Logo Gadero
service
Blog

De voordelen van gevelbekleding machinaal laten behandelen

Gadero logo
Geschreven doorLuuk

Wanneer u op onze website houten gevelbekleding bestelt van bijvoorbeeld AyousRed Cedar of Siberisch Lariks, dan wilt u natuurlijk dat dit hout zolang mogelijk mooi en goed blijft. Voor een langere levensduur en kleurbehoud adviseren wij dan ook altijd om uw hout te behandelen met bijvoorbeeld een beits of een olie. Dit beschermt uw hout tegen schimmel, houtrot, algen, buigen en verkleuring.

U kunt het behandelen natuurlijk zelf doen, maar u kunt het ook machinaal laten doen! Dit laatste heeft een aantal grote voordelen. Hieronder zetten we de 3 grootste voordelen voor u op een rijtje.

Gevelbekleding machinaal bewerken

Gemak

Ten eerste is het machinaal laten behandelen gewoon erg gemakkelijk! Bij een goede spuiterij of werkplaats met rolmachines, kunnen ze de planken snel en makkelijk rondom behandelen. Wanneer u dit zelf thuis moet doen, kost dit natuurlijk meer moeite en tijd. Het is namelijk belangrijk dat u het hout volledig rondom behandelt en niet alleen aan de zichtzijde. Zo voorkomt u namelijk dat vocht vanaf de achterkant van het hout alsnog naar binnen trekt en zorgt voor houtrot, schimmel en kromtrekkende planken. Wanneer u dit zelf doet, is het vaak lastig om het hout goed te laten drogen. Daar zijn eigenlijk goede rekken voor nodig. Het is daarom makkelijker om dit over te laten aan een professional.

machinaal behandelen gevelbekleding

Minder gevoelig voor fouten

Een tweede voordeel is, dat wanneer u het laat behandelen, u zeker weet dat het goed is! Bij machinale behandeling is de kans op slordige foutjes veel kleiner. De machine brengt altijd de juiste dikte (mu) aan en brengt de beits altijd evenredig en netje aan. Hierdoor is het resultaat altijd strak en netjes. Wanneer u thuis zelf gaat schilderen, is dit niet altijd het geval. Foutjes als verschil in dikte en overlapping kunnen dan natuurlijk snel ontstaan. Wilt u dat niet? Machinaal laten behandelen! 

Veel keuze

Daarnaast heeft u veel opties met machinaal behandelen. Denk alleen al aan de vele kleuren die mogelijk zijn. Het populairste kleuren zijn zwart en originele houtskleuren. Wanneer u machinaal gaat behandelen is het belangrijk om goed na te denken over wat u wilt. Wilt u een natuurlijke houtskleur? Wilt u licht of donker? Wilt u transparant of dekkend? Transparant ziet er doorgaans natuurlijker uit dan dekkend. Wanneer u voor transparant kiest, raden wij af om volledig kleurloos te kiezen. Pigment is juist nodig om te beschermen tegen verkleuring. Hoe donkerder het pigment, hoe langer uw hout mooi op kleur blijft. Voor red ceder bestaat bijvoorbeeld beits in de kleur red ceder en voor Ayous bestaat speciale Ayous beits.

Gevelhout laten behandelen

Let wel op: de kleur is over het algemeen wel altijd donkerder dan het hout zelf. Het resultaat wordt dus eigenlijk altijd net even donkerder dan het origineel. Dit is nodig voor de juiste UV-bescherming en dus kleurbehoud. 

Gadero hout laten behandelen

Wilt u hout bij Gadero bestellen en meteen machinaal laten behandelen? Gadero werkt op dit gebied samen met een bekende leverancier in beits, olie en verf. Beitz.nl is een expert op dit gebied. Wanneer u bij Gadero hout bestelt dat behandeld dient te worden kunt u contact opnemen met Beitz. Zij helpen u graag verder op dit gebied!

Ga naar www.beitz.nl voor meer informatie. Beitz regelt alles voor u, van A tot Z. Houd wel rekening met langere levertijden van hout dat nog behandeld dient te worden. 

Gerelateerde blogs van Gadero