot verklappen buurman en buurman nog dé ultieme klustip: “Verdeel het werk over een paar dagen en sluit de klus af met een welverdiend biertje!”. 

tuin schutting Ipe plank schutting trellis

Derde prijs: gevelbekleding van thermisch Ayous en zwart gecoat Zweeds rabat

Joyce Wolfert maakte prachtige gevelbekleding en een schutting en won hiermee de derde prijs! Joyce maakte haar schutting van zwart zweeds rabat, wat helemaal de trend van nu is. Wilt u ook zo’n mooie, moderne schutting? Kies dan voor geïmpregneerde potdekselplanken die twee keer zwart gecoat zijn. Deze planken blijven langdurig zwart, zodat u jarenlang kunt genieten van uw zwarte schutting.

Naast de schutting maakte Joyce duurzame gevelbekleding van thermisch gemodificeerd Ayous, wat prachtig contrasteert met het zwart van de schutting. Ze heeft deze glad geschaafde planken verticaal gemonteerd, wat de gevel een luxe uitstraling geeft. Kortom, een fantastisch resultaat!

Berging ayous zwarte schutting

Heeft u ook aankopen bij Gadero gedaan en vervolgens een mooie schutting, vlonder, blokhut of een andere bijzondere creatie gemaakt? Doe dan mee aan de fotowedstrijd 20/21! Deel de foto’s van uw klusproject met ons en maak kans op een cadeaubon t.w.v 150,- voor Gadero.nl.